Organizace řízení společnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Advertisements

M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
managementu znalostí podle
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
ZALOŽENÍ TJ/SK Brigita Stloukalová. Nastudujte si sami: Šimková, E. Základy managementu a marketingu pro neziskové organizace. Kap. 5. Manažer v organizaci.
Nabídka personálních služeb
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
KULATÝ STŮL ČIIA OSTRAVA 2010 –
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
1 Informační strategie Zlínského kraje a první etapa její realizace Hynek Steska David Melichar
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Příloha č.1 – Organizační schéma – PREZIDIUM - Prezident / první viceprezident / viceprezident Czech Dance Organization, o.s. PRVNÍ VICEPREZIDENT VICEPREZIDENT.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Organizace a organizování podniku
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2014 / 2015 SPRÁVNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
Strategie regionu, obce
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Seminář z cyklu „Hodnocení kvality VŠ“
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Prezentace obchodního plánu
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

Organizace řízení společnosti 22. 2. – 24. 2. 2013 Valná hromada společnosti Parkinson Hotel Respondent, Proseč u Skutče Organizace řízení společnosti

Jindřich Kahoun Jsem ženatý, Moravák žijící v Praze. Mám tři dcery, syna a dva vnuky. Mám rád sport a divadlo. Chci být dobrovolníkem. Vystudoval jsem obor Ekonomika a řízení na Strojní fakultě VUT. V současné době pracuji na pozici ředitele pro strategický rozvoj produktů ve společnosti Asseco Solutions a.s., která se zabývá vývojem podnikového a účetního software prodávaným v ČR a SK pod značkou HELIOS. Zkušenosti v oblasti řízení organizací získávám průběžně od roku 1990 na různých řídících pozicích.

       Tato prezentace navazuje na závěry jednání strategického týmu vedeného PhDr. Ivanou Plechatou Cílem prezentace je představit koncept postupu pro zkvalitnění řízení společnosti Parkinson… … který navrhnu nově zvolenému Výboru SP a společně dopracujeme a uvedeme do praxe…

Co je nezbytné Poslání, strategie, cíle Proč tady jsme, kam jdeme, co musíme udělat Kompletní a fungující statutární orgány Výbor SP a Kontrolní komise SP Interní pravidla Organizační řád Kvalifikované výkonné orgány Pracovníci

Organizační řád Základní dokument každé společnosti Organizační schéma Obsahuje pravidla pro řízení společnosti a členění odpovědností mezi jednotlivé pracovníky Vytváří, upravuje a schvaluje Výbor SP Organizační schéma Grafické znázornění struktury společnosti Součást organizačních řádu

Oblasti, kterým se musíme věnovat Finanční, Ekonomika, legislativa, dotace Komunikační Styk s veřejností, publikace, Produkční Spolupráce s kluby a koordinace aktivit Zdravotní a sociální činnosti Materiálně technická Finanční a jiné zdroje nezbytné pro fungování Partneři a donátoři Personální Zaměstnanci, dobrovolníci, poradci,…

První cíle Výboru sp Dopracovat a schválit organizační řád Zveřejnit v rámci společnosti základní dokumenty Poslání, strategii, organizační řád, kalendáře Zajistit personální obsazení … a zabezpečit potřebné financování Naplánovat jednání Výboru SP na 2013 A zařadit do kalendáře

poslání Vize, poslání a hodnoty Stručná formulace vize, poslání a hodnot zaručuje vedení organizace nejen to, že má jasnou představu o sledovaných cílech, ale také usnadňuje sdílení této představy s ostatními lidmi … Statutární i výkonné vedení společnosti by měli najít shodu na této formulaci

Pravidla nestačí – společné hodnoty OTEVŘENOST: Komunikujeme svoje cíle, záměry a výsledky. S ochotou přijímáme a dáváme náměty a zpětnou vazbu. Máme odvahu přiznat chybu a poučit se z ní. TÝMOVOST: Máme společné cíle. Naplňujeme je spoluprací, založenou na vzájemné úctě a důvěře. Navzájem se potřebujeme a společně rosteme. DŮVĚRA: Důvěřujeme našim schopnostem, máme odvahu dát důvěru druhým. Důvěrou vytváříme prostor pro samostatnou a tvořivou práci, motivuje nás a činí nás zodpovědnými. TOTO JSOU PŘÍKLADY HODNOT SPOLEČNOSTI ASSECO SOLUTIONS A.S. Další jsou … čestnost, tvořivost, vztahy… ČESTNOST Čestnost je pro nás základním stavebním kamenem k budování důvěry. Chováme se spravedlivě k druhým, i k sobě. Slibujeme jen to, co můžeme splnit. TVOŘIVOST Tvořivost je neustálá snaha o zlepšení. Jdeme svojí cestou, jsme zvídaví a tvořiví, přinášíme nové nápady a postupy. Podporujeme kreativitu a osobní rozvoj. VZTAHY Vztah je partnerství, založené na vzájemné důvěře, respektu a porozumění. Usilujeme o dlouhodobé vztahy s kolegy, zákazníky a partnery. Myslíme způsobem výhra – výhra. Vztahy jsou pro nás stejně důležité jako odborné znalosti.

závěrem Základní principy řízení komerční organizace jsou použitelné i pro neziskové organizace Pro zabezpečení rozvoje společnosti Parkinson, je nezbytné tyto principy přijmout a aplikovat Principy, pravidla, metody jsou jen část. Pro úspěšnou realizaci našeho společného poslání jsou nezbytní lidé Pracovití, čestní, otevření, ….   

První krokem je volba výbor sp