KOPŘIVA 2009 23. ročník přehlídky netradičních divadel 24. a 25. duben 2009, Kopřivnice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOPŘIVA 2006 Jubilejní 20. ročník přehlídky netradičních divadel
Advertisements

Molièrovi žáci v Eliščině Hradci aneb od tvůrčího psaní až na divadelní scénu Atelier tvůrčího psaní & Atelier théâtre Gybon Hradec Králové 2007 – 2008.
KOPŘIVA ročník přehlídky netradičních divadel KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE Ludvík Moravia, s.r.o. 20. – 21. dubna 2007.
(Literární výchova - 7. ročník)
Řecké divadlo Dějepis 2. stupeň
Divadelní inscenace jako kolektivní dílo I Dramatická výchova a umění Obr. 1.
William Shakespeare.
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.18.
Kdo to byl William Shakespeare
Antické umění Starověké Řecko.
Portréty literárních osobností světové literatury.
VY_52_INOVACE_DEK_50 PAŘÍŽSKÁ ŠKOLA
KOPŘIVA ročník přehlídky netradičních divadel KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE, Ludvík Moravia, s.r.o. 25. – 26. dubna 2008.
Divadlo konce 19.století.
Karel Hynek Mácha
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_03  Název materiálu: Drama  Tematická oblast: Estetika, 1. ročník  Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
Renesance z francouzštiny renaissance = znovuzrození
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_05.
Victor Hugo ( ).
VY_52_INOVACE_DEK_46 PRVNÍ UMĚLECKÉ SLOHY 20. STOLETÍ
Anglický spisovatel; největší anglický i světový dramatik; vystudoval gymnázium; v devatenácti letech se oženil s Anne Hathaway otec tří dětí roku 1585.
Jan Neruda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Carlo Goldoni Anna Bartošová, C1B
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_41_8TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze st ř edním školám Č íslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzd ě lanosti Č íslo šablony:
AKADEMIE – situace a okruhy témat Roman Vašek. Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)
Slovesná tvorba v době baroka 6. Divadlo svět J. S. Bach: Matoušovy pašije, Ježíš Nazaretský.
Michail Šolochov (1905 – 1984).
William Shakespeare (1564 – 1616).
Giovanni Boccaccio díla: Dekameron – cyklus 100 novel, eroticky zaměřené, 10 dní, 10 mladých lidí (3 muži a 7 žen). Fiesolské nymfy Milostné vidiny.
Michal Viewegh * 31.Března 1962 Praha.
William Shakespeare.
Anglická renesanční literatura Mgr. Ludmila Růžičková
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství Rubico,
Španělská renesance.
Nela Sováková, Johana Černá
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
 Hudba: Andrew Lloyd Webber  Text: Thomas Stearns Eliot -Praktická kniha o šikovných kočkách (Old Possum's Book of Practical Cats).  vydána v roce.
PATRIK DĚRGEL Vypracovali: Matěj Hoza, Dominik Mihok, Martin Prošek, Lukáš Cieslar 9.A.
 Autor: Mgr. Martina Žondrová Datum: Leden 2012 Ročník: 8. Vzdělávací obor: Český jazyk Anotace: Prezentace je určena k výkladu učiva o Karlu Jaromíru.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_12_LITERATURA.
LITERÁRNÍ DRUHY DRAMA – DRAMATICKÉ ŽÁNRY Mgr. Michal Oblouk
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
WILLIAM SHAKESPEARE (1564 – 1616) Pavel Trtílek ( )
Projekty PANTu v oblasti česko-polských vztahů rok 2011 Z periferie impéria do svobodné Evropy aneb proměny českých a polských vztahů k Rusku v novodobých.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_101 Téma hodiny: William Shakespeare Doporučeno pro: 8.
William Shakespeare 26. dubna 1564 − 23. dubna 1616 významný anglický básník a dramatik, klíčová postava moderního evropského dramatu Autorem materiálu.
S TAROŘECKÉ DRAMA Úplné počátky nejasné Obrat r. 534 př. n. l. – v Athénách poprvé vyhlášena soutěž o nejlepší tragédii Vyvinulo se z řecké rituální písně.
České divadlo po 2. světové válce
Významní představitelé renesanční literatury
& Osvobozené divadlo Semafor
Jan Neruda - dílo.
Divadlo španělského zlatého věku 2
Divadlo By : Vanessa Thorne.
Michal Kavalčík (13.června1975 Český Těšín).
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_20 Slovní.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Albert Camus Název : VY_32_inovace_13 Český jazyk a literatura –
William Shakespeare 26. dubna 1564 − 23. dubna 1616
ACM ICPC Programming contest CTU Open soutěž v programování
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Literatura období renesance
William Shakespeare.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_16
Transkript prezentace:

KOPŘIVA ročník přehlídky netradičních divadel 24. a 25. duben 2009, Kopřivnice

BÁBKOVÉ DIVADLO, ŽILINA „OTHELLO ALEBO ŠKRTIČ BENÁTSKY“ Pouliční představení, které situačním a slovním humorem změnilo nejznámější tragédii světa v komedii.

DIVADLO FACKA, BRNO „JARIN A PEPE“ Nonverbální klauniáda.

TEATRO HUGO „HUGO“ Když se Hugo ráno probudil z nepokojných snů, zjistil, že se proměnil... Animovaná černobílá groteska.

KEJKLÍŘSKÉ DIVADLO Z DOUDLEB „DON QUIJOTE Z DOUDLEB“ Komedie o hrdinném umírání slovutného Dona Quijota v podání kejklíře Vojty Vrtka a loutkoherce Jana Brůčka.

KONCERT SKUPINY „HLUČNÍ SOUSEDÉ“

PaS DE THEATRE, OSTRAVA „DVA POD BALKÓNEM VE VERONĚ ANEB CYRANO, HAMLET A JULIE NA MOTIVY W. SHAKESPEARA A E. ROSTANDA“ Pouliční divadlo plné šermů a písní. Neskutečné setkání tří dramatických postav, které si přinesly a vzájemně vyřešily svá témata.

BURANTEATR, BRNO „CIZINCI VE VLAKU“ Náhodné setkání dvou mužů, které vedlo ke dvěma vraždám. Dramatizace románu, který zfilmoval i Alfred Hitchcock.

STUDIO MARTA, BRNO (studenti ateliéru Výchovné dramatiky pro neslyšící) „BÝT SÁM“ Pohybové představení inspirované životem a dílem Edvarda Muncha, autora obrazu Výkřik.

SOUBOR KOHEN, ÚDIVADLO, KOPŘIVNICE „KOHEN MARKET“ Experiment spojující pohyb, zvuk a videoart. Žena nastoupila jako běžná pracovnice do hypermarketu a její „běžný“ život se tím proměnil.

PREŠPORSKÉ DIVADLO, BRATISLAVA „POKUŠENIE“ Na motivy P. Coelho o krachu morálních hodnot a lidské chamtivosti. Přijali vesničané zlatý poklad za porušení Božího přikázání Nezabiješ?

Cenu diváka převzal moderátor přehlídky a herec souboru PaS DE THEATRE z Ostravy, Vladimír Polák

TO BYLA

KOPŘIVA 2009.