Deprimující zóny - Brownfields Libereckého kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a jeho proměny ( I.díl ) Rozdíl 120 let. Týnem se označovala pevnost, ohrazené místo. Osada vznikla na poč.11. stol. v místech,
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
ČESKÁ REPUBLIKA – SÍDELNÍ STRUKTURA
MUZEA NA FRÝDLANTSKU Projektové dny pro školy
JIZERSKÉ HORY 1.
Reichenberg Liberec.
Technická univerzita v Liberci Katedra podnikové ekonomiky
Regenerace neprůmyslových deprimujících zón – rozvoj Libereckého kraje
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Rozloha: 6 795,7 km² Počet obyvatel: (k ) Statutární město: Jihlava Počet okresů: obcí.
Liberecký kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Liberecký kraj.
Liberecký kraj. Liberecký kraj Mapa ČR Mapa kraje.
Pohlednice z Libereckého kraje Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Liberecký kraj L.
LIBERECKÝ KRAJ.
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Cestování po Česku – Liberecký kraj (orientace na mapě) VY_32_INOVACE_17 Sada 5 Základní škola T. G. Masaryka,
Základy kartografie Jarmila Kirvejová FŽP-KM Druhý ročník
LIBERECKÝ KRAJ.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladrubske.mlyny Šablona:III/2 d) Sada: 1) Kladruby Předmět:Prvouka Třída:III. Škola:
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Liberecký kraj - procvičování
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
BRUTALISMUS U NÁS Obr. 32: Někdejší budova olomouckého Prioru z roku 1982 od architekta Jana Melichara již na svém místě nestojí, jelikož byla nahrazena.
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_13_17 Název materiálu Velká písmena.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.7 Města Libereckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_Liberecký kraj TEMA: Zeměpis.
LIBERECKÝ KRAJ. ZNAK A VLAJKA OBECNĚ  Krajské město: Liberec  Vznik: roku 2000  Okresy: čtyři  Rozloha: km 2  Počet obyvatel:  Hejtman:
PORADA S ŘEDITELI ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Památkově plošně chráněná území VPR, MPZ, VPZ a KPZ Libereckého kraje.
ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_07.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Foto Ostravy staré a ještě
MELODIE.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PORADA OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ
FOTOGRAFIE 2017.
Živá kronika projekt spolupráce mas krajina srdce
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
Autor: Andrea Kolářová
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_VLASTIVĚDA
Jablonec nad Nisou Poznávání města.
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Liberecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Královské město Rakovník
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

Deprimující zóny - Brownfields Libereckého kraje Foto-galérie Presentaci připravila Ing. Petra Rydvalová Deprimující zóny - Brownfields Libereckého kraje

Čtvrtý ročník sympozia 2005 katedry podnikové ekonomiky Hospodářské fakulty Technické univerzity v Liberci Sympozium je zaměřené na problematiku revitalizace brownfields a koná se s podporou projektu WB 13/04 Ministerstva pro místní rozvoj České republiky

Předmluva Foto - galérie vznikla výběrem fotografií z vytvořené databáze brownfields Libereckého kraje v rámci monitoringu projektu Technické univerzity v Liberci a Agentury regionálního rozvoje spol. s r. o. Výběr fotografií nepředstavuje konkrétní vzorek typicky zdevastovaných objektů a pozemků.

Charakteristika vybraných snímků Vystavované fotografie byly vybrány pro svůj zajímavý záběr, myšlenku či nostalgickou vzpomínku zaniklého života. Jejich autory jsou fotoamatéři, avšak se zaujetím pro danou problematiku.

Obec Bystrá Semilsko Pokus o revitalizaci staré textilní továrny na řece Jizeře ve vodní elektrárnu, zatím bezúspěšný. Foto: Jan Hastrdlo Dřevěný most je technickou památkou.

Obec Rybnice Semilsko Pozůstatky staré továrny na břehu řeky Jizery. Foto: Jan Hastrdlo „Uvězněné pozůstatky průmyslu“?

Obec Víchová Semilsko Opadané listí, opadaná omítka … podzimní hostinec „Arnoštov“. Foto: Renata Rydvalová Nehostinný hostinec „Arnoštov“. Foto: Katřina Maršíková

Obec Horní Branná Jilemnicko Plátenický dům zleva, zprava, …, kde je jeho zašlá sláva? Foto: Kateřina Maršíková

Maskovaná brownfields po textilním průmyslu na Semilsku Obec Košťálov – barevna, – jídelna. Foto: Renata Rydvalová Obec Benešov u Semil – Kolora II (Hybler).

Zemědělské usedlosti na Frýdlantsku Statek v Černousích. Foto: Renata Rydvalová Usedlost č. p. 104/I. Raspenavě

Frýdlantsko Hotel Perun – bývalý Císařský, později Klášterní dvůr… nyní „díra do dvora“ v Hejnicích. Foto: Renata Rydvalová Kaplička v Horní Řasnici „podzimní romance“.

Zašlá sláva Liberecka Liberecké přírodní divadlo v Lidových sadech. Foto: Petra Rydvalová Liberecká výšina má kamerový systém, snad nebude rozebrána… Městské lázně v Liberci .

Liberec Východ nebo západ slunce nad pozůstatky Libereckých jatek? Foto: Petra Rydvalová

Liberec – Dolní Hanychov … romantické - pod sněhem není skládka tak vidět! Foto: Jiří Rydval Panoramatický Ještěd nad zbytky hanychovského kravína ve Strakonické ulici. Foto:Jiří Rydval

Liberec V Americké ulici byly plány, byly velké… Foto: Petra Rydvalová

Zašlá sláva Libereckých výstavních trhů Torzo pavilonu „A“, to bývaly plesy… Foto: Petra Rydvalová … detailní záběr na vstup... Foto: Jiří Steiner

Zašlá sláva Libereckých výstavních trhů Bývalý prodejní pavilon „Bytexu“…na přelomu 20. a 21. století. Foto: Jiří Steiner … na začátku roku 2004.

Revitalizovaný pavilon „Bytexu“ Golfcentrum s kavárnou a restaurací. Foto: Petra Rydvalová Přistavěná golfová hala Golfcentra.

Jablonecko Krutý život na severu - Maršovice. Foto: Renata Rydvalová Opuštěná a mokrá hasičárna v Janově nad Nisou.

Českolipsko Střed obce Holany. Foto: Renata Rydvalová Úcta k historii – zámek Horní Libchava.

Českolipsko Zámek Zahrádky po požáru Foto: Renata Rydvalová

Novoborsko Kamenický Šenov - Eliáška… bez komentáře. Foto: Renata Rydvalová Zrekonstruovaná, ale opuštěná Severka Cvikov.

železnice Obrůstající nádraží v Heřmanicích. Foto: Renata Rydvalová Tudy cesta nevede… Foto: Miroslav Žižka Zarůstající úzká kolej na nádraží ve Frýdlantě v Č.

Liberec Demolice Textilany, a.s. … Foto: Petr Matějka Demolice podniku Textilana, a. s. v Liberci 2004 - 2005 Presentaci předala: Agentura regionálního rozvoje, spol. s r. o. Foto: Petr Matějka