Sportovní zařízení a akce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIC VENUES LONDON 2012 OLYMPIJSKÁ SPORTOVIŠT Ě LONDÝN 2012.
Advertisements

Historie lyžování.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Atletický klub A.C. Sparta Praha
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Fotbal Kopaná Fočus.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Tv na Balvanu aneb Buďme fit! Jan Gaisler 3. ročník Prosinec 2010.
Gymnázium U Balvanu Eliška Patrmanová, 3.A.
Čas a jeho měření.
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Monika Kuřová ZŠ. A. Jiráska
Sportovní zařízení a akce
Sportovní zařízení a akce
KOPANÁ 4.
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Letní olympijské hry v Pekingu
LONDON 2012 inpire a generation
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Velká Británie.
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
JÍZDA V BOULÍCH.
Letní olympijské hry v Číně
Nový městský stadion Vítkovice Statutární město Ostrava Odbor ekonomického rozvoje.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Kultura a sport v Kanadě
ČLENSKÁ SCHŮZE Zpráva o plnění plánu činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2013.
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
ATLETIKA 2.
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
OLYMPIJSKÉ HRY.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Petra Nováková Klára Škorpilová.  Klíčové prvky dnešní kultury - velmi silně ovlivňují chování současné společnosti  Výrazně působí na ekonomický i.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V ČÍNĚ.
Sportovní zařízení a akce
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
Žena na olypmijských hrách. Kdy a kde? XXIX. letní olympijské hry 2008 se budou konat v čínském Pekingu. Zahájení bude 8. srpna 2008 a ukončení 24. srpna.
ATLETIKA.
Letní olympijské hry v Číně
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Kultura a sporty v Kanadě.
CESTOVNÍ RUCH Předpoklady cestovního ruchu Rozmístění cestovního ruchu
SEVERSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Současný sport, významné soutěže
Zimní olympijské hry Klikej.
Vznik a vývoj moderního sportu a olympijského hnutí
Transkript prezentace:

Sportovní zařízení a akce Tereza Loučová Lucie Nezdarová

Event dočasná událost s podrobně naplánovaným programem bývá uveřejněna s dostatečným předstihem význam slova vysvětluje něco zvláštního, jedním slovem ZÁŽITEK

1. Dle místa konání: Indoorové - NBA Outdoorové (kolektivní - baseball x individuální – Formule 1) 2. Dle frekvence konání: s nízkou frekvencí - házená s vysokou frekvencí (každoroční – MS v ledním hokeji x 2 letý interval – MS v atletice x 4 letý interval - OH) 3. Dle délky trvání: krátkodobé – koňské dostihy střednědobé – golfové turnaje dlouhodobé – Tour de France, OH

4. Dle celkového významu: mezinárodní ( „Mega events“) – OH, mistrovství světa ve fotbale značkové („Hallmarks events“) –Wimbledon, lyžařské závody v Holmenkollenu regionální („Major events“) – Barum rally, Velká pardubická, golfový turnaj v Čeladné, atletická Zlatá tretra Ostrava místní („local events“) – tenisový turnaj v Prostějově, lyžařské závody ve Špindlerově Mlýně

Olympijské hry a. letní olympijské hry: poslední LOH rok 2008 Peking následující LOH rok 2012 - Londýn b. zimní olympijské hry poslední ZOH rok 2010 Vancouveru Následující ZOH rok 2014 v Soči největší a nejvýznamnější sportovní událost moderní doby zakladatelem byl podle pověsti Hérakles první antické olympijské hry v roce 776 př. n. l.

Wimbledon mezinárodní mistrovství Anglie již od roku 1877 každý rok v červnu nebo červenci, jde o třetí grandslamový turnaj sezóny Tradičním pokrmem diváků jsou jahody se šlehačkou

http://www.youtube.com/watch?v=ZIqtcLkIShw

Mistrovství světa v klasickém lyžování - Liberec 2009 jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky 18. února do 1. března 2009 čtvrtý šampionát v historii České či Československé republiky koná se každé dva roky Liberec porazil poměrem 11:4 norské Oslo celkové viditelné náklady MS pohybují se kolem 2,5 mld.

Mistrovství světa ve FOTBALe stejná úroveň jako olympijské hry koná se celý měsíc

Mistrovství světa v ledním hokeji soutěž reprezentačních mužstev členských zemí IIHF (mezinárodní hokejová federace) od 1924 bylo MS v ledním hokeji součástí ZOH, od 1972 se hraje odděleně od ZOH ČSR a ČR má dohromady 12 titulů http://www.youtube.com/watch?v=1nha1fWS6fw &feature=related

Tour de france třítýdenní etapový závod první ročník Tour de France se konal v roce 1903 přibližně 3,5 tisíc kilometrů počet diváků dosahuje 12 – 15 milionů průměrná délka jedné etapy z časového hlediska činí 6 hodin http://www.youtube.com/watch?v=WDRoE7hVRO c&feature=fvwrel

Dopady na Cestovní ruch zvýšení návštěvnosti destinace návštěvnost x výdaje na uspořádání sportovní akce vytváření nových pracovních míst, zvýšení příjmů a celkový ekonomický růst růst cen v ubytovacích a restauračních zařízeních infrastrukturní výstavba

Děkujeme za pozornost