Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
CzechInvest Koncepce podpory investic
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
„Okna technickým oborům dokořán“
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Kariérové poradenství a podnikavost
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro regionální rozvoj, a. s.,

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji ARR – kdo jsme?  Agentura byla založena v roce 1993 za účelem podpory rozvoje regionu  Jsme ve 100% vlastnictví Moravskoslezského kraje  Jsme servisní organizací Moravskoslezského kraje  Naši klienti: kraj, města a obce, nestátní neziskové organizace, firmy, klastry

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji

Jak podporujeme podnikání v regionu 1.Finanční podpora – krajské dotační programy 2.Marketingová podpora – podnikatelské soutěže, spolupráce s médii 3.Popularizace technického vzdělávání 4.Informace – služby investorům, internetové portály, informační akce 5.Vytváření podmínek pro podnikání – rozvoj průmyslových nemovitostí, brownfieldy

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Inovační vouchery  Určeno pro malé a střední podniky  Určeno na spolupráci mezi firmou a vysokou školou, která pro žadatele realizuje vědecko-výzkumný úkol  Firma může obdržet až Kč  Jsou hrazeny náklady na vývoj produktu, procesu nebo služby, testování, měření, navrhování prototypů  Od roku 2010 podpořeno 126 projektů částkou 38,2 miliónu Kč. Dotační programy kraje na podporu podnikání

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Nová pracovní místa a výzkumu a vývoji  Určeno pro malé a střední podniky z kraje  Určeno na spolufinancování nákladů na nově vytvořená pracovní místa ve výzkumu a vývoji, která vznikla od  Hrazeno 50% mzdových nákladů, maximálně Kč  Nový program – v roce 2013 podpořeny 4 podniky - dotace v celkové výši Kč Dotační programy kraje na podporu podnikání

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Program na podporu start-ups - podpora studentů  Dotace studentům SŠ a VŠ v posledním ročníku studia nebo absolventům do 1 roku od ukončení studia  Určeno na financování založení a rozvoje nového podniku s inovativním podnikatelským záměrem  Hrazeny náklady např. na zpracování podnikatelského záměru, služby právní, účetní, daňové, ochranu duševního vlastnictví/úhradu patentové přihlášky  Maximálně dotace Kč, finanční spoluúčast žadatele byla 10 % z celkových uznatelných nákladů Dotační programy kraje na podporu podnikání

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Soutěž Inovační firma Moravskoslezského kraje  Letos jsme vyhlásili druhý ročník  Loňský 1. ročník byl úspěšný – přihlásilo se 22 firem  Vítězem se stala firma MEPAC z Třince  Díky publicitě, kterou soutěž měla, se velmi zviditelnily zapojené firmy – noviny, televize, internet  Soutěž byla vidět i díky partnerům - letos – Česká spořitelna, Arcelor Mittal, Třinecké železárny, Tieto, Czechinvest, Hospodářská komora, Sdružení pro rozvoj kraje, Úřad Regionální rady, VŠB-TU Ostrava Marketingové aktivity – změna image kraje

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Soutěž Inovační firma Moravskoslezského kraje Firma Inteligentní kompenzační pomůcky a její produkt Mouthmouse Marketingové aktivity – změna image kraje

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Popularizace techniky  60 exkurzí v průmyslových podnicích a technických SŠ  30 besed s odborníky ve výuce  technická olympiáda  soutěžní přehlídka výrobků žáků, účast 3 vítězných tříd na vybraném odborném veletrhu/výstavě  5 třídenních workshopů pro celkem 250 žáků a 20 učitelů  interaktivní webový portál Do těchto aktivit bylo postupně zapojeno 2381 žáků z celého Moravskoslezského kraje

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Popularizace techniky Třídenní workshopy pro žáky – elektro program

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Popularizace techniky Technická soutěž

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Popularizace techniky Řemesla nás baví Putování za řemesly v kraji

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Informace pro podnikatele na jednom místě  Pomáháme firmám se zorientovat v dotačních možnostech, přinášíme jim aktuální informace – ve spolupráci s Agenturou pro regionální rozvoj provozujeme portál  Pořádáme informační akce a semináře, kulaté stoly  ARR pořádá bezplatné semináře pro podnikatele – inovační management firmy, rizikový kapitál, financování inovačních procesů, transfer technologií Informační podpora, vzdělávání

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Miroslav Novák, Poskytujeme informační servis zájemcům o podnikání v kraji  Informace o podnikatelském prostředí v kraji  Nabídka podnikatelských nemovitostí  Služby nejen pro zahraniční investory, ale i pro firmy z kraje, které rozšiřují či přemisťují výrobu  Spolupracujeme přitom s městy a dalšími vlastníky průmyslových zón a dalších nemovitostí Služby investorům

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Miroslav Novák, Při podpoře podnikání spolupracujeme s partnery  Firmy a hospodářská komora – pomohly nám se zacílením naší inovační strategie, poskytují nám zpětnou vazbu pro nastavení dotačních programů  Univerzity – přicházejí s dobrými nápady a projekty, dokážou do kraje přivést velké peníze na výzkumnou infrastrukturu  Města a obce – rozvíjejí průmyslové zóny, vytvářejí nabídku pro investory a podnikatele  Czechinvest, Sdružení pro rozvoj kraje Bez partnerů to nejde

Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Děkuji za pozornost