PAPARAZZI H ISTORIE PAPARAZZO První fotografie tohoto typu- snímek mrtvého vévody Otto von Bizmarck z roku 1898 (fotograf Wilhelm Wilcke a Max Ch. Priester)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
že svaly tvého srdce jsou schopny vytlačit krev do výše 10ti metrů ? Věděl jsi.....
Advertisements

TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších.
 židovský původ  dva bratři zemřeli v dětství, tři sestry zemřely v koncentračním táboře  narodil se na Starém Městě v Praze  se svým otcem nevycházel.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_CJL_2 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
František Josef I. (1830 – 1916, císař 1848 – 1916)
T ELEVIZE VE VZDĚLÁVÁNÍ Existuje široká škála vzdělávacích pořadů Tvoří ucelené vzdělávání v určité oblasti, nebo doplňují obecné školní znalosti Většinou.
Kdo to byl William Shakespeare
KAREL ČAPEK -ŽIVOT * Malé Svatoňovice u Trutnova
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_06 Tematická.
Významné osobnosti fyziky a chemie
Renesance Kristýna Strouhalová.
Významné osobnosti fyziky a chemie
 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_03  Název materiálu: Drama  Tematická oblast: Estetika, 1. ročník  Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
Slavní chemici a jejich objevy
KOMUNISMUS Michal Hess.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
EDUARD BASS A Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
William Golding Pán much
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_733_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/17/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvořeníLeden.
RUDYARD KIPLING Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Curieová Sklodowská Marie
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/12/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Portréty literárních osobností světové literatury.
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA FRANZ KAFKA
Název J. D. Salinger: Kdo chytá v žitě Předmět, ročník
Portréty literárních osobností světové literatury.
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Britská literatura 20. století vybraní.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Mark Twain životopis, romány,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
F OTOREPORTÉŘI Nejen paparazzi Vzdělávání v médiích.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Nobelova cena Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka.
LAWRENCE FERLINGHETTI
GEORGE BERNARD SHAW Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autor: Martin Pivnička
Dějiny významných států v Evropě i ve světě
Spisovatelé dětské literatury
FRANCIS SCOTT FITZGERALD
Émile Zola Život Émila Zoly Tvorba Díla – Rougon-Macquartové Zabiják
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Existencialismus výklad pojmu, spisovatelé.
ZeměpisFilmyČeský jazykHudba
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.7.B.17_eduard_bass Název: Eduard Bass Číslo operačního.
ETICKÉ HRANICE ZOBRAZOVÁNÍ UTRPENÍ A SMRTI. Kliknutím lze upravit styly předlohy textu. Druhá úroveň Třetí úroveň Čtvrtá úroveň Pátá úroveň Slavná fotografie.
ROMÁN Žánr velké epiky delší časový úsek Pozadí společenských událostí doby Druhy románu: společenský, dobrodružný, fantastický, sci-fi, milostný, psychologický,
Milan Kundera nar „Muži obdivují ženy, které mluví jako knihy, ale berou si ženy, které vaří jako z kuchařské knihy.“
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Raubíř Ralf.
Erich Maria Remarque VY_12_INOVACE_Rů_I_36
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
VĚDĚL JSI
Boris Vian.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_20_24_Romain Rolland
Sada 3 Člověk a společnost ZŠ Pačejov
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

PAPARAZZI

H ISTORIE PAPARAZZO První fotografie tohoto typu- snímek mrtvého vévody Otto von Bizmarck z roku 1898 (fotograf Wilhelm Wilcke a Max Ch. Priester) Je to novotvar použitý ve filmu Federica Felliniho La dolce vita (Sladký život) z roku 1960 Fellini vytvořil svého Paparazza podle Tazia Secchiaroliho, slavného fotografa celebrit v Římě šedesátých let Režisér se inspiroval postavou z románu George Gissinga: Coriolano Paparazzo bylo jmémo majitele ubytovny, který poskytl anglickému spisovateli přístřeší během jeho cesty po Itálii

L A DOLCE VITA Volně spojené příběhy a epizody, s nezvyklou otevřeností popisují mravní rozklad vyšších společenských kruhů Ústřední postavou je novinář Marcello, který však při své práci poznal sladký život vyšší společnosti a podlehl mu. Stává se hrdinou erotických skandálů, divokých večírků ve vilách a zámcích, prohýřených nocí, po nichž přichází kalné ráno, odhalující rub tohoto života. Dva lidé by mu mohli pomoci v jeho současné duševní krizi: filozofující spisovatel Steiner a mladičká dívenka Paola Film byl vyznamenán Velkou cenou na MFF v Cannes 1960 a mnoha dalšími mezinárodními cenami a uznáními. Na XIII. FFP 1962 získal jednu ze tří hlavních cen

E TIKA A PRÁVO Vzhledem k obtěžování paparazzi je jejich činnost někde omezena právními předpisy V České republice, Německu a Francii potřebují fotografové povolení se zveřejněním portrétů Výjimkou je úřední jednání na základě zákona Známý je případ smrti princezny Diany

P RINCEZNA D IANA Nejznámější obětí paparazzi se stala princezna Diana Zemřela tragicky při autonehodě v tunelu k mostu Alma v Paříži, když ujížděla se svým přítelem z hotelu Ritz

Z AJÍMAVOSTI Mel Bouzat, Angličan, obdržel USD za fotografie Jennifer Lopez a Bena Afflecka- hodně vysoká suma Výraz paparazzi se objevuje v písni Beatles Sun King (album Abbey Road, 1969), a Lady Gaga v písni Paparazzi:

C HTĚLI BYSTE ŽÍT NEUSTÁLE POD HLEDÁČKEM FOTOGRAFŮ ?

S OCHA PAPARAZZO Bratislavský paparazzo nikdy nespí- socha

Z DROJE