Hostíme studenta ze zahraničí Zásady, pravidla, zkušenosti... Orientation meeting, Třebíč 12.11.2011René Guráň, RC Martin.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
EURES Evropské služby zaměstnanosti
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
L. VÍZA •KAŽDÝ ÚČASTNÍK MUSÍ DODAT PLATNÝ PAS (pas musí být platný ještě nejméně 6 měsíců od data návratu do ČR, tzn. nejméně do ) (pas bez.
Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
Rotary Exchange Columbus, Wisconsin Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
Třídní schůzky I. čtvrtletí
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
METODICKÁ DOPORUČENÍ K ZAČLEŇOVÁNÍ ŽÁKŮ-CIZINCŮ DO VÝUKY
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Komunitní a otevřená škola
Anglie a Paříž pro základní školy
Projekt dětská skupina MOTÝL
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Roman Kneifl 1. S (šestileté studium) - Ing. Milan Macas (čtyřleté studium) - Ing. Jana Kočanová Výchovná.
závislost na internetu
VY_32_INOVACE_CER_4 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Povinnosti průvodce během zájezdu - řešení Jméno.
Krátkodobé výměny – tábory nejpopulárnější forma mládežnických výměn.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
STUDIJNÍ POBYT RAKOUSKO SALZBURG
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Math Exercises for You (Math4U)
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení Harrachov
Ústav vs. Komunitní služba
Organizace předškolního vzdělávání
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Nadace Rotary Distriktní granty
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Třídní schůzka 3.A
Plánované rodičovství
Design služeb aneb jak dělat skvělé služby Martin Krčál
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Ústav vs. Komunitní služba
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
Organizační pokyny: Odjezd ve sobotu v 7:45 od školy (u bazénu)
Den otevřených dveří Název školy Datum.
Vítejte milí žáci/studenti!
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
Odjezd: 19:30 Příjezd: cca13:00
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Školní vzdělávací program
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Welfare state Sociální zabezpečení Zabezpečení rodin s dětmi
Odjezd: 14:30 Příjezd: cca13:00
Transkript prezentace:

Hostíme studenta ze zahraničí Zásady, pravidla, zkušenosti... Orientation meeting, Třebíč René Guráň, RC Martin

Komunikace před příchodem studenta V dubnu - červnu rodiče dostanou „Guarantee Form“ s kontaktními údaji studenta Komunikovat mailem (anglicky, stručně...) Seznámit se, vyměnit si základní informace o rodině, městě, škole... Posla fotografie Ověřit termín příletu Potvrdí místo a čas setkání na letišti, poskytnout kontakt pro případ komplikací Rotary klubu poskytnout doklady pro Cizineckou policii (Výpis z Katastru nemovitostí,..)

Setkání na letišti Rodina s counselorem Připravit si tabulku s jménem Všímat si Roury sako Zkontrolovat úplnost zavazadel Udělat první foto

Příchod domů - první den v rodině Seznámit se s členy rodiny Ukázat prostory kde bude bydlet Zavolá (poslat mail) rodičům, že student šťastně dorazil do cíle a je v host rodině Ukázat základní principy používání bytového zařízení (vodovod, splachování, zamykání...) „First Night Questions“ - Otázky první noci Interaktivní otázky - link na web Interaktivní otázky - link na web

Doklady Po příchodu udělat kopie následujících dokladů (uchovat doma i v Rotary klubu): Kopie pasu Kopie letenky Kopie zdravotní dokumentace, pojistky, (speciální léky) Doporučuji vyrobit studentovi kartičku s domácí adresou, adresou školy, telefony na rodiče, counselora a do školy, kterou bude nosí sebou. Ven chodí s kopií pasu.

Standard ubytování v rodině Pokoj samostatný, nebo společně se sourozenci stejného pohlaví Samostatná postel Skříň na oblečení a osobní věci Stůl a prostor na učení Podmínky pro osobní hygienu v standardu jaké jsou nastavené v rodině Stravování společně s rodinou

Povinnosti hostících rodičů Zabezpečit 24 hodinový rodičovský dozor Stanovit denní režim a vyžadovat dodržování pravidel chování tak jako od svých vlastních dětí Mít vždy přehled o tom kde se student nachází, co dělá a s kým se setkává, filtrovat vhodné a nevhodné přátelé Dohlížet na dodržovaní Pravidel a podmínek výměny platných v Distriktu 2240

Výjimky Pravidel výměny platných pro Distrikt 2240 Alkohol (Zákaz i pro plnoleté. V přítomnosti rotariána nebo host rodiče s mírou povolený.) Piercing a tetování (Úplný zákaz.) Cestování (Cestování i do ciziny je povolené s host rodičem, rotariánem nebo manželem/kou rotariána. Jinak může student cestovat mimo místo klubu v rámci Distriktu 2240 pouze, pokud takovouto cestu (včetně všech detailů) předem schválí host rodina, host klub a Distrikt Jakékoliv jiné cestování mimo Distrikt 2240 musí schválit a potvrdit: Host distrikt, host klub, host rodina a vlastní rodiče, a to zásadně v písemné formě. Návrat domů (Přímo domů. Vysílající a host distrikt a Vaši vlastní rodiče musí schválit jakýkoliv jiný způsob návratu písemnou formou,která zbavuje Rotary zodpovědnosti.)

Finanční povinnosti hostících rodičů Zabezpečit ubytování v rodině Zabezpečit celodenní stravování Stravenky (škola) – student sám Zaplatit nebo zabezpečit cestování z domu do školy a zpátky Nedávat kapesné (kolem 1500 Kč dostává měsíčně z klubu), pokud chcete odměnit, tak raději věcné odměny nebo služby.

Komunikace se školou a dohled nad studiem Dohlížet na pravidelnou školní docházku Seznámit se s třídním profesorem a ředitelem školy Oznamovat škole nepřítomnost (nemoc, cestování, schvalování výletů....) Zabránit absenci studenta na vyučování Dohlížet na plnění domácích úkolů Pomáhat s výukou češtiny

Komunikace s Rotary klubem Counselor (poradce, přítel, setkává se se studentem cca 1x za měsíc, má mít přehled o stavu studenta, jeho problémech a cestování studenta mimo města) YEO – Youth Exchange Officer (hlavní komunikátor a administrátor, setkává se na klubu, má mít přehled o všem, po poradě s představenstvem vydává povolení, komunikuje s host rodinami i se školou) Prezident klubu (hlavní představitel klubu) Mějte na paměti, že rotariáni jsou dobrovolníci a službu mládeži dělají při vlastních povinnostech.

Organizace volného času studenta Respektovat povinné akce Rotary klubu (schůzky, meetingy, výlety...) Zapojovat studenta do rodinných aktivit (domácí práce, nákupy, práce v zahradě, výlety...) Podporovat sportovní a kulturní aktivity (navštěvování kroužků, sportovních oddílů...) Podporovat studijní a vzdělávací aktivity Omezovat čas u počítače (chatovaní, pasívní sledování filmů v mateřském jazyku...) Co nejvíce se studentem mluvit česky

Řešení krizových situací Nemoc (jako u vlastních dětí, vyrozumět školu, klub) Úraz (student má zdravotní pojištění) Insolventnost (Emergency Fund, řeší klub) Porušování pravidel (Informovat YEO, řeší klub) Osobní konflikty (Informovat YEO, řeší klub) Nezatajovat problémy, vše konzultovat s YEO. Nepříjemné věci vyřeší klub.

Děkuji za Vaši pozornost