Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O.Sláma, Š. Špinka Projekt „Paliativní péče v ČR“ Senát PČR
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Ing. Stanislava Správková
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Finanční možností svépomocných skupin
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
MUDr.František Schneiberg
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Kulatý stůl,
Plánovaný rozvoj služeb
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Karlovy Vary,
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
SDRUŽENÍ PRO DOPRAVNÍ TELEMATIKU ČR Platební karty ve veřejné dopravě Doc. Dr. Ing. Miroslav Svítek President SDT ČR.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Projekt transformace psychiatrických léčeben MUDr. O. Pěč, Mgr. B. Wenigová Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Informace ministra zdravotnictví o průběhu reforem psychiatrické péče (Center duševního zdraví) 28. Schůze Výboru pro zdravotnictví PS P ČR MZČR, Praha,
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Daniel Černík ambasador a člen dvou pracovních skupin reformy psychiatrie za pacienty Konference Na vlastní kůži Hotel Olšanka, Praha 3.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Překročili jsme Rubikon? Jsme již nezvratně na cestě od ústavů k poskytování služeb v běžné komunitě? 1.března 2011 Hradec Králové Individuální projekt.
MUDr. František Schneiberg
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Reforma psychiatrické péče
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Aktuální dotační příležitosti IROP
Multy - disciplinární tým v péči o duševně nemocné jejich role v reformě MUDr. JAN PFEIFFER.
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Ing. Stanislava Správková
Konference je financována Nadací Sirius
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
Centra duševního zdraví v kontextu reformy psychiatrické péče
Výzvy v politice duševního zdraví 2019+
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Transkript prezentace:

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Národní konference 22.11.2005, Praha

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví VZNIK Nestátní zdravotnická organizace 1995 Poslání: napomáhat procesu rozvoje péče o duševně nemocné v ČR Expertní podpora ze zahraničí

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví TÝM Mgr. Barbora Wenigová MUDr. Ondřej Pěč MUDr.Jan Stuchlík PhDr. Václava Probstová Ing. Petra Kačírková Mgr. Mirka Bubela Mgr. Pavla Šelepová Eva Čápová DiS ……………… atd.

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví OBLASTI: Koncepční a metodická práce Pilotní projekty Vzdělávací a výzkumné projekty Právo & podpora uživatelských a odborných organizací Destigmatizace ► Poskytovatelé, uživatelé, VS, ZP atd.

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Koncepční a metodická práce Podíl na vzniku Koncepce oboru psychiatrie (2001) Podpora ustanovení Komise pro implementaci koncepce oboru psychiatrie (2004) MZ

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Pilotní projekty Regionální modely komunitní péče (Mladá Boleslav,Pardubice,Praha 11 atd) Spolupráce s léčebnami (Jihlava, Lnáře atd.); tvorba mimonemocniční péče ▼ Navázání komunikace Vznik a rozvoj komunitních služeb

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Pilotní projekty Aktuálně (2006-2007) Vzdělávání odborníků, státní správy a samosprávy v oblasti transformace institucionální péče o duševně nemocné (tvorba modelu optimální regionální péče)

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Vzdělávací a výzkumné projekty Program East to East (GIP) Projekt MATRA III. Aktuálně (2006-2007) Péče o duš.nemocné v ordinaci GP (MZ) Vzdělávání psychiatrických sester

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Výzkumné projekty Model sledování, hodnocení a zkvalitnění komunitní péče o duševně nemocné Implementace koncepce oboru psychiatrie z pohledu ambulantní péče (STEMMARK/CRPDZ ►MZ)

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Podpora uživatelských a odborných organizací ČAPZ, AKS, VIDA centra …. atd. SYMPATHEA o.p.s. Podpora uživatelské advokacie (Inclusion Europe)

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Právo APEL I, II Audit práv a etiky v psychiatrických léčebnách (MZ) Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Destigmatizace Projekt Změna (Nadace Academia Medica Pragensis)

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví www.cmhcd.cz