Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Petr Adamec. 1)UNIV 2 kraje na ISŠ Cheb 2)Zkušenosti a možnosti dalšího vzdělávání na ISŠ Cheb.
Advertisements

Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
Přístav, kde je dobré zakotvit. Přístav, kde je dobré zakotvit Reg.č.: CZ.1.07/1.2.05/ Přístav, kde je dobré zakotvit  reg.číslo: CZ.1.07/1.2.05/
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Nabídka studijních a učebních oborů Školní rok 2012/2013.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Cesta k modernímu vzdělávání
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Organizační struktura
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
v centrum celoživotního vzdělávání
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PŘISPÍVÁME K ROZŠÍŘENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, PODPORUJEME UZNÁVÁNÍ JEHO VÝSLEDKŮ CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ CELOŽIVOTNÍ UČENÍ – KROMĚŘÍŽ 2010 KROMĚŘÍŽ 12.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Pohled zaměstnavatelů na současný systém OV Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Budoucnost odborného školství
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
Kariérové poradenství a podnikavost
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Praktické zkušenosti s realizací programů vytvořených v projektu UNIV 2 KRAJE Škola je zapojena do projektu UNIV 2 KRAJE Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Charakteristika školy příspěvková organizace Karlovarského kraje zaměření gastronomie a obchod dlouholetá tradice, zkušenosti a kvalitní zázemí vzdělávání cca 500 žáků denní formy a 100 žáků dálkové formy teoretické i praktické vyučování vlastní školní restaurace a školní jídelna spolupráce s významnými sociálními partnery regionu členství v profesních svazech - AKC ČR, AHR ČR, ČBA… aktivity v gastronomii – soutěže, kurzy, prezentace zahraniční odborné aktivity v Německu, Itálii a Španělsku www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary VZDĚLÁVACÍ PORTFOLIO ŠKOLY Čtyřleté obory s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie 66-41-L/01 Obchodník Tříleté obory s výučním listem 65-51-H/01 Kuchař, kuchařka 65-51-H/01 Číšník, servírka Nástavbové studium (pro absolventy oborů Kuchař a Číšník) 65-41-L/51 Gastronomie Obory s výučním listem a nástavbové studium jsou poskytovány i dálkovou formou www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Nejvýznamnější sociální partneři školy Imperial Karlovy Vary, a. s. Grandhotel PUPP Karlovy Vary, a. s. EDEN Group a.s., Hotel Plaza, Karlovy Vary Lázeňské sanatorium THERMAL, s. p., Karlovy Vary GLOBUS Karlovy Vary Lázně Richmond, s. r. o., Karlovy Vary Léčebné lázně Jáchymov, a. s. Savoy Westend Hotel s.r.o., Hotel Savoy EUROSPA a.s. Karlovy Vary, Hotel Venus a další … www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Obecný cíl projektu Proměna středních škol z institucí poskytujících počáteční vzdělávání v centra celoživotního učení, tj. rozvoj oblasti dalšího vzdělávání   Cíle naší školy Zapojit se do sítě středních škol realizující celoživotního učení Rozšířit vzdělávací portfolio školy o nabídku dalšího vzdělávání Motivovat pedagogy k realizaci a rozvoji dalšího vzdělávání Získat zkušeností s tvorbou a managementem vzdělávacích programů Získat zkušeností s metodikou práce s klienty dalšího vzdělávání Prohloubení spolupráce se sociálními partnery a zaměstnavateli Možnost následného komerčního využití programů www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Zadání projektu Tvorba třech programů dalšího vzdělávání v období od dubna 2010 do června 2012 a pilotní ověření jednoho z programů v reálné praxi Dílčí kroky školy Sestavení a vzdělávání realizačního týmu 10 osob (řešení nezájmu pedagogů o účast) Autoevaluace školy v oblasti dalšího vzdělávání Tvorba Strategického plán dalšího vzdělávání školy Průzkum trhu a vyhledání cílové skupiny pro realizaci (indikace relativního nezájmu potencionálních klientů) www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Možnosti volby cílové skupiny pro vzdělávací program sociální partner ( firmy, podnikatelé, profesní svazy …) veřejnost a samoplátci ÚP ( rekvalifikace s využitím standardů NSK ) veřejnosprávní sektor ( úřady, samospráva … ) www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Školou zvolené cílové skupiny 1. Program - Gastronomie ( pro sociální partnery dle jejich obsahových požadavků – na zakázku ) 2. Program – Someliérství a příprava minutek ( ve struktuře NSK pro ÚP a veřejnost ) 3. Program – Barmanství a studená kuchyně www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary 1. Program - Gastronomie ( 80 hodin výuky a tvorba studijních podpor ) Kalkulace surovin a tvorba cen Zpracování masa Formy a systémy obsluhy ve stravování Estetika nabídky a prodeje, komunikace, etika Trendy dietologie a zdravé výživy Právní aspekty a marketing stravovacího provozu Právní aspekty hotelového provozu Program byl v praxi pilotován na skupinách zaměstnanců přímo na pracovištích jednotlivých společností www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Zkušenosti s realizací programu Gastronomie Pozitivní škola reálně otestovala svoji konkurenceschopnost na trhu dalšího vzdělávání před odborníky z praxe a ve srovnání se soukromými komerčními vzdělávacími subjekty 3 moduly programu ze 7 byly hodnoceny jako velmi kvalitní a existuje zájem partnerů o jejich další komerční využívání výkon 2 odborných učitelů školy byl v praxi hodnocen jako vysoce profesionální získání cenných zkušeností při praktické organizaci pilotáže na pracovištích sociálních partnerů zmapování reálného zájmu partnerů o DV krátké a intenzivní formy, moderní trendy a individuálně potřebná témata škola celkově uhájila svoji odbornou prestiž u sociálních partnerů a vytvořila si u některých partnerů prostor pro další vzdělávání www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Zkušenosti s realizací programu Gastronomie Negativní trh dalšího vzdělávání je v oblasti gastronomie přesycen, existuje velké množství velmi kvalitních konkurenčních subjektů, především komerčních peníze na další vzdělávání na bázi ESF jsou lehce dostupné pro všechny větší zaměstnavatele, organizují vlastní rozsáhlé systémy DV partneři definovali a zadávali více témat, než byli poté schopni odebrat ( velké problémy s uvolňováním zaměstnanců, změna harmonogramu ) nedůvěra firem k dalšímu vzdělávání poskytovanému školami někteří odborní učitelé nedokázali získat respekt odborníků z praxe www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Nejlepší zkušenosti s realizací programu Gastronomie Františkovy lázně a.s. zájem a podpora ze strany managementu společnosti ukázková spolupráce při vlastní realizaci pozitivní přístup zaměstnanců ke vzdělávání www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary www.sou-stravovani.cz