Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GOTICKÉ STAVBY V OPAVĚ farní kostel a konkatedrála ostravsko-opavské diecéze Nanebevzetí Panny Marie kaple svatého Kříže – tzv. Švédská kaple.
Advertisements

Katedrála Notre Dame v Paříži
VY_32_INOVACE_05 - Románský sloh
Procházka Paříží.
Zájezd do Paříže.
zpracovaný v rámci projektu
Dějiny KULTURY Konzervatoř P. J. Vejvanovského kroměříž Zlínský kraj
neboli chrám svatého Štěpána ve Vídni
Nusle Eva Baumanová 4.B Praha – město našeho života
Prohlídka Paříže objektivem fotografa
Reims Cathedral Remeš, francouzsky Reims je město ležící v samotném srdci vinařského kraje Champagne, asi 150 kilometrů severovýchodně od hlavního města.
Vypracováno v rámci projektu „Zavádění ŠVP na gymnázium – projekt GOTIKA“ CZ.1.07/1.1.10/
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
Paříž Prezentace 5.B.
0 Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ 0 Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_15.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
OD STŘEDOVĚKU PO RENESANCI
Francie před revolucí Francie se již delší dobu potácela na pokraji státního bankrotu od zač. 80. let 18. stol. začaly být uskutečňovány reformy pro povzbuzení.
Vyvrcholení revoluce v noci z 9. na 10. srpna 1792 se v Paříži rozezvučely zvony na poplach - vypuklo povstání do čela povstání se postavil Georges Danton.
Katedrála Saint Denis.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Katedrála Saint Denis. Vypracováno v rámci projektu „Zavádění ŠVP na gymnázium – projekt GOTIKA“ CZ.1.07/1.1.10/
Milánský dóm – Duomo di milano
zpracovaný v rámci projektu
Empír - (z lat. empire = císařství )
Francie.
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
Kateřina Kuncová. * Vznik stavů * Jaké stavy vznikly * Zemské sněmy * Zápas měst se šlechtou Zasedání zemského sněmu.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_11 Tematická.
Vypracovali: Dominika Pavlovová Monika Pouzarová Zuzana Krejcarová
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_19
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
VY_12_INOVACE_91 Pro žáky 7. ročníku ZŠ Člověk a společnost – Dějepis – Křesťanství a středověká Evropa Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová.
Chrám sv. Bartoloměje Nachází se v Plzni na náměstí Republiky.
Zš a Mš Brno, Křídlovická 30b Veronika Topolářová VII.C 2011/2012
Téma: Praha - kvíz Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda VY_32_Inovace/8_453 Dne:
České středohoří.
Lucemburkové na českém trůnu
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_127 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Evropské památky UNESCO
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_402_KAREL IV. Téma: ČECHY ZA VLÁDY KARLA.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu
Katedrála Notre-Dame v Remeši
GOTICKÁ ARCHITEKTURA MgA. Lukáš Psík wikimedia
Gotika Kateřina Kuncová.
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Katedrála Notre Dame v Paříži. Základní informace Náboženství: Křesťanství Stavební sloh: Gotická architektura Typ stavby: Katedrála Výstavba: 1163 –
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Paříž Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Digitální učební materiál
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Procházka Paříží.
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková Île de la Cité Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková

Ostrov leží na francouzské řece Seině v srdci Paříže Základní údaje Ostrov leží na francouzské řece Seině v srdci Paříže Byl osídlen jako první Je to jedno z nejkrásnějších a nejnavštěvovanější míst Paříže Na ostrově se nachází: katedrála Notre Dame náměstí Place du Parvis Sainte Chapelle Conciergerie

Roku 52 př. n. l. žil na tomto ostrově malý keltský kmen Parisiů Historie ostrova Roku 52 př. n. l. žil na tomto ostrově malý keltský kmen Parisiů Po vyhnání Keltů, Říman Labenius, založil na ostrově dočasný tábor Chlodvík I. založil Merovejský palác a ostrov se stal hlavním městem merovejské Neustrie Po dobu středověku byl ostrov důležitým vojenským a politickým centrem Byl zde upálen templářský velmistr Jacques de Molay (česky Jakub z Molay)

Vznikla na přání biskupa Maurice ze Sully katedrála Notre Dame Výstavba trvala 1163 – 1345 Vznikla na přání biskupa Maurice ze Sully Na jejím místě se konaly náboženské obřady V roce 1239 se zde vzdal trůnu Ludvík Svatý Proběhly tu korunovace francouzských králů Vchod je z náměstí Place du Parvis Obě věže včetně interiérů jsou návštěvníkům volně přístupné

náměstí Place du Parvis Náměstí vzniklo v 19. století po stržení budov nemocnice Hôtel-Dieu. Z náměstí je vchod do Archeologické krypty (zbytky staveb 3. – 19. stol.)

Nachází se v komplexu Justičního paláce. Sainte Chapelle Je to gotická kaple. Nachází se v komplexu Justičního paláce. Byla postavena francouzským králem Ludvíkem IX.

Název znamená purkrabství. Conciergerie Název znamená purkrabství. Budova sloužila původně správci královského paláce, odtud odvozen název. Jako vězení sloužila v období Velké francouzské revoluce. Bylo zde 1200 vězňů. Budova je přístupná veřejnosti od roku 1914.

Zdroje Wikipedie [online]. 2013, [cit. 2013-9- 8]. Dostupné z:http://en.wikipedia.org/wiki/%C3 %8Ele_de_la_Cit%C3%A9 Wikipedie [online]. 2013, [cit. 2013- 09-8]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Katedr %C3%A1la_Notre- Dame_(Pa%C5%99%C3%AD%C5% BE)

Děkujeme vám za pozornost