Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kam se točí Tobě ?.
Advertisements

Netradiční formy práce s knihou Knihovna Gymnázia Příbram Netradiční formy práce s knihou Knihovna Gymnázia Příbram Edita Vaníčková Makosová.
 židovský původ  dva bratři zemřeli v dětství, tři sestry zemřely v koncentračním táboře  narodil se na Starém Městě v Praze  se svým otcem nevycházel.
Světová literatura po 1. svět. válce
VY_32_INOVACE_CJK43060BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
LIGHTHOUSE ENGLISH LIBRARY. CO V ANGLICKÉ KNIHOVNĚ NAJDETE? Čeká na vás už přes 40 knížek různých žánrů (dobrodružné, krimi, napínavé, pohádky, sci-fi).
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
Rozbor uměleckého textu
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_006_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
VY_32_INOVACE_31-18 Česká próza po r Ladislav Fuks.
napsala Stephenie Meyerová
Sv. Pavel – misionář a teolog 1. První dojmy 2. „Viděl jsem Pána“ 3. Dva věky světa 4. Starý a nový Adam 5. Bůh na kůlu hanby 6. Úvahy o „zmrtvýchvstání“
Filosofie a kultura Aristoteles.
Současná česká a světová literatura
Vlak „život“ Před časem jsem četla knihu, ve které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Šifra mistra Leonarda Postavy a místa
Erich Kästner 115. výročí narození. * Drážďany † Mnichov Německý prozaik a básník Autor knih pro děti.
Bazilika svatého Václava
Šifra mistra Leonarda Jak to celé bylo a co do této chvíle víme.
* Studio Columbia Pictures zaplatilo Danu Brownovi 6 milionů dolarů za práva na natočení filmu * Natačení začalo v květnu 2005 a trvalo necelý rok * V.
Epsilon 2.B. * Kniha je rozdělena na několik částí * Tyto části vedou k objevení dokumentů o královském původu Ježíše Krista – sangreal, či svatý grál.
EPICKÉ ŽÁNRY Mgr. Michal Oblouk
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
Svatý Augustin Předmět Autor: Mgr. Jana Formánková
KŘESŤANSTVÍ.
Portréty literárních osobností světové literatury.
Guy de Maupassant
Itálie.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
Syropalestina.
VLADISLAV VANČURA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Božena Němcová Babička Autor: Mgr. Veronika Mrkvanová
Kateřina de jagerová, Anna rytířová, klára štachová
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
* = americký spisovatel thrillerů. Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června.
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
Martin Malý Prima.
Vypracoval: Petr Ponížil 2. ročník OTŽP. Knihy ze kterých jsem čerpal.
Postmodernismus Postmodernismus. Dokážete vysvětlit tento pojem?
ČÍST CIZOJAZYČNÉ KNÍŽKY ?.  Asi každý z nás někdy narazil na nějakou knížku, časopis nebo jakýkoliv jiný materiál, který sice obsahoval velice zajímavé.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
POSTMODERNISMUS. Vzniká v letech 20. století Rezignuje na tzv. moderní umění, odmítá avantgardu, revoluci v umění Chce být post-moderní.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Miluše Korandová DENÍK MYŠLENKY.POCITY.SOUKROMÍ. PLYNUTÍ ČASU.
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
Postmodernismus. Postmodernismus  Vzniká v letech 20. století  Rezignuje na tzv. moderní umění, odmítá avantgardu, revoluci v umění  Chce.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Literatura = písemnictví Jeden z druhů umění, písemné záznamy. Rozdělení: a) odborná literatura b) krásná literatura = BELETRIE c) jednací písemnosti (př.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV: VY_12_INOVACE_22_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_KOSMOVA KRONIKA ČÍSLO PROJEKTU:
Část 2 EVANGELIA & SKUTKY Matouš Jan Marek Lukáš Skutky Přehledy } }
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
VY_32_INOVACE_25_HG PŘEDMĚT: JAZYK ČESKÝ ROČNÍK: IX. TÉMA: BIBLE
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Spisovatelé a ilustrátoři
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Zákony plynů (Charlesův)
Absolventská síť Cíle Cesta Situace a problémy
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Kam se točí Tobě ?.
Úvod do středověku.
Novoplatonismus.
Kam se točí Tobě ?.
Kam se točí Tobě ?.
Transkript prezentace:

Autor: Tomáš Vohradník

Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003

• Robert Langdon: hlavní postava, znalec náboženské symboliky, známý ve světě • Sophie Neveu: kryptoložka, vnučka Jacquese Saniera, pomáhá Langdonovi • Silas: služebník Opus Dei (náboženská skupina), pomáhá Aringarosovi a Učiteli se Svatým grálem • Biskup Aringarosa: hlavní představitel Opus Dei, velice bohatý • Učitel: záhadný muž, který podává informace o Svatém grálu Aringarosovi a Silasovi, nakonec se ukáže, že jde o Langdonova přítele Leigha Teabinga, zbohatlíka, kterýž zasvětil život pátrání po Svatém grálu

Odborník na symboly Robert Langdon je odveden policií do Louvru, kde byl zavražděn správce, vedle jehož těla byl záhadný vzkaz. Robertovi se postupně podaří luštit kód, který po sobě Jacques Saniere (správce) zanechal. Později se k němu připojí i policejní kryptoložka Sophie Neveu, která je Sanierovou vnučkou, a vysvětlí mu, že je on je podezřelý a pomocí jejích informací se jim podaří zprávu rozluštit a zjišťují, že to byla jenom špička ledovce, jedné velké záhady, kterou po sobě zanechal Jacques Saniere. Da Vinciho díla se stala indiciemi, pomocí kterých je uschováno tajemství. Postupně se ukazuje, že Jacques Saniere byl nejvýše postaveným členem Priory of Sion, organizace, která po léta střežila Svatý grál a jeho tajemství a jejíž členem byl i Da Vinci. Robert a Sophie postupně celé tajemství rozluští. Jejich pátrání znepříjemní fakt, že Robert zůstává jediným podezřelým z vraždy Jacquese Saniera. V knížce dále vystupují postavy dvou členů katolické organizace Opus Dei, a záhadného Teachera (Učitele), kteří také pátrají po Svatém grálu a později i zkříží cestu Robertovi a Sophii. V knížce je popisována "katolizace" pohanů a jejich rituálů a mluví se zde o původu různých katolických symbolů a relikvií. Je tu popisována úloha církve v počátcích křesťanství a vysvětlené tajemství Svatého grálu nebo i jiných zajímavých věcí (např. číslo PHI).

• Jiný pohled na řešení problémů • Netradičně byla zápletka hned na začátku, tudíž nebyla kniha ze začátku nezáživná. • Poučný a zajímavý děj s reálnými prvky • Historická fakta

• Francouzské slova, která nejsou přeložena

Kniha mi přišla velice zajímavá, poučná a poutavá. Byla to první kniha, kterou jsem četl od autora Dana Browna a díky níž jsem si tohoto autora oblíbil. Kniha byla později vydána i jako film, ale jako kniha se mi líbila více. V dnešní době trend čtení knih upadá a nahrazuje jej sledování filmů navržených podle knih, tím vzniká novodobý problém s rozvíjením představivosti, kterou získáváme pomocí čtení. Doporučuji si tuto knihu přečíst.

Dan Brown Kniha