Voda a její okolí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Živočichové v lesích Měkkýši.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Voda ve všech skupenstvích
Semenné rostliny, rostlinné orgány
Výživa člověka.
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Genetika člověka.
Lesní obratlovci – plazi, ptáci
Vylučovací soustava člověka
Povrch těla člověka.
Smyslová soustava člověka
Rostliny rybníka a jeho okolí
Lesní obratlovci – savci
Živočichové rybníka Žahavci.
Hydrosféra.
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Anotace Prezentace, která se zabývá prvočísly a čísly složenými AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší prvočíslo a číslo složené.
vypracovala: Vendula skalová
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 06Číslo.
Skupenství látek.
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Hydrosféra Filip Bordovský.
Co to vlastně voda je? Je to chemická sloučenina vodíku a kyslíku. Se vzduchem tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Je to chemická sloučenina.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Oběh vody v přírodě Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.05
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM VODA, VZDUCH, PŮDA
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Identifikátor materiálu: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti třemi. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná třemi. Speciální.
Člověk a jeho svět 4. ročník
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením desetinného čísla číslem přirozeným. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vynásobí desetinné.
VZDUCH.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti čtyř. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná čtyřmi. Speciální.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti šesti. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná šesti. Speciální.
Anotace Prezentace, která se zabývá od čítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci odečtou desetinná čísla. Speciální.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace, která se zabývá sčítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci sečtou desetinná čísla. Speciální vzdělávací.
AnotacePrezentace, která se zabývá dělením desetinného čísla číslem 10, 100, …. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vydělí desetinné číslo.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NEŽIVÁ PŘÍRODA VLASTNOSTI VODY.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
VODA.
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VY_32_INOVACE_
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Hydrosféra koloběh vody v přírodě
Transkript prezentace:

Voda a její okolí

Identifikátor materiálu: EU - 15 - 16 Anotace Prezentace, která se zabývá vlastnostmi vody Autor Lucie Zikmundová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci se seznámí s vlastnostmi vody, výskytem, oběhem vody v přírodě Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Skupenství vody, oběh vody, znečištění vody Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost/datum 254 kB/prosinec 2011

Metodické pokyny Prezentace a doplňování je vytvořeno pro práci na interaktivní tabuli Smart board Prezentace obsahuje výklad o nahosemenných rostlinách a je doplněna o otázky na dané téma Slide č. 4: výklad (charakteristika vody) + zápis Slide č. 5: otázka pro žáky + zápis Slide č. 6: výklad (výskyt vody na Zemi) + zápis Slide č. 7: aktivita žáků (doplnění popisků k oběhu vody v přírodě) + dikuse Slide č. 8: aktivita žáků (význam vody) + dikuse + zápis Slide č. 9: aktivita žáků (znečištění vody) + dikuse + zápis

Vlastnosti vodního prostředí Základní podmínka života na Zemi Vyskytuje se ve 3 skupenstvích Jaké to jsou? Voda je kapalná, čirá a bez zápachu Její chemický vzorec je H2O Kyslík a oxid uhličitý se ve vodě rozpouští Díky tomu je ve vodním prostředí možný život Odpověď

Odpověď Pevné Kapalné Plynné Napište příklady ke každému skupenství Pevné ► led, ledovce, sníh Kapalné ► moře, řeky, podzemní voda Plynné ► pára

Výskyt vody na Zemi Veškeré vodstvo na zemi = HYDROSFÉRA Voda tvoří asi 71% zemského povrchu Sladká voda je z celkového množství vody zhruba jen 3% Z toho je 69% vody v ledovcích 30 % je voda podzemní Jen 1 % je voda povrchová

Koloběh vody na Zemi Víte jak probíhá koloběh vody Koloběh vody na Zemi Víte jak probíhá koloběh vody? Pokuste se obrázek popsat POPISKY Odpar z vodní plochy Srážení vody Sluneční energie Jezero Srážky Povrchový odtok Vsakování vody Sníh a ledovce

Význam vody Vymyslete co nejvíce využití vody Základní podmínka života všech organismů Pitná voda Vodní toky (řeky) a plochy (moře) tvoří význam pro dopravní spojení Průmysl (chlazení, ohřívání, výroba elektrické energie, výroba nápojů) Rekreační a sportovní význam

Znečištění vody Čím vším se může znečišťovat voda? Podzemní V řekách V rybnících V mořích a oceánech

Zdroje informací Text [cit. 2011-10-12]. Dostupné na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Voda> Obr. 1 [cit. 2011-10-12]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: Moyogo < http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Water_Cycle_-_blank.svg?uselang=cs >