„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový školní rok začíná.
Advertisements

PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
Inovace vzdělávání na školách zaměřených na ochranu osob a majetku Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.07/ Zahájení a ukončení:
Koncept veletrhu pro rok VELETRH PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012 zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Finanční možností svépomocných skupin
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Aktivity ÚÚR v oblasti rozvoje mikroregionů RNDr. Vladimíra Labounková Ústav územního rozvoje, Brno.
Riziková zpráva Bytový komplex Sluneční vršek
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Asociace technických bezpečnostních služeb 21. duben 2010 Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm Ing. Miroslav Urban Asociace technických.
Odborný seminář o označování majetku pomocí tzv. syntetické DNA BRNO 2015 Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži Projekt MVČR a obecních.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Senior v bezpečí. Senior v bezpečí 2012 V rámci Městského projektu prevence kriminality na rok 2012 byly přiznány městu Litvínovu finanční prostředky.
Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
11. ZASEDÁNÍ PORADNÍHO SBORU PRO SITUAČNÍ PREVENCI KRIMINALITY
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Požární prevence v bytových domech
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
„Policista online“ prezentace projektu prevence kriminality
„Zavřít dveře nestačí II.“
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Program spolupráce SN – CZ
„Zavřít dveře nestačí…“
Celorepublikový preventivní projekt „Zabezpečte se
DTM Kraje Vysočina.
„Drahá lhostejnost“ prezentace projektu prevence vandalismu
společensky významných objektů v zónách havarijního plánování
Transkript prezentace:

„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací v rámci Programu prevence kriminality pro rok 2011.

Základní informace o projektu Předkladatel:Olomoucký kraj Jeremenkova 40a Olomouc Statutární zástupce:Ing. Martin Tesařík, hejtman Kontaktní osoba:Bc. Michal Poláček manažer prevence kriminality Olomouckého kraje Jeremenkova 40a Olomouc

Plánované části realizace projektu 1. část – informativní samolepky na vchodové dveře 2. část – seminář „Technický instruktor“ 3. část – webový portál „Zavřít dveře nestačí“ 4. část – příručka pro domovníky a správce nemovitostí

Cíle projektu Informovanost (webový portál „Zavřít dveře nestačí“) Odborná úroveň (seminář „Technický instruktor“, příručka „Posouzení bezpečnosti obytného domu z pohledu prevence kriminality“) Ochrana majetku a osob ( samolepky na vchodové dveře)

Cílové skupiny Široká veřejnost Prostřednictvím webových stránek byla oslovena široká veřejnost, které byly předloženy srozumitelné informace o způsobech ochrany objektů, rizikových faktorech a možnostech zlepšení. Obyvatelé obytných domů Ve vybraných obytných domech byly instalovány na vchodové dveře informativní samolepky, distribuovány interaktivní příručky pro posouzení a odstranění rizikových faktorů objektu. Odborná veřejnost Pro zástupce policie a vybraná bytová družstva se uskutečnil naučný odborný seminář.

Informativní samolepky Vydány informativní samolepky na vchodové dveře obytných domů, zadní vchody, kolárny a společné sklepní prostory, které upozorňují na nutnost řádně uzamykat, věnovat náležitou pozornost úschově věcí, zabezpečení, apod.

Seminář „Technický instruktor“ Seminář „Technický instruktor“ Dne byl ve spolupráci s Asociací technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm, Ministerstvem vnitra a Policií ČR uskutečněn jednodenní seminář pro zástupce policie a vybraná bytová družstva. Smyslem semináře bylo u osob, jež jsou v častém kontaktu s veřejností, posílit obecné povědomí o bezpečnostních možnostech ochrany, legislativních povinnostech i novinkách zabezpečovací techniky. V dopolední části programu semináře vystoupila mjr. Mgr. Jitka Dolejšová z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s rozborem majetkové trestné činnosti se zaměřením na domy a byty v Olomouckém kraji. Dále byly mjr. Ing. Pavlem Tučkem z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje představeny standardy a doporučení pro členy bytových družstev z oblasti požární ochrany, prostřednictvím Ing. Miroslava Urbana nabídnuta pomoc Asociace Grémium Alarm a JUDr. Tomášem Koníčkem představeny aktivity odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra z oblasti situační prevence. Odpolední část programu se zaměřila na praktické ukázky výrobků a prezentace vybraných bezpečnostních firem. Zástupce firmy Beta Control s.r.o. představil oceněný projekt Bezpečný dům – Bezpečné bydlení v Brně, zástupce firmy SHERLOCK, bezpečnostní dveře s.r.o. předvedl bezpečnostní dveře a mechanické zábranné prostředky, firma MUL-T-LOCK divize společnosti ASSA ABLOY Czech & Slovakia s.r.o. uvedla systém zabezpečení a ovládání dveří a firma PPZ Systém CZ, org. sl. novou forenzní metodu označování předmětů Selecta DNA.

Webový portál „Zavřít dveře nestačí“ V rámci projektu byl spuštěn webový portál který široké veřejnosti nabízí prostřednictvím interaktivního 3D modelu obytného domu potřebné a srozumitelné informace o tom, jaká jsou nejčastější riziková místa objektu, jak tato rizika odstranit, nebo přinejmenším jakou jim věnovat pozornost.

Příručka pro domovníky a správce nemovitostí Příručka pro domovníky a správce nemovitostí pod názvem „Posouzení bezpečnosti obytného domu z pohledu prevence kriminality – doporučený postup pro posouzení a odstranění rizikových faktorů objektu“, nabízí v interaktivní podobě návod na posouzení vlastního objektu, zohlednění všech rizik a v neposlední řadě seznámit se s možnostmi úprav a řešení daného problému.

Děkujeme za pozornost Děkujeme za pozornost Projekt „Zavřít dveře nestačí...“ nelze kopírovat, přenášet, zobrazovat, převádět nebo aplikovat v jakékoli podobě bez předchozího výslovného písemného svolení realizátora. Zpracoval: Bc. Michal Poláček, manažer prevence kriminality