Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky a schématy doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 Hydropneumatické pérování Podstata: o tento způsob odpružení umožňuje automatické udržení konstantní světlé výšky o má funkce jak tlumiče tak pružiny o plyn od oleje je oddělen membránou

4 Hydropneumatické pérování Princip činnosti: o Plyn se stlačuje a do válce se plní takové množství oleje, aby byla nastavena dostatečná světlá výška, která je konstantní. o V přetlakové kouli se načerpáním nebo vypouštěním hydraulický olej, více či méně se stlačuje neměnné množství plynu. o Mezi pístem a membránou jsou osazeny redukční ventily, které zajišťují škrcení průtoku kapaliny při pohybu pístu.

5 Hydropneumatické pérování o Rozdíl v zatížení vozidla je vyrovnán tím, že se do pracovního prostoru válce přivádí kapalina ze zásobníku a tím se dá regulovat světlá výška.

6 Hydropneumatické pérování Hlavní části: o válec pružiny o zásobník stlačeného plynu o prostory pro plyn o rozvod

7 Hydropneumatické pérování o Válec pružiny-plní funkci přenosu síly z nápravy na stlačený plyn. o Zásobník stlačeného plynu-dusík stlačen na (100 až 200bar) tvoří vlastní pružící látku.

8 Hydropneumatické pérování Rozmístění hlavních částí ve vozidle

9 Hydropneumatické pérování 1. Elektronická řídící jednotka 2. Pružící jednotky předních kol 3. Přídavná pružící jednotka 4. Přídavné tlumiče 5. Pružící jednotky zadních kol 6. Přídavná pružící jednotka pro zadní nápravu 7. Přídavné tlumiče pro zadní nápravu 8. Jednotka ABS 9. Snímač natočení úhlu volantu 10. Hydraulická jednotka se zásobníkem

10 Hydropneumatické pérování Použitá literatura: o http://www.periskop.cz/prilohy/obrazek.php?clanek=30 88&id=3929 o Jan Z., Ždánský B., Čupera J., Automobily 1 Podvozky, ISBN:978-8087143-11-7, 2.Vyd., Brno 2009


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku."

Podobné prezentace


Reklamy Google