Seminář TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Aktuální stav dalšího vzdělávání v České republice
Evropský sociální fond v ČR
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Cesta k modernímu vzdělávání
„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání,
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
e-learning Lucie Rohlíková
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Projekt „AutoAdapt“ Projekt „AutoAdapt“ (stručná informace) Ing. Antonín Šípek, ředitel sekretariátu.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Úspěšný projekt č. CZ / /0093 Rekvalifikační kurzy pro ženy a matky z Českého Krumlova a blízkého okolí.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků EVROPSKÝ.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Stav realizace 2011 Ondřej Rut Rada ředitelů AutoSAP
Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státním rozpočtem České republiky.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Výzva k předkládání žádostí
Ing. Stanislava Správková
Transkript prezentace:

Seminář TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Ing. Radka Soukupová ředitelka projektu Seminář TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA aneb „Jak dál po skončení umělecké kariéry?“ pro odborníky v oblasti vzdělávání a kultury pořádaný Unií zaměstnavatelských svazů ČR – CRA v rámci projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/33.00030 Projekt je financován z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost pomocí Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR

Realizátor projektu - UZS ČR – CRA sdružuje v 7 odvětvových sekcích Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Realizátor projektu UZS ČR – CRA sdružuje v 7 odvětvových sekcích 31 členských zaměstnavatelských svazů -

Důvody pro realizaci projektu Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Důvody pro realizaci projektu - celkový pokles výkonnosti ekonomiky - pokles počtu zaměstnaných osob - dopad do oblasti kultury Cíl projektu - zvýšení adaptability zaměstnanců kulturních zařízení, sdružených v zaměstnavatelských svazech, a to pořádáním potřebných specifických kurzů

projekt byl realizován pro organizace z celé ČR, kromě regionu Praha Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Územní vymezení projekt byl realizován pro organizace z celé ČR, kromě regionu Praha Cílová skupina - komu byl projekt určen projekt byl určen pro zaměstnance členských svazů UZS ČR: Asociace profesionálních divadel ČR Asociace symfonických orchestrů a pěveckých sborů ČR Rada galerií ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR

Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Délka trvání projektu zahájení projektu 18.9.2009 ukončení projektu 15.6.2012 Ředitelka projektu: Ing. Radka Soukupová Projektová manažerka: Mgr. Michaela Halaštová Finanční manažerka: Ing. Ivona Drastichová Koordinátoři: Dr. Roman Giebisch (SKIP) Ing. Martina Pejsarová (APD) Dr. Dagmar Jelínková (RG)

Realizované kurzy Manažerské dovednosti Jazykové kurzy Řízení lidských zdrojů Projektový management Ekonomie a účetnictví Komunikační dovednosti ECDL – počítačové dovednosti Moderní IT Jazykové kurzy Seminář pro knihovníky a informační pracovníky Seminář pro zvukaře a osvětlovače Seminář pro umělce Rekvalifikační kurz Změny a nové postupy v ekonomické krizi

Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Statistická data Počet zapojených organizací celkem 167 Asociace profesionálních divadel ČR 17 Asociace symfonických orchestrů a pěveckých sborů ČR 6 Rada galerií ČR 19 Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR 125

Obecné kurzy – dodavatelé Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Obecné kurzy – dodavatelé - Fundraising - České centrum fundraisingu - Řízení lidských zdrojů - Tempo training & consulting - Marketing - Centrum andragogiky - Komunikace - Centrum andragogiky - Projektový management - Akses - Manažerské dovednosti - Ha-vel family - ECDL - Gymnázium, Praha 4, Postupická - Jazyky - PhDr. Václav Klapka – Cizí jazyky - Ekonomie a účetnictví - Centrum andragogiky - Změny a nové postupy - Centrum andragogiky

Specifické kurzy – dodavatelé Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Specifické kurzy – dodavatelé - Moderní IT - DWC s.r.o. - Kurz pro zvukaře - DWC s.r.o. - Kurz pro osvětlovače - DWC s.r.o. - Umělecké semináře - Czech Dance Benefit Society - Rekvalifikační kurz „Konzervátor“ Fakulta restaurování v Litomyšli Univerzita Pardubice - Knihovnický kurz - SKIP

Počet podpořených osob (s opakováním) Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Statistická data Počet podpořených osob (s opakováním) muži 481 ženy 2312 celkem 2793 Z toho osob ve věku 15-24 let 85 osob ve věku 55-64 let 669

Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Zvláštní aktivity e-learningové kursy Integrovaný vzdělávací portál www.projekty.monitorovani.eu Studie uplatnitelnosti uměleckého personálu

Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Základní údaje o projektu CZ.1.04/1.1.06/33.00030 , Ing. Radka Soukupová Seminář TRANSITION -DRUHÁ KARIÉRA, Praha, 13.6.2012 Děkuji za pozornost Radka Soukupová 602 341 655 radka.soukupova@uzs.cz