Vstup USA do války.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Válka v Tichomoří Pro žáky 9. ročníku ZŠ
Advertisements

Bitva u Verdunu Německo vz. Francie
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Člověk a společnost Dějepis 20. století 2. období 2. světové války VY_32_INOVACE_03 Sada 23 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA 1. ČÁST.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Den D.
JUMBO Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen Letadla udivují mnoho lidí na plážích, protože létají těsně nad hlavami několik sekund před.
Island :: :: Zpracoval :Michal Uvíra.
Formování protihitlerovské koalice
Tsunami Radka Prokopová.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Protihitlerovská koalice Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
II. světová válka (2. část)
(Pu‘ola)  Ve dnech kv ě tna 2010 se v americkém m ě st ě Chino ve stát ě Kalifornie konal jako ka ž dý rok velký letecký den "Planes of Fame.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
Válka na moři byla ve znamení zejména dvou základních událostí
Válka se Sovětským svazem
Válka V Tichomoří a důsledky 2. sv. války
Ekologické důsledky války
Přepadení SSSR, vstup USA do války, přelom ve válce
Jméno autora Mgr. Štěpánka Kočová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2.
Bitva o Británii Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Jak může válka zasáhnout obyčejné lidi? (ne vojáky)
Kriegsmarine  Původně Hochseeflotte  Po první světové válce zdecimováno  1925 – lehký křižník Emden  Battleship – z německého Panzerschiff Petr Bludský.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (IV. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
I. světová válka – konec války
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivityInovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Válka v Tichomoří uč
Útok na Pearl Harbor Autor: Tomáš Čižinský.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Jméno autora:Mgr. Stanislav Pexa Třída/ročník:
Bitva u Verdunu Dějepis Autor: Pavel Hrstka
VYPRACOVAL:JOSEF SEKANINA A JAROSLAV BAREŠ. 1. mezník Obecně přijímaným datem začátku války v Evropě je 1. září 1939, kdy nacistické Německo napadlo Polsko,
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
FORMOVÁNÍ PROTIHITLEROVSKÉ KOALICE 1941
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (VIII. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Československé jednotky na Západě
II. světová válka 1945 (I.) Petr Machala.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (VI. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (XII. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
II. světová válka 1941 Petr Machala.
II. světová válka 1942 Petr Machala.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Útok na Pearl Harbor ráno 7.prosince 1941 japonská letadla bez vyhlášení války zaútočila na americkou vojenskou základnu v přístavu Pearl Harbor na Havajských.
Technika boje na moři.
Victory HMS je nejstarší válečná loď. Je stále v provozu. Byla lodí admirála Horatia Nelsona velitele britského loďstva, který porazil francouzsko-španělské.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Jitka Hajná Název: VY_32_INOVACE_19_D_2. světová válka Téma:
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Petra Brůzlová NÁZEV:První světová válka TÉMATICKÝ CELEK:Moderní.
VSTUP SSA DO DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY ______________________________________________________.
ŠKOLA:Základní škola a Mateřská škola Nemilany VYUČUJÍCÍ:Mgr. Iveta Šlahařová TÉMATICKÁ OBLAST:Moderní doba PŘEDMĚT:DROČNÍK:9. NÁZEV MATERIÁLU:II. světová.
Válka v Tichomoří a v Africe. Pearl Harbor Je přístav na Havajských ostrovech s vojenskou základnou USA Japonská letadla zde provedla útok 7. prosince.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Formování protihitlerovské koalice. Velká trojka.
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Sada : Člověk a jeho společnost
Anotace: Prezentace pro 9. ročník. K výkladu
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Druhá světová válka KVÍZ. Druhá světová válka KVÍZ.
Útok na Pearl Harbor Dejepis 2012.
VÁLKA V TICHOMOŘÍ.
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_DĚJEPIS
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Křížovka – osobnosti 2. světové války
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Předmět: Dějepis Ročník: 9.
Italská a srbská fronta
Transkript prezentace:

Vstup USA do války

Bitva o Pearl Harbot, 7.prosince 1941

Plány Japonska Velitel japonského loďstva admirál Isoroku Jamamoto začal na konci 30. let plánovat útok na námořní a leteckou základnu na Havajských ostrovech Pearl Harbor. Uvědomoval si, že americké námořnictvo pro něj představuje velkou hrozbu a kdyby ho nezničil, mohl by válku prohrát během několika měsíců. Vítězství mělo být dosaženo díky silnému počátečnímu úderu a momentu překvapení. Útok měl být proveden dvěma vlnami náletů střemhlavých bombardérů vybavených hloubkovými torpédy a bombami.

Uskutečnění Američané o útoku neměli ani potuchy. Připravovali se spíše na válku s Německem. Ovšem 7. prosince roku 1941 odstartovala v 6 hodin první vlna náletů, která směřovala na letiště RAF, Královského letectva. Američané zde měli postavený první zkušební radar, který byl ale v době přeletu Japonců mimo provoz. Největší hrozba byla zničením amerických stíhaček zažehnána, takže druhá vlna se mohla soustředit na ukotvené lodě v přístavu.

Isoroku Jamamoto

Letiště a Přístav

Násladky Po útoku byly zaznamenány obrovské ztráty. Byly zničeny přistávací plochy, hangáry, muniční sklady, mola, kotviště a budovy. O život přišlo mnoho vojáků i civilistů a bylo zničeno 18 hlavních bitevních amerických lodí, zatímco Japonci přišli o 29 letadel z celkového počtu 251.

Zničené lodě

Závěr Po této akci už USA neměly žádné zábrany zaútočit na Japonsko, a tak vstoupit oficiálně do druhé světové války. Začaly ofenzivou do Japonska pomocí letadel, které měly za úkol zničit výrobní haly na zbraně a techniku, a tak celkově poničit japonskou infrastrukturu.

Vypracoval… Radek Šíp 10.1. 2008 Čerpal jsem z Wikipedie.