Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Josef Čapek.
Advertisements

Protektorát Čechy a Morava
Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Z Kolína do Jeruzaléma Hana Greenfieldová.
Zpráva o aktivitách a výsledcích projektu Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Liberec Šamánkova 500/8 Ing. Ludmila Krabsová.
 židovský původ  dva bratři zemřeli v dětství, tři sestry zemřely v koncentračním táboře  narodil se na Starém Městě v Praze  se svým otcem nevycházel.
Byl postaven v roce 1909 Felixem Neumannem
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Deník Anny Frankové informace o životě.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
ŠKOLA NA PŘELOMU 17. A 18. STOLETÍ JAN AMOS KOMENSKÝ
Povídání o pejskovi a kočičce
Čtvrtek Středozemní moře & historie holocaustu v českých zemích.
Školství ve 2. pol. 17. st. a počátku 18. st.
Adolf Hitler * 20. dubna 1889 – Braunau am Inn Socialistický politik
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
P O L S K O Obrázek 1 Obrázek 2 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 7
2.Světová válka v próze obrázek
NÁZEV: PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA
v historii holocaustu obecně, i ve Vsetíně“
Nacistické Německo II. Petr Machala.
Německý nacistický politik, později kancléř Způsobil holocaust židů a jiných skupin obyvatel 1938 – bez boje ovládl Rakousko a ČSR 1939 – napadnul Polsko.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Válka Autor: Boris Zagora Prezentace: 2.světová válka Datum:
Josef Čapek (23. března 1887 – duben 1945) autor: Kateřina Marková.
Vědomostní soutěž 2. světová válka
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Bratři Čapkové.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová.
HOLOCAUST Dějepis Radim Liška 6.A.
Válka V Tichomoří a důsledky 2. sv. války
Sourozenci Čapkovi.
Literatura na počátku 20.století
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
LADISLAV FUKS obrázek obrázek LITERATURA 2.SVĚTOVÉ VÁLKY.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Ladislav Fuks životopis, romány,
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
Nicholas Winton * 19.května 1909 Jarošová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_361_Jan Amos Komenský AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
KAREL POLÁČEK 9. ročník.
Holocaust slovenských židů. Situace po vzniku Slovenska 89 tisíc Židů na území Slovenska (4 % obyvatel) nacistický nátlak na řešení židovské otázky „definice.
Michail Šolochov (1905 – 1984).
OTA PAVEL Praha Praha Obrázek
NázevCharlotta Brontëová Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky 8 pro základní.
Odsun národnostních menšin v ČSR Kdo rozhodl? Postupimská konference  Kdy? v srpnu 1945.
(*2.července 1930 Praha +31.března 1973 Praha)
ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI. genocida = vyvražďování celých národů za druhé světové války se to týkalo hlavně Židů a Romů ze strany nacistů.
Karel Čapek. Kdo to je? Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Narodil se v Malých Svatoňovicích. Studoval na gymnáziu.
Německo.  stal se nepohodlným z politických důvodů  emigroval spolu se svým bratrem do USA  obdržel Nobelovu cenu za literaturu Buddenbrookovi – rozpad.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Holocaust Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Březen 2012 Předmět: Dějepis Cílová skupina: 9. ročník.
 Pojmy  Holocaust- Vyhlazování židovského národa  Genocida- vyhlazování celé nebo části rasové nebo náboženské skupiny  Šoa- židovské označení pro.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Jiří Brady se narodil 9. února 1928 v Novém Městě na Moravě. (88 let) Je kanadský podnikatel českého původu.
VY_32_Inovace_ Arnošt Lustig Český jazyk 9. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Erich Maria Remarque VY_12_INOVACE_Rů_I_36
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
2. světová válka Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_15_Česká historie.
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Předmět: Dějepis Ročník: 9.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
1. Ve kterém roce vypukla 1. světová válka
Šimon Molák, 9.A Garant: Mgr. Jan Gryc
Transkript prezentace:

Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila se 12.června 1929 a zemřela v březnu 1945. http://www.eurodesk.cz/aktuality/269.jpg

Anna Franková… Poté, co se v Německu dostal k moci Hitler, přestěhovala se rodina Otta Franka do nizozemského hlavního města Amsterodamu. Když německé jednotky napadly Nizozemsko a Frankovi se dozvěděli o plánovaném odsunu Židů do koncentračních táborů, začali se skrývat. http://www.metropolislive.cz/images/strucne/anafrankova_328.jpg

Anna Franková… Spolu s dalšími čtyřmi Židy bydleli v tajné místnosti bývalého Frankova obchodního domu, kam jim holandští přátelé nosili jídlo a základní potřeby. http://www.sme.sk/vydania/20040611/photo/11-2.jpg

Anna Franková… Anna si vedla deník, do něhož si zaznamenávala svoje pocity a události neradostného rodinného života. Zachovala si velkou dávku optimismu a navzdory válečným hrůzám do deníku zapsala: „Nadále věřím, že lidé mají ve skutečnosti dobré srdce.“ http://www.annefrank.org/upload/Thematische%20verhalen/thema_anne%20mei%201942.jpg

Anna Franková… O dva roky později, 4. srpna 1944, byl úkryt odhalen a jeho obyvatelé posláni do koncentračních táborů. Anna a její sestra i matka zemřely, Otto Frank přežil a v roce 1947 vydal knižně Anin deník. V místě tajného úkrytu jeho rodiny bylo vybudováno muzeum. http://anna-frankova.navajo.cz/anna-frankova-8.jpg

KONEC Zpracovala: Nikol Peterková, 9.A