NSWI117 – Technologie vývoje webových aplikací Martin Nečaský Katedra softwarového inženýrství MFF UK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Martin Šimeček.  seznámit s APEXem – poskytnout základní manuál  vytvořit webovou aplikaci pro sběr informací o databázových systémech  naplnit databázi.
Obsah prezentace 1.Co je RSS 2.Možnosti využití RSS 3.Popis systému cíleného doručování vědeckých a odborných článků 4.Ukázka systému 5.Závěr.
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Systém Drupal a nejen školní weby
Webové služby nad IS/STAG 1 / 21 Seminář IS/STAG Kunžak 2008 Seminář IS/STAG – Kunžak 2008 Webové služby nad IS/STAG Lukáš Valenta.
AJAX fenomén současného internetu Dalibor Kačmář Academic Developer Evangelist Microsoft ČR host Vítek Karas Senior Software Development Engineer Microsoft.
SoSIReČR Sociální síť informatiků v regionech České republiky
Webová aplikace.  Úvod  Možnosti vývoje (komponenty, které dokážeme nabídnout) + ukázka  Možnosti využití Frameworku pro těžkého klienta  Výrobní.
SEMANTICKÝ WEB. Semantický Web WWW – Tim Berners-Lee, CERN, univerzum propojených HTML stránek, prostor hyperlinkovaných dokumentů – Informace jsou zobrazeny.
Pavel Řezníček v Brně  Výběr tématu  Tvorba aplikace  Ukázka aplikace  Zhodnocení práce  Další kroky.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Základní principy Ing. Zdeňka Máchová Ing. Tomáš Kántor listopad 2011 Integrace ARES se systémem ZR.
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Cetelem mobile stručná case study a 3 poučení Ing. Jan Procházka prochorcz.
Jako intranet Bc. Jan Beneš. Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní.
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
XML Web Services: Včera, dnes a zítra Jaroslav Bengl Atlas.cz Atlas.cz.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Navrhované předměty pro OI a další zimní semestr.
Web 2.0 Štěpán Bechynský Microsoft. Web 2.0 aplikace.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Spolupráce s 1. LF UK vývoj webové aplikace Anatonomina 2 Tomáš Skopal KSI MFF UK.
Realizační tým ICZ duben 2005
Web 2.0, folksonomie a uživatelská rozhraní Lenka Němečková Eliška Pavlásková Založeno mimo jiné na prezentacích prof. B. Whitea „The Promise of Rich User.
Obhajoba projektu PA165 Půjčovna stavebních strojů Milan Malota, Ferdinand Hudek, Kamil Veselý, Daniel Gašper PA165: Vývoj programových systémů v jazyce.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Praktický seminář pro vedoucí pracovníky. Zásady osobního rozvoje, které změní váš život. Dozvíte se, jak zdokonalit sebe a svoje vztahy s lidmi, jak.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
PRESENTATION NAME Description Webová GIS aplikace pro lokalizaci nezákonného ukládání odpadu Autor: Hana Hálová Vedoucí práce: Ing. Katarína Slezáková.
Obhajoba projektu PA165 Půjčovna stavebních strojů
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
MIS - Manažerské informační systémy 1. cvičení – Internet a informace
1 Bleskové zpravodajství (RSS, RDF, Atom) Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o. Problém: obsah webu je strojově čitelný, ale není strojově pochopitelný.
Inzerce sběratelských předmětů Jan Matějka 4.B 2013/2014.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
Vývoj aplikací pro Facebook Štěpán Bechynský. Typy Facebook aplikací Běží v prostředí Facebook – IFrame Lze spouštět a testovat z localhost – FBML Zpracovává.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
PV072 – Seminář z asistivních technologií Jaromír Plhák 1/18 Úvodní hodina© J. Plhák, PV072, Podzim 2012.
1 GISáček 2006 GIS v podání Autodesku GISáček 2006 Pavel Robek Tech Data Distribution s.r.o.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
Elektronické služby finalistů Parádní web 2014 Martin Strnad oddělení IT
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
as4u advanced system for you
Webová aplikace pro správu sportovního oddílu
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Redakční systém s integrací webových služeb
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

NSWI117 – Technologie vývoje webových aplikací Martin Nečaský Katedra softwarového inženýrství MFF UK

Co budeme na semináři dělat? 50% semináře bude „teoretických“ v mojí režii – základy HTML5 a XHTML1.1 a jejich podpora v prohlížečích – XML a JSON – CSS – JavaScript, AJAX – Silverlight – Goole Web Toolkit – RDF, RDFa, principy LinkedData – systémy pro správu obsahu (Drupal, Joomla)

Co budeme na semináři dělat? 50% semináře bude „praktických“ ve vaší režii – zápočet – tvorba webové aplikace v týmu po 4-5 lidech jednodušší databázová a aplikační vrstva propracovaná klientská vrstva nejlépe náměty, které si za chvíli představíme – prezentace na semináři a diskuze s ostatními týmy analýza webové aplikace návrh databázové, aplikační vrstvy a klientské vrstvy realizace aplikace s využitím zajímavých technologií propojení na LinkedData zdroje a publikace dat dle principů LinkedData NEBO integrace do portálů typu FaceBook, Twitter NEBO integrace s Google jako iGoogle Gadget hodnocení projektu jiného týmu

Veřejné zakázky Vytvořte aplikaci, která bude prezentovat uživatelům data o veřejných zakázkách v ČR. Kde vzít data? – isvzus.cz – Weby měst používající vybraný CMS (např. – ode mě – lze si i „vygenerovat“

Rozklikávací rozpočet Vytvořte aplikaci, která bude prezentovat uživatelům data o rozpočtech vlády, měst atd. v ČR. Kde vzít data? – Vláda ČR – Lze si i „vygenerovat“

Složení zastupitelstev Vytvořte aplikaci, která bude prezentovat uživatelům data o složení zastupitelstev měst v ČR. Kde vzít data? – Volby.cz – Lze si i „vygenerovat“

Obchodní rejstřík Vytvořte aplikaci, která bude prezentovat uživatelům data z obchodního rejstříku v ČR. – ala “foaf.sk” Kde vzít data? –

Protikorupční databáze Vytvořte aplikaci, která bude prezentovat korupční vztahy zaznamenávané v novinových článcích Kde vzít data? – dodám DB schéma – obchodní rejstřík – vygenerovaná data

Příklady ve světě openlylocal.com wheredoesmymoneygo.org foaf.sk