Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Divadlo By : Vanessa Thorne.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Divadlo By : Vanessa Thorne."— Transkript prezentace:

1 Divadlo By : Vanessa Thorne

2 Co to je divadlo? Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci) na jevišti předvádějí divadelní hru. Diváci při tom obvykle sedí v hledišti. Divadlem se zabývá divadelní věda čili teatrologie.

3 Naše České Národní Divadlo ( z venku )

4 Naše České Národní Divadlo ( vevnitř )

5 Co stavbě přecházelo ? Myšlenka vybudovat vlastní české národní divadlo patřila mezi Čechy k otázce národní cti a hrdosti. Na postavení Českého Národního Divadla se sbíraly peníze po celé zemi. 12. srpna 1881 vznikl na střeše divadla požár, který se nepodařilo uhasit. Proto se muselo postavit ještě jednou. Dne 16.5 byl slavnostně položen základní kámen Národního divadla jedné z nejvýznamnějších památek, která se stala naším národním dědictvím.

6 William Shakespeare William Shakespeare byl anglický básník, dramatik a herec, který je široce považován za největšího anglickýho píšícího spisovatele a celosvětově nejpřednějšího dramatika. Mezi jeho nejznámější hry patří : Romeo a Julie, Hamlet, Othello, Bouře, Sen noci svatojánské a Julius Ceasar.

7 Můj dramatický kroužek
V mým dramatickým kroužku už jsem 5 let. Jeden z hlavních důvodů proč do něj chodím je že moc ráda představuji různé postavy. Za pět let jsme zahráli divadla : Oliver Twist , The Wizard of Oz , The pushcart war , Alice in Wonderland a The phantom tollbooth. Skoro všechny jsme zahráli v divadle Kolowrat.

8 Divadlo Kolowrat (z venku)

9 Divadlo Kolowrat (vevnitř)

10 Jedno naše představení

11 KONEC


Stáhnout ppt "Divadlo By : Vanessa Thorne."

Podobné prezentace


Reklamy Google