Vítáme Vás na dnešní prezentaci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Lidský faktor v dopravě!
Profil HR poradce a školitele
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Personální informační systém
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Koncepce pracovníka a pracovní skupiny v řídicích strategiích Borek Bernard.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
Didaktické prostředky
S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/ Doba realizace projektu od do
ohroženým domácím násilím
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Firemní kultura - změna motivační strategie
CENTRUM PRO PODPORU ZAMĚSTNANCŮ – pilotní projekt v rámci Českých drah, a. s. PhDr. Alena Sehnalová ASPRA a. s. Best Western Hotel Vladimir, Ústi nad Labem,
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Zdravá škola.
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Organizační struktura
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
Didaktické prostředky
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Organizační struktura
Benefity.
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Vítáme Vás na dnešní prezentaci

Outplacement Přístupy a řešení

Outplacement Již poměrně dlouho není novým pojmem v českém slovníku … Přesto stále platí, že ztráta zaměstnání vyvolá velmi podobné reakce v lidském organismu, jako ztráta nejbližšího člověka

Typické situace pro využití outplacementu Globalizace a fúze Změny výrobního plánu Restrukturalizace nebo reorganizace podniku Hledání úspor a snižování počtu zaměstnanců Uzavírání provozů nebo závodů Stagnace v prosperitě podniku Změny ve vrcholovém managementu Zajištění péče o odcházející i zůstávající zaměstnance (jednotlivce, skupiny, celé provozy)

Historie Outplacementu Počátky podpory po druhé světové válce v USA Komerční outplacement 60 let Restrukturalizace hospodářství v 70. a 80. letech Hospodářská krize počátku 80. let Fúze v polovině 80. let Pád akcií na kapitálových trzích na přelomu 80. a 90. let Využití servisu outplacementu v České republice Další expanze outplacementu

Proč společnosti zajišťují outplacement Sociální zodpovědnost Udržení dobré pověsti firmy na trhu Dodržení současných trendů v HR oblasti Upevnění loajality zaměstnanců Rychlejší start do nové etapy firmy Motivace zaměstnanců Usnadnění změny pro odcházející zaměstnance Důležitá informace pro zůstávající Udržení prosperity v době změn a po nich Udržení pracovního tempa a morálky

„Partneři a rozchody“ Jeroným Klimeš „Léčená chřipka trvá týden, neléčená sedm dní. S rozchody je to podobné…“ „Přechozená chřipka může trvat i sedm měsíců..“ „Přechozené rozchody mohou člověka trápit třeba celý život…“ „Partneři a rozchody“ Jeroným Klimeš

Projekty outplacementu Profesionální poradenství a podpora společností při jejich restrukturalizaci, reorganizaci, fúzi, modernizaci, zefektivňování nebo naopak ukončení provozu Profesionální poradenství a pomoc odcházejícím zaměstnancům k rychlému dosažení pozitivní a úspěšné změny kariéry

Poradenství managementu Pomáhá udržet pozitivní image společnosti Pomáhá efektivně plánovat a úspěšně realizovat změny Pomáhá korektně se rozloučit s odcházejícími zaměstnanci Poradenství managementu Pomáhá zajistit potřebnou výkonnost podniku Pomáhá motivovat zůstávající zaměstnance

Poradenství zaměstnancům Pomáhá udržet pozitivní vztah k podniku Zajišťuje pozitivní orientaci osobnosti Poradenství zaměstnancům Pomáhá vyhovět všem nárokům Pomáhá zmapovat vlastní možnosti Pomáhá optimálně zvládnout změny Pomáhá zorientovat se na trhu práce

Jak jinak chápat outplacement Jako investici zodpovědné firmy do celoživotního rozvoje zaměstnance Jako pomoc nastartovat a zvládnout tzv. třetí kariéru člověka Jako posílení image podniku na trhu práce a zkvalitnění vztahů mezi lidmi

Psychologický vztah Zaměstnanec poskytuje dovednosti a loajalitu Společnost poskytuje práci a bezpečí

Porušení psychologické vazby

„Projekt je v podstatě příběh který se ještě nestal …“

Doba homogenní pracovní síly minula S různými skupinami je třeba pracovat odlišně

Způsob zajištění služeb outplacementu Zajištění podpory a pomoci z vlastních zdrojů: Pracovník personálního odboru Samostatný uvolněný pracovník Realizuje celý rozsah podpory pomoci Realizuje část programu Vede Job Centrum Připravuje personální a právní poradenství Zajištění podpory a pomoci externím dodavatelem: Zajišťuje celou službu dodavatelsky Podílí se na přípravě změn ve spolupráci s managementem Zajišťuje celý program pomoci pro pracovníky Zajišťuje některou část programu podpory a pomoci pro pracovníky

Spolupráce na účinné pomoci nadbytečným zaměstnancům

Proč využívat kariérový servis pro odcházející zaměstnance Zajistí stálou psychologickou podporu a možnost komunikace zaměstnance se zkušeným konzultantem Pomůže v rekapitulaci dosavadní kariéry, ohodnocení dovedností a schopností, zformulování nabídky Připraví zaměstnance na pohyb po trhu práce a pomůže mu zmapovat možnosti, které trh nabízí Vytvoří marketingový plán hledání a představí nástroje hledání nového uplatnění Upevní komunikační dovednosti a naučí vyjednávací strategii Poskytne pracovní zázemí (zařízená kancelář, potřebná technika, literatura…)

„Člověka nemůžete nic naučit, můžete mu pouze pomoci, aby se to naučil sám…“ Ian Flaming

pro podporu odcházejícím zaměstnancům Centra pro podporu odcházejícím zaměstnancům

Některé výhody center Jsou dlouhodobým a stálým partnerem těm, kdo hledají zaměstnání Poskytují jim stabilní zázemí a potřebné informace Podporují udržení jejich dosavadních pracovních návyků Nabízejí ohodnocení osobnostní i profesní výbavy zájemců o takové informace Pomáhají profesní orientaci i psychické pohodě Učí potřebným i nutným postupům a způsobům při hledání nové práce Doporučují, hledají a individuálně zajišťují vhodnou rekvalifikaci

Dvě základní oblasti spolupráce center s klienty Poradenství a kariérový servis Rozvojové kurzy

Poradenská podpora klientů Kariérové poradenství Personální poradenství Krizové poradenství Psychologické poradenství Poradenství pro rodiče a klienty na mateřské dovolené Poradenství pro klienty se změněnou pracovní schopností

Rozvojové kurzy Kurzy základních dovedností Výběrové kurzy

Z čeho vycházejí předchozí informace Z několikaleté praxe českých personalistů a konzultantů Z mnohaleté praxe odborníků ze zahraničí Z výsledků dotazníkových šetření mezi zaměstnanci Z výsledků dotazníkových šetření mezi personalisty Z rozsáhlých analýz psychologů

„Vědomosti jsou poklad, který následuje svého majitele kamkoli…“

Za pozornost Vám děkuje Alena Sehnalová alena. sehnalova@post. cz tel Za pozornost Vám děkuje Alena Sehnalová alena.sehnalova@post.cz tel. kancelář 274 772 768