BERANĚNÍ PILOT A ŠTĚTOVNIC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zatížení od dopravy v tunelu metra
Advertisements

- tlak. Stav kapaliny v klidu v určitém místě určuje veličina Tlaková síla F je způsobená nárazy částic na plochu S, která je v styku s kapalinou.
Vrtání otvorů pro piloty.
Zkoušení asfaltových směsí
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Mechanika zemin a zakládání staveb
Experimentální vybavení
NK 1 – Konstrukce Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Konstrukce, princip funkce a základní charakteristiky hydromotorů
Přednášející: Ing. Miroslav JANÍČEK
Pascalův zákon.
Firemní profil Kogenerační jednotky micro
FYZIKA 8.Ročník Práce 02 – VÝKON.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Pružiny.
Na těleso ponořené do kapaliny působí tlakové síly
Hloubení podzemních stěn.
Výbuch, detonace, deflagrace
Spalovací motory vznětové
Tepelné motory.
Vznětový motor Zbyněk Plch, Tercie, 2008.
Pístové spalovací motory
Tato prezentace byla vytvořena
Přímočarý hydromotor – hydraulický válec Pohony hydraulického rýpadla
Hydraulická zařízení (Učebnice strana 102 – 104)
Tekutinové mechanismy
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
SPALOVACÍ MOTORY.
Čtyřdobý zážehový motor – konstrukce, popis činnosti
TLAK PLYNU Z HLEDISKA MOLEKULOVÉ FYZIKY.
Název materiálu: PASCALŮV ZÁKON – výklad učiva.
Tepelné motory.
Železniční dvojkolejné příhradové mosty
Strojírenství Stavba a provoz strojů Tekutinové mechanizmy (ST42)
Vypočítej 1. Hmotnost tanku je 38 t. Celková styková plocha pásů se zemí je 490 dm2. Jaký tlak způsobuje tank na vodorovnou plochu? 2. Jaký tlak způsobuje.
Jaderná energie Jaderné zbraně.
stavebnictví Pozemní stavby Zemní práce a pažení STA32
Nová generace nakladačů
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Pascalův zákon Příklady.
Názvosloví Schodišťový prostor – prostor v němž bude umístěno schodiště. Schodišťové rameno – konstrukce, která má min. 3 stupně a spojuje různé výškové.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
VÝPOČTOVÝ MODEL - Model skutečné konstrukce
mobilní kontejnerové nůžky
Stavebnictví Geodézie Vytyčení stavby (STA27) Ing. Zdeněk Pšeja.
Mechanické vlastnosti kapalin
Co je blesk a jak je třeba se proti němu chránit
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Pascalův zákon a jeho užití
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
VY_32_INOVACE_11-20 Mechanika II. Kapaliny – test.
Montážní lepidla vytvrzují při normální teplotě a pevnosti dosahují po určité době, po tuto dobu musí být spoj zajištěn upínací silou rovnající se lisovacímu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Spalovací Motory Benzínové
PROTLAČOVÁNÍ. Protlačování Soubor metod, který umožňuje zabudovat do zeminy potrubí (konstrukce malých kruhových i nekruhových profilů) bez porušení nadloží.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada14 Anotace.
Tlak v kapalinách. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Pneumatické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-06 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-12 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Hydropneumatické pérování
Pístové spalovací motory
Hydraulická zařízení Jednoduchý model hydraulického zařízení si můžeme vyrobit doma, potřebujeme k tomu dvě injekční stříkačky o různém průměru a hadičku,
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164
Vibrační stůl s nastavitelnou frekvencí a odstředivou silou
Hydraulická zařízení - početní příklady
Transkript prezentace:

BERANĚNÍ PILOT A ŠTĚTOVNIC … A JEJICH VYTAHOVÁNÍ

Beranidla a vytahovače Beranidla vpravují do půdy různé druhy pilot, štětovnic, ocelové roury nebo profily a podle potřeby je dovedou i vytáhnout zpět. Podle způsobu beranění rozeznáváme: nárazová beranidla explozivní dieslová beranidla hydraulická beranidla vibrační beranidla hydrostatické lisovací soupravy

Beranidla a vytahovače Nárazová explozivní dieselberanidla Konstrukce beranidla je posuvně upevněna na sloupové konstrukci zvané loutka nebo na teleskopické konstrukci osazené na podvozku pásového rypadla. Do uzavřeného prostoru pod beranem se přivádí palivo, které při hoření vytvoří v kompresním prostoru tlak. Ten beran nadzvedne a po uvolnění plynů beran dopadá na vršek piloty opatřený čepcem. Piloty lze zatloukat nejen svisle, ale i ve sklonu až 1:1. hmotnost beranu: několik stovek kg až několik tun počet úderů beranu: cca 35 – 55 za minutu diesel výbušné beranidlo 1 Diesel výbušné beranidlo 2

Beranidla a vytahovače explozivní dieselberanidlo

Beranidla a vytahovače Nárazová hydraulická beranidla Tlakový olej z hydrogenerátoru ovládá činnost pístu – beranu, který spodní částí naráží na čepec s pilotou. Počet i sílu úderů lze snadno regulovat. Z ekologického hlediska jsou přijatelnější než beranidla explozivní. - beran až 16 tun - 30 až 80 úderů/minutu video – hydraulické beranidlo

Beranidla a vytahovače Beranidla vibrační Hlavní částí je excenter vytvářející vertikální kmity, které se přes upínací mechanismus přenášejí na zatloukaný (vytahovaný) prvek. Beranidlo je zavěšeno přes tlumič vibrace na výložníku rypadla. Tlaková energie oleje se využívá buď přímo z nosiče beranidla nebo z externího generátoru. Podle otáček dělíme vibrační beranidla na: - se střední frekvencí 1300 – 1700 ot./min - vysokofrekvenční 2000 – 2500 ot./min.

Beranidla a vytahovače nejlepší vibrační účinek bez rezonancí působení a účinky excentrů na zarážený prvek uspořádání a regulace výstředníků antiresonančních beranidel

Beranidla a vytahovače Animace – vibrační beranidlo

Beranidla a vytahovače vibrační beranidlo

Beranidla a vytahovače Hydrostatické lisovací soupravy Při zapouštění nebo vytahování štětovnic vibračními beranidly v blízkosti budov nebo stavebních konstrukcí hrozí nebezpečí narušení jejich základů a porušení jejich statiky. Proto se dynamická metoda zapouštění prvků nahrazuje metodou hydrostatického lisování vysokým tlakem 2 000–3 000 kN na zatížený prvek. Tato metoda probíhá v klidu bez vibrací s podstatně menším hlukem než u klasických beranidel.

Beranidla a vytahovače video – lisovací souprava