Www.rrajm.cz 1 Role RRA JM v realizaci podpory Jihomoravského kraje hospodářsky slabým regionům - pilotní mikroregion Horňácko - Regionální rozvojová agentura.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Podpora Jihomoravského kraje hospodářsky slabým regionům Nechory,
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
1 Regionální rozvojová agentura jižní Moravy OP přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika Vladimír Gašpar, ředitel RRA.
PROJEKT Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje, Opatření 3.3 SROP IV. Regionální sympozium, Lázně Hodonín
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ , PRUŠÁNKY
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Bike konference 2012 Jihomoravský kraj. Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje v oblasti cyklistiky.
RNDr. Josef Pitner, Ph.D. Hlavní charakteristiky trhu práce v Jihomoravském kraji EXPAK AT.CZ Slavonice
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro sociální oblast Brno,
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
ÚAP – datový model Jihomoravského kraje RNDr. Josef Glos AGERIS. s.r.o. Jeřábkova 5, Brno Tel., fax.: ,
Aktuální informace z odboru regionálního rozvoje Porada ředitele Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Závěrečná konference projektu
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Aktuální informace ke KPSVL
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

1 Role RRA JM v realizaci podpory Jihomoravského kraje hospodářsky slabým regionům - pilotní mikroregion Horňácko - Regionální rozvojová agentura jižní Moravy JAK POMOCI K VYŠŠÍ KONKURENCESCHOPNOSTI HOSPODÁŘSKY SLABÉMU OKRESU HODONÍN konference Prušánky,

2 Nezaměstnanost – indikátor „problémovosti“

3 Situace v kraji

4 Situace v kraji

5 Jen nízkokvalifikovaná práce ?

6 Aktuálně v kraji ….

7 Úkoly RRA JM v pilotních mikroregionech A.Navázání systematické komunikace s lokálními aktéry a vyhledání aktivních osob B. Identifikace a příprava projektových záměrů - projektový inkubátor, asistence projektům C. Systémová vazba pro orgány JMK k zajištění realizace projektů

8  aktualizovaný stav projektového zásobníku s prověřeným stupněm rozpracovanosti záměrů  benchmarking aktualizovaných záměrů z pohledu rozvojového impulsu projektu a perspektivy financování (i provozního)  sledování dotačních příležitostí a rozpracování vybraných projektů k podání žádosti  systematickou práci se zpětnou vazbou v orgánech JMK jaké výstupy očekáváme…

9 Diskuse

10 RNDr. Pavel GRÉGR Regionální rozvojová agentura jižní Moravy Tel./fax: Mobil: Mail: Děkuji za pozornost