Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Zkušenosti s prací s dětmi v obecní knihovně
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Vysoké mýto.
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
„Tarzan v pralese“ Zábavný den s kajmanem, hady pavouky a s bílým sumcem.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
ZÁPIS DO I. TŘÍDY V ZŠ LEŠNÁ PROBĚHL 11. ÚNORA 2015 ZÁPIS DO I. TŘÍDY PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ZÚČASTNILO SE JEJ 20 PŘEDŠKOLÁKŮ. VŠICHNI SE SNAŽILI UKÁZAT,
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
ŠKOLNÍ KNIHOVNA  ZŠ Tečovice na Zlínsku má nejlepší školní knihovnu.
ROSTEME S KNIHOU KAMPAŇ NA PODPORU ČETBY KNIH Pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů.
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
© 3M All Rights Reserved. 3M a SKIP a co jsme spolu dokázali Your Title Here A proč ji milujeme! Your Title Here Kamarádka knihovna.
Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.
Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22 Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22.
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614,
Naše školní knihovna. Jsme Základní škola, Liberec, U Soudu 369/8 V naší škole jsou běžné třídy a speciální třídy pro děti s SPU Všechny děti mají k dispozici.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
Pětikačka uvádí Jak jsme soutěžili Vlastní písnička.
České děti jako čtenáři v roce 2013/2014 Praha UISK Vít Richter Národní knihovna ČR
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Veřejné knihovny - místa mezigeneračního setkávání PhDr. Ivana Štrossová Krajská knihovna Vysočiny Jihlava, 31.března 2011.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
FLL 2015/16 Hodkovice nad Mohelkou Medvíďata Nakládání s odpady ve městě Hodkovice nad Mohelkou.
Venkovní aktivity na podporu čtenářství
Městská knihovna Orlová Vedoucí: Iva Sušková
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
DALŠÍ MOŽNOSTI KOMUNITNÍ KNIHOVNY
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
Procházka po knihovnách
Čtenářsky podnětné prostředí
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Sekce veřejných knihoven SKIP
České děti a mládež jako čtenáři 2017
Dny dětského čtení u nás
Transkript prezentace:

Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum

Jaká je naše knihovna? Útulná – příjemné prostředí si sami žáci vyzdobili svými výtvarnými pracemi a keramickými výrobky. Moderní – je vybavena bohatým knižním fondem a počítači s připojením na Internet a možností tisku a skenování. Aktivní – vyhlašuje literární a vědomostní soutěže, zajišťuje zajímavé besedy, zapojuje se do celostátních soutěží a charitativních projektů. Atraktivní – odměnou je každoroční účast v doprovodném programu Zlín Film Festivalu v pořadu Čítárna U čerta s knihou, kde dětem předčítají známé herecké osobnosti.

Z velmi zdařilých akcí naší školní knihovny vybíráme: Besedy se známými spisovateli I. Březinovou, I. Procházkovou a M. Vopěnkou. Zapojení školy do celostátního charitativního projektu „Čtení pomáhá“ (vítězství v soutěži tříd – 8.B se pročetla až k hlavní výhře – týdennímu pobytu na ostrově Mallorca). „Osobnosti Slavičína čtou dětem aneb Vzpomínka na knížky z dětských let“. Dárcovská vánoční sbírka dětských knih pro děti z dětských domovů „Děti dětem“.

Osobnosti Slavičína čtou dětem aneb Vzpomínka na knížky z dětských let Do naší knihovny jsou pozváni hosté výrazně ovlivňující veřejný a společenský život našeho městečka (např. starosta, místostarosta, policisté, vedoucí městské knihovny, ředitelka Nadace Jana Pivečky, ředitel městského muzea). Vždy s velkou ochotou a vstřícností, s knížkou v podpaží a velkým úsměvem na tváři, přichází představit žákům své oblíbené dětské knížky, předčítají z nich připravené ukázky a vypráví, co vše společně s knihou zažili a na jakých cestách je kniha doprovázela.

Projektová práce žáků Další den následuje vlastní projektová práce žáků. Sami si vyberou svou oblíbenou knihu, kterou zpracují formou plakátu a prezentují před třídou ostatním spolužákům. Jiný školní rok provedli doma se svými rodiči a prarodiči průzkum, jaké byly jejich nejoblíbenější dětské knížky, a následně vše zpracovali a prezentovali tyto výsledky i samotné knížky. Celá akce žáky vždy moc baví, povídání hostů mívá nádech dobrodružství, ponaučení, ale i humoru. Nemůžeme zaručit, že se ze všech dětských účastníků stanou náruživí čtenáři, ale jisté je, že hosté žáky inspirují a ti se jim pak snaží svou prezentací vyrovnat. Zároveň jim v povědomí vstoupí i naše místní slavičínské „osobnosti“.

Základní škola Slavičín-Vlára Školní Slavičín Tel.: Více z činnosti ŠIC (Školního informačního centra) ZŠ Slavičín–Vlára na (Projekty EU).