Co je to komunitní škola?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Název projektu: Student – praxe – excelence CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu:
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Ing. Stanislava Správková
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Komunitní a otevřená škola
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
„Okna technickým oborům dokořán“
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu: Ve škole po škole
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
Transkript prezentace:

Co je to komunitní škola? Koncept komunitních škol pochází z USA. U jeho zrodu stála Mottova nadace, již v 30. letech minulého století. Koncept se postupně uchytil a vyvíjel i v západní Evropě, od 90. let 20. století postupně i v Evropě střední a východní.

Co je to komunitní škola? Komunitní škola je taková škola, která plní vedle funkce vzdělávací a výchovné i funkci společenského, kulturního a volnočasového centra v jejím okolí (obci) a umožňuje a podporuje aktivní účast členů místní komunity při spoluutváření i naplňování této funkce.

Komunitní vzdělávání v zahraničí Ve světě je komunitní vzdělávání na různé úrovni. V mnoha zemích existují snahy o propojení školy a komunit, ve kterých působí, o jejich otevření veřejnosti a rozšíření jejich působnosti mimo vzdělávání dětí. Tyto snahy jsou na různém stupni vývoje a dostává se jim různé podpory ze strany veřejnosti, samospráv, ministerstev a vlády. Tam, kde se komunitní vzdělávání stalo běžnou součástí života, existuje velká podpora rozšiřování této myšlenky, není však snadné získat pro tento styl práce nezainteresované osoby nebo instituce. Je to dlouhodobý proces, který stojí velké úsilí, ale podle zkušeností od nás i ze zahraničí rozhodně stojí za to je vynaložit.

Česká republika dnes neexistuje jasný popis modelu fungování komunitní školy. Školy také dnes nemají dostatek možností a příležitostí ke zmapování potenciálu k rozvoji komunitně orientovaných aktivit a nejsou v dostatečné míře schopny tyto činnosti strategicky naplánovat. V důsledku toho nedochází v dostatečné míře k rozvoji a řízení lidských zdrojů v těchto organizacích, takže mnohdy nejsou schopny implementovat do své činnosti poznatky o užívání moderních metod, posilujícími budování komunitní dimenze školy. Tyto závěry jsou potvrzeny také Analýzou připravenosti prostředí v ČR a možností rozvoje komunitních škol, kterou nechalo vypracovat MŠMT v prosinci 2008.

Projekt Komunitní škola Datum zahájení projektu : 1.1.2009 Datum ukončení projektu : 31.08.2011 Projekt podpořen z 2.výzvy OPVK Realizátor projektu : Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Manažer projektu: PhDr. Lenka Krbcová Mašínová

Stručný obsah projektu Projekt je zaměřen na posílení komunitní role škol - zapojení žáku ZŠ a SŠ do života komunity ve které žijí a současně vznik koncepce komunitní školy, pilotně ověřené projektem v praxi.

Projekt Komunitní škola Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Čtyři místa-Ústí n/L, Litoměřice,Teplice – Dubí, Děčín a osm škol: Středni odborna škola Usti nad Labem, Stara 100, p. o. Evropská obchodní akademie, Děčín Střední škola sociální Perspektiva a VOŠ, Dubí SSOŠ 1. Kladenska škola podnikatelské administrativy, Litoměřice Základní škola Elišky Krásnohorské, Ústi nad Labem Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Vrchlického 630/5, Děčín 2 Základní škola Dubí 1 Lingua Universal, Litoměřice

Cíle 1. Podpora komunitní funkce škol. Zapojení škol do komunitního rozvoje s možností uplatnění inovativních forem spolupráce jako je aktivní screening a řešení konkrétních komunitních problému daného území a celkový networking ve 4 regionech Ústeckého kraje. Podpora systému komunikace školy se sociálními partnery v regionu, a celkové marketingové posílení kapacity škol v regionu. 2. Posílení klíčových kompetencí u žáku ZŠ a žáku SŠ v komunitních školách Realizace inovativních forem učení a to prioritně metodou projektového učení žáků ZŠ a SŠ, které povedou k posílení klíčových kompetencí žáku potřebných na budoucím trhu práce 3. Posílení celkové manažerské kapacity škol a to prostřednictvím rozvoje a podpory projektového managementu na školách. Seznámení pedagogických pracovníku škol s možnostmi a způsoby získávání finančních zdrojů pro aktivity škol.V rámci projektových dílen získat pro pracovníky znalosti a dovednosti na základe kterých budou schopni podávat projektové žádosti do fondu EU a jiných vnějších zdrojů.Podpora mezinárodního zasíťování škol.

Zacílení na skupiny vznik komunitně poradenských center ve 4 školách ve městech, Děčín, Dubí, Litoměřice a Ústí nad Labem – žáci, rodiče, široká veřejnost Vzdělávací modul pro žáky ZŠ je určen pro žáky 3 -5. tříd - prioritně projektové dny na školách Vzdělávací modul pro žáky SŠ je zaměřen na studenty 2 - 4. ročníku, Neposlední cílovou skupinou jsou pedagogové.

Stěžejní aktivity vznik 4 komunitně poradenských center v regionu (Ústecko, Teplicko, Litoměřicko a Děčínsko) šetření potřeb cílových skupin v komunitě, na jehož základě a taktéž na základě konzultací s odborníky, budou připraveny a vzdělávací moduly, a realizace vzdělávacích modulů pro žáky ZŠ, SŠ a pedagogy zaměřené na především na měkké dovednosti žáku pro práci v komunitě. realizace projektových dnů a projektové práce žáků - umožnění žákům si vyzkoušet umění použít získané teoretické znalosti a dovednosti do přímé praxe zasíťování škol v komunitě, jejich propojení s úřady samosprávy, úřady práce, neziskovými organizacemi a sociální ekonomiku obecně zasíťování škol v mezinárodním partnerství – realizace týdenního výjezdu pro pedagogy do zahraničních partnerských organizací pro získání a transfer know how do komunity regionu Vzdělávací dokument o komunitních školách a o projektu

Vznik komunitních center - Vybavení PC, dg.kamera, fotoaparát, diktafon Koordinátor, koordinátoři KC na školách - Podpora spolupráce základní a střední školy

Stěžejní aktivity vznik 4 komunitně poradenských center v regionu (Ústecko, Teplicko, Litoměřicko a Děčínsko) šetření potřeb cílových skupin v komunitě, na jehož základě a taktéž na základě konzultací s odborníky, budou připraveny a vzdělávací moduly, a realizace vzdělávacích modulů pro žáky ZŠ, SŠ a pedagogy zaměřené na především na měkké dovednosti žáku pro práci v komunitě. realizace projektových dnů a projektové práce žáků - umožnění žákům si vyzkoušet umění použít získané teoretické znalosti a dovednosti do přímé praxe zasíťování škol v komunitě, jejich propojení s úřady samosprávy, úřady práce, neziskovými organizacemi a sociální ekonomiku obecně zasíťování škol v mezinárodním partnerství – realizace týdenního výjezdu pro pedagogy do zahraničních partnerských organizací pro získání a transfer know how do komunity regionu Vzdělávací dokument o komunitních školách a o projektu

Šetření potřeb cílových skupin v komunitě - výstupy V ČR není stanoven žádný jednoznačný koncept jak by měla KŠ vypadat, situace na poli hnutí komunitních škol je nejednotná a názor laické veřejnosti i odborníků na to, co je vlastně ‚komunitní škola‘ se značně liší. Nejpodstatnějším rysem komunitní školy je její otevřenost - Komunitní škola je místo, které je otevřené široké veřejnosti s cílem využít jeho potenciál pro místní komunitu.

Komunitní škola? Komunitní škola je škola otevřená. Jejím posláním je vykonávat kvalitní funkci vzdělávací a výchovnou s propojením na funkci komunitního, společenského, kulturního a volnočasového centra. Škola je otevřená žákům, rodičům komunitě a zároveň žáky přirozeným způsobem do života komunity zapojuje. Je orientována na rozvoj měkkých dovedností, pro-sociálního jednání a posilování občanských postojů žáků. Přirozenou účastí komunitní školy na životě společnosti, orientací na prostředí a rozvojem specifických kompetencí žáků zvyšuje jejich konkurenceschopnost v životě a na trhu práce.

Stěžejní aktivity vznik 4 komunitně poradenských center v regionu (Ústecko, Teplicko, Litoměřicko a Děčínsko) šetření potřeb cílových skupin v komunitě, na jehož základě a taktéž na základě konzultací s odborníky, budou připraveny a vzdělávací moduly, a realizace vzdělávacích modulů pro žáky ZŠ, SŠ a pedagogy zaměřené na především na měkké dovednosti žáku pro práci v komunitě. realizace projektových dnů a projektové práce žáků - umožnění žákům si vyzkoušet umění použít získané teoretické znalosti a dovednosti do přímé praxe zasíťování škol v komunitě, jejich propojení s úřady samosprávy, úřady práce, neziskovými organizacemi a sociální ekonomiku obecně zasíťování škol v mezinárodním partnerství – realizace týdenního výjezdu pro pedagogy do zahraničních partnerských organizací pro získání a transfer know how do komunity regionu Vzdělávací dokument o komunitních školách a o projektu

Jak jste schopni pracovat sami na sobě - osobní kompetence Přínosem pro žáky základních a středních škol je rozvoj měkkých dovedností Přínos pro cílovou skupinu? Jak jste schopni pracovat sami na sobě - osobní kompetence jak jednáme s lidmi - sociální kompetence jak řešíme úkoly - metodické kompetence rozvíjet pro-sociální jednání žáků posílení občanských postojů žáků

Projekt Komunitní škola v Ústeckém kraji Akreditovaný vzdělávací modul pro pedagogy 3 moduly: 1. Komunitní vzdělávání - práce se Standardy kvality komunitních škol 2. Projektové řízení Projektové učení Výstupem je zpracovaná projektová fiše. Účastníci obdrží certifikát MŠMT ČR

Stěžejní aktivity vznik 4 komunitně poradenských center v regionu (Ústecko, Teplicko, Litoměřicko a Děčínsko) šetření potřeb cílových skupin v komunitě, na jehož základě a taktéž na základě konzultací s odborníky, budou připraveny a vzdělávací moduly, a realizace vzdělávacích modulů pro žáky ZŠ, SŠ a pedagogy zaměřené na především na měkké dovednosti žáku pro práci v komunitě. realizace projektových dnů a projektové práce žáků - umožnění žákům si vyzkoušet umění použít získané teoretické znalosti a dovednosti do přímé praxe zasíťování škol v komunitě, jejich propojení s úřady samosprávy, úřady práce, neziskovými organizacemi a sociální ekonomiku obecně zasíťování škol v mezinárodním partnerství – realizace týdenního výjezdu pro pedagogy do zahraničních partnerských organizací pro získání a transfer know how do komunity regionu Vzdělávací dokument o komunitních školách a o projektu

Projekt Komunitní škola v Ústeckém kraji Vzdělávací moduly pro žáky základních a středních škol Témata: Klíčové kompetence a projektové dny dětí

Projekt Komunitní škola v Ústeckém kraji Vzdělávací moduly pro žáky základních a středních škol Témata: Klíčové kompetence a projektové dny dětí

Stěžejní aktivity vznik 4 komunitně poradenských center v regionu (Ústecko, Teplicko, Litoměřicko a Děčínsko) šetření potřeb cílových skupin v komunitě, na jehož základě a taktéž na základě konzultací s odborníky, budou připraveny a vzdělávací moduly, a realizace vzdělávacích modulů pro žáky ZŠ, SŠ a pedagogy zaměřené na především na měkké dovednosti žáku pro práci v komunitě. realizace projektových dnů a projektové práce žáků - umožnění žákům si vyzkoušet umění použít získané teoretické znalosti a dovednosti do přímé praxe zasíťování škol v komunitě, jejich propojení s úřady samosprávy, úřady práce, neziskovými organizacemi a sociální ekonomiku obecně zasíťování škol v mezinárodním partnerství – realizace týdenního výjezdu pro pedagogy do zahraničních partnerských organizací pro získání a transfer know how do komunity regionu Vzdělávací dokument o komunitních školách a o projektu

Projekt Komunitní škola v Ústeckém kraji Projektové dny a zasíťování škol do komunity Témata: Dobrovolnictví, Public relations, Koučování s ostatními školami, Fundraising, Spolupráce s NNO aj.

Stěžejní aktivity vznik 4 komunitně poradenských center v regionu (Ústecko, Teplicko, Litoměřicko a Děčínsko) šetření potřeb cílových skupin v komunitě, na jehož základě a taktéž na základě konzultací s odborníky, budou připraveny a vzdělávací moduly, a realizace vzdělávacích modulů pro žáky ZŠ, SŠ a pedagogy zaměřené na především na měkké dovednosti žáku pro práci v komunitě. realizace projektových dnů a projektové práce žáků - umožnění žákům si vyzkoušet umění použít získané teoretické znalosti a dovednosti do přímé praxe zasíťování škol v komunitě, jejich propojení s úřady samosprávy, úřady práce, neziskovými organizacemi a sociální ekonomiku obecně zasíťování škol v mezinárodním partnerství – realizace týdenního studijního výjezdu pro pedagogy do zahraničních partnerských organizací pro získání a transfer know how do komunity regionu Vzdělávací dokument o komunitních školách a o projektu

Co nás zaujalo ve Walesu – stáž pedagogů Příjemné atmosféra na školách Úsměvy učitelů a ředitelů Radost z práce, která, na nás působila na školách Týmový duch vedení školy Koordinátoři na komunitních školách, kteří pracovali i pro dvě školy najednou Prostor pro zapojení studentů do života školy Pracovní nepořádek, který na školách byl, bylo vidět, že je to prostor pro děti Rozsvícená škola v 18 hodin večer Výzdoba škol plná návodů jak pomoci dětem v komunikaci, nebo zaměřená na procesy jak se mají děti učit, na měkké dovednosti Školní jídelna, kde se dětem vařilo několik jídel, finančně odstupňovaných dle sociální situace rodin

Co nás zaujalo ve Walesu – stáž pedagogů Řada mužů ve školství, kteří byli na práci hrdí Práce se znevýhodněnými dětmi a jejich přirozená integrace Praktičnost výuky, Dobrovolná práce učitelů, standardem bylo udělat práci navíc - dobrovolně Větší úvazek učitelů ve škole, než v Čechách v přímé péči o žáka, Sounáležitost žáka se školou – celý tým pracuje na podpoře identifikace žáka se školou Řada aktivit, které rozvíjejí vzdělávací proces např. školní orchestry, či sportovní aktivity, Důležitost, která se věnuje dílčím výchovám - výtvarnému i hudebnímu rozvoji dětí. Smysl pro happening, humor a hravost školského sboru – učitelský tým v pyžamu? Inovativní - tvořivé pedagogické procesy

Výstupy projektu 4 komunitní centra Vzdělávací moduly pro žáky ZŠ,SŠ a pedagogy projektové mini-festivaly žáků ZŠ a SŠ s cílem prezentovat výstupy jejich práce. konference – prezentace výsledků projektu široké odborné i laické veřejnosti. bulletin o komunitních školách standarty kvality komunitních škol projekty žáků ZŠ a SŠ, informační systém o komunitních školách  webové stránky projektu Film o realizaci projektu

Pro Komunitní škola raji Mini-festivaly Zapojení rodiny

Mini-festivaly Zapojení rodiny Komunitní škola   Mini-festivaly Zapojení rodiny

Výstupy projektu 4 komunitní centra Vzdělávací moduly pro žáky ZŠ,SŠ a pedagogy projektové mini-festivaly žáků ZŠ a SŠ s cílem prezentovat výstupy jejich práce. konference – prezentace výsledků projektu široké odborné i laické veřejnosti. bulletin o komunitních školách standarty kvality komunitních škol projekty žáků ZŠ a SŠ, informační systém o komunitních školách  webové stránky projektu Film o realizaci projektu

Projekt Komunitní škola v Ústeckém kraji Závěrečná konference projektu s mezinárodní účastí partnerů z Walesu

Výstupy projektu standarty kvality komunitních škol 4 komunitní centra Vzdělávací moduly pro žáky ZŠ,SŠ a pedagogy projektové mini-festivaly žáků ZŠ a SŠ s cílem prezentovat výstupy jejich práce. konference – prezentace výsledků projektu široké odborné i laické veřejnosti. bulletin o komunitních školách standarty kvality komunitních škol projekty žáků ZŠ a SŠ, informační systém o komunitních školách  webové stránky projektu Film o realizaci projektu

Projekt Komunitní škola v Ústeckém kraji č.1 Vedení (leadership) č.2 Partnerství č.3 Sociální inkluze č.4 Služby veřejnosti č.5 Dobrovolnictví č.6 Celoživotní učení č.7 Zapojení rodičů č.8 Kultura školy č.9 Rozvoj komunity č.10 Tvořivost,úsměv,hravost Standardy kvality a principy komunitní školy č.1 Standard komunikace č.2 Standard spolupráce s komunitou č.3 Standard projektové práce a projektového učení na škole č.4 Standard zapojení žáků do práce školy č.5 Standard zapojení žáků do komunity č.6 Standard zapojení rodiny č.7 Standard spolupráce se zaměstnavateli

Výstupy projektu Film o realizaci projektu 4 komunitní centra Vzdělávací moduly pro žáky ZŠ,SŠ a pedagogy projektové mini-festivaly žáků ZŠ a SŠ s cílem prezentovat výstupy jejich práce. konference – prezentace výsledků projektu široké odborné i laické veřejnosti. bulletin o komunitních školách standarty kvality komunitních škol projekty žáků ZŠ a SŠ, Film o realizaci projektu informační systém o komunitních školách  webové stránky projektu

Projekt Komunitní škola v Ústeckém kraji Informační film o tématu Komunitní škola, včetně zkušeností z  Walesu

Výstupy projektu informační systém o komunitních školách 4 komunitní centra Vzdělávací moduly pro žáky ZŠ,SŠ a pedagogy projektové mini-festivaly žáků ZŠ a SŠ s cílem prezentovat výstupy jejich práce. konference – prezentace výsledků projektu široké odborné i laické veřejnosti. bulletin o komunitních školách standarty kvality komunitních škol projekty žáků ZŠ a SŠ, Film o realizaci projektu informační systém o komunitních školách  webové stránky projektu

Projekt Komunitní škola v Ústeckém kraji

Za celý tým projektu děkuji za pozornost. Mgr. Tomáš Jeník