Vypracoval: Jiří Hlaváček

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceUvedení.
CIT Pavel POMEZNÝ Centrum informačních technologií Ostravská univerzita v Ostravě /cit.
Regionální a lokální síťová akademie Cisco při Univerzitě Pardubice (co bylo, je a bude…) František Machalík Katedra informatiky v dopravě.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Prezentace bakalářského oboru
Počítačové sítě.
Informace o škole  Zaměření školy na Informační technologie, Elektrotechniku, Automatizační techniku a Strojírenství, studijní a učební obory.  Počet.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Cisco Networking Academy
Kurz CCNA Security, první zkušenosti s výukou
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 | spstrutnov
Název projektu: „Rozvoj vzdělávání síťových specialistů“ Doba realizace: leden 2007 – červen 2008 Finanční dotace: ,- Kč.
IT ESSential I. 8. Networks. 2 Rozdělení sítí  LAN  skupina hosts vzájemně propojených zařízení s jednotnou správou (jednotné řízení bezpečnosti, přístupu,
Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.
Správa počítačových sítí Nabízíme vám jak kompletní správu vašich informačních technologií, tak zajištění provozu pouze určité vámi určené části. Jedná.
Informační podpora managementu
Počítačová síť a typy sítí
Obor informační technologie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Návrh počítačové sítě malé firmy
Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Jičín Ing. Vladimír Vik1.
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Síťové akademie na MENDELU v Brně
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-08.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Operační systém Windows Mobile
Výuka Informačních technologií na DFJP
Ovládací panely obecně.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky e-Learning na Portálu veřejné správy Renata Brožková, Jiří Průša Ministerstvo informatiky.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_170_IT9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Síť a MS Windows.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-02.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
Katedra počítačů ČVUT FEL
Ing. Jan Lang LCNA a RCNA při Střední škole aplikované kybernetiky v Hradci Králové.
Struktura operačních systémů
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ učební texty pro deváté ročníky ZŠ
Počítačové sítě Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Počítačová síť LAN WAN Firewall.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_13_Počítačové_sítě_II TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Vypracoval / Roman Málek
Účinné zabezpečení IT a stálý dohled
Seminář 8 VLAN routing Srovnání směrování tradičního a VLAN routingu
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Internet of Things /Internet věcí/
Cisco Networking Academy
Internet of Things /Internet věcí/
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Transkript prezentace:

Vypracoval: Jiří Hlaváček Inovace ICT předmětů Modul: DATOVÉ SÍTĚ Vypracoval: Jiří Hlaváček

Datové sítě – inovace předmětů Využití Cisco Networking Academy pro výuku Příprava pro využití ve výuce předmětů oborů Informační Technologie a Ekonomika a podnikání Využití existující e-learningové podpory v angličtině Kurzy specializované na konkrétní oblasti Nákup specializovaného vybavení učebny Doplnění materiálů v českém jazyce

Mezipředmětové vztahy Cisco Networking Academy Angličtina v IT Hardware Počítačové sítě Operační systémy

Angličtina v IT Odborné texty v angličtině Výkladový slovník k odborným pojmům Využití všech kurzů

Hardware Doplňující materiály k PC, tiskárnám, síťovým prvkům Využití virtuálních laboratoří Kurz IT Essentials

Virtual Desktop

Virtual Laptop

Operační systémy Doplňující materiály k MS Windows Možnost vyzkoušet proprietární OS IOS síťových zařízení Cisco Kurz IT Essentials

Počítačové sítě Hlavní zaměření Cisco Networking Academy Některé kapitoly IT Essentials Kurzy CCNA Discovery Využití aplikace Cisco Packet Tracer Využití specializovné učebny pro výuku počítačových sítí se zařízeními Cisco

IT Essentials Obecné principy počítačových sítí Základní pojmy Druhy kabeláže Částečné překrytí s CCNA Discovery

CCNA Discovery Domácí a malé podnikové sítě Překrývá se s IT Essentials Studenti se naučí navrhnout malou počítačovou síť včetně konfigurace všech protokolů a zajištění konektivity k Internetu. Studenti by měli být schopni diagnostikovat běžné závady na síti a řešit je. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Domácí a malé podnikové sítě Základní pojmy Poskytovatelé internetu Topologie Síťové služby

CCNA Discovery Domácí a malé podnikové sítě Bezdrátové sítě Bezpečnost provozu sítí Řešení problémů Helpdesk

CCNA Discovery Středně velké podnikové sítě, poskytovatelé internetu Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Středně velké podnikové sítě Struktura poskytovatelů internetového připojení (ISP) Služby poskytované ISP Zodpovědnosti ISP Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Středně velké podnikové sítě Adresace v sítích Principy směrování Základní konfigurace síťových zařízení GUI a CLI IOS Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Úvod do směrování a přepínání v rozsáhlých podnikových sítích Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Směrování a přepínání ve WAN Infrastruktura podnikových sítí Adresace v rozsáhlých sítích VLSM, CIDR Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Směrování a přepínání ve WAN Konfigurace IOS v přepínačích Konfigurace IOS ve směrovačích Směrovací protokoly Filtrování provozu Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Návrh a podpora počítačových sítí Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Návrh a podpora počítačových sítí Analýza existující počítačové sítě Komplexní návrh nové sítě Upgrade existující sítě Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

CCNA Discovery Návrh a podpora počítačových sítí Monitoring provozu Troubleshooting všech probraných oblastí Helpdesk Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

Využití hardwaru učebny Cisco Práce se zařízeními používanými ve velkých sítích Praktická konfigurace v IOS používaném ve všech Cisco zařízeních Tvorba kabeláže Získání správných návyků při síťování

Výhody pro studenty Přístup k neveřejným materiálům Práce na specializovaných zařízeních Přenositelnost osobního profilu v Cisco Networking Academy i do následného studia Kurz IT Essentials příprava na certifikaci CompTIA+ Kurz CCNA Discovery příprava na certifikaci CCENT příprava na certifikaci CCNA lepší možnosti na trhu práce Studenti v rámci výukového programu Cisco Networking Academy absolovují kurz IT Essentials, který svou náplní plně pokrývá obsah uznávané průmyslové certifikace CompTIA+ a kurzy z programu CCNA Discovery pokrývající obsahem certifikaci CCENT (Cisco Certified Entry Network Technician) a pro zdatnější studenty jsou připraveny další dva kurzy, které dále připravují na uznávanou certifikaci CCNA (Cisco Certified Network Associate).