Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Ing. Stanislava Správková
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ECVET v Programu celoživotního učení
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Finanční možností svépomocných skupin
Karlovy Vary, Závěrečná konference,
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Kulatý stůl,
Plánovaný rozvoj služeb
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Karlovy Vary,
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Fokus Mladá Boleslav – Karlovy Vary –
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
VII. Setkání koordinační skupiny , Hospodářská komora Mistelbach 2011: Společně na trhu práce Vysočina – Dolní Rakousko, reg. č. M00190.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDÍCÍ SKUPINY Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Kolpingova rodina Smečno
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Reforma psychiatrické péče
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Karlovy Vary, Závěrečná konference,
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Ing. Stanislava Správková
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Ing. Stanislava Správková
Výzvy v politice duševního zdraví 2019+
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví

Časový harmonogram

Průběh Mapování Krajská koncepce péče o duševně nemocné Pilotní služby v okrese Karlovy Vary Focus groups Dotazníky Strukturovaná interview Zprávy, zpětná vazba 2 realizované 2 připravené VzděláváníKomunitní plánování Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Destigmatizace

Aktivity projektu  Mapování  Mgr. Barbora Wenigová  Komunitní plánování  Pilotní model služeb  MUDr. Jan Stuchlík

Vzdělávání  Témata  Duševní nemoci (sociální a medicínský pohled)  Psychosociální rehabilitace  Rodiny duševně nemocných (péče o děti)  Problematika příspěvku na péči  Opatrovnictví  Systém služeb  Cílové skupiny  Poskytovatelé (potenciální poskytovatelé) služeb  Pracovníci OÚ a KÚ  Formy  Kurzy a semináře  Stáže  Konference sociální psychiatrie

Destigmatizace  Webové stránky  On-line poradna  Bezplatná anonymní poradna (minimálně 2 x v průběhu projektu),  Mediální výstupy (tiskové konference, články v odborných časopisech),  Plakáty, brožury  Překlad a distribuce knihy SHUNNED (Thornicroft G.)

Péče o duševně nemocné – jaká ?  Sociální ?  Zdravotní ?

Děkuji za pozornost