INTERHANA PODPORA ZAPOJENÍ VÝZKUMNÉHO TÝMU CRH DO MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE REG. Č.: CZ.1.07/2.3.00/20.0165 Martina Špundová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Doktorské studium na AF
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Ústav experimentální botaniky Akademie věd ČR, v. v. i. Setkání ředitelů fakultních škol PřF UP Mgr. Jan Bartoš, Ph.D.
Představení zajímavých projektů OPVK
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
PRE SEED fond VŠB-Technické univerzity Ostrava Setkání k DP TAČR GAMA
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 9. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Doktorské studium na AF
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program Výzkum a vývoj pro inovace.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
Transkript prezentace:

INTERHANA PODPORA ZAPOJENÍ VÝZKUMNÉHO TÝMU CRH DO MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE REG. Č.: CZ.1.07/2.3.00/20.0165 Martina Špundová

ZÁKLADNÍ INFORMACE OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Celkové způsobilé náklady projektu: 31 658 916 Kč Zahájení projektu: 1. 7. 2012 Předpokládané ukončení projektu: 30. 6. 2015

STRUČNÝ POPIS PROJEKTU Projekt zaměřen na budování a podporu týmu Centra regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum Podpora zapojení špičkových zahraničních odborníků do výzkumných skupin Podpora mladých výzkumných pracovníků Posílení kontaktů se spolupracujícími zahraničními pracovišti

STRUČNÝ POPIS PROJEKTU Cílové skupiny vědecko-výzkumní a akademičtí pracovníci studenti (Bc., Mgr., Ph.D.) Monitorovací indikátory počet (úspěšně) podpořených vědecko-výzkumných a akademických pracovníků počet (úspěšně) podpořených studentů Rozpočet osobní náklady (~ 21 mil.) zahraniční cestovné (~ 8 mil.) nepřímé náklady (~ 3 mil.) 4

REALIZAČNÍ TÝM Garant projektu Manažerka vědeckých projektů prof. Ivo Frébort Manažerka vědeckých projektů dr. Martina Špundová Asistentka a finanční manažerka projektu Ing. Romana Čuprová

VÝZKUMNÉ TÝMY CHEMICKÁ BIOLOGIE dr. Doležal ROSTLINNÁ BIOTECHNOLOGIE doc. Galuszka, prof. Šamaj MIKROBIÁLNÍ BIOTECHNOLOGIE doc. Frébortová PROTEINOVÁ BIOTECHNOLOGIE prof. Frébort prof. Katsayuki Tanizawa 6 JR ROSTLINNÁ GENOMIKA A CYTOGENETIKA Ing. Šimková prof. Takashi Endo 6 JR 6

VÝZKUMNÉ TÝMY CHEMICKÁ BIOLOGIE ROSTLINNÁ BIOTECHNOLOGIE MIKROBIÁLNÍ BIOTECHNOLOGIE PROTEINOVÁ BIOTECHNOLOGIE ROSTLINNÁ GENOMIKA A CYTOGENETIKA od 7/2012 2013 2014 do 6/2015 7

KA 1: ROZVOJ MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE VÝZKUMNÉHO TÝMU CHEMICKÁ BIOLOGIE (dr. Doležal) syntéza nových purinových derivátů a testování jejich biologické aktivity izolace, identifikace a kvantifikace fytohormonů v biologickém materiálu dr. K. Ljung (Umea, Švédsko) mechanismy a procesy regulující růst a vývoj rostlin, role různých skupin rostlinných hormonů ve vývoji kořene prof. Van Staden (Pietermaritzburg, JAR) využití nových cytokininových derivátů a rostlinných biotechnologií v konzervaci ohrožených druhů rostlin prof. T. Schmülling (Berlín, Německo) přenos cytokininového signálu, funkce a metabolické regulace hladin cytokininů v rostlinné buňce

KA 2: ROZVOJ MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE VÝZKUMNÉHO TÝMU ROSTLINNÁ BIOTECHNOLOGIE (doc. Galuszka, prof. Šamaj) metody transformace rostlin a hledání nových potenciálních transgenů pro přípravu obilovin (ječmen, pšenice) se zlepšenými agronomickými parametry (vyšší výnos, odolnost vůči stresu) prof. C. Wasternack (Halle, Německo) transgenoze rostlin a metabolické regulace USA, Argentina, Německo pracoviště zabývající se molekulárně-biologickými technologiemi signální dráhy rostlin (MAPKs) ve vztahu k cytoskeletu a regulaci vezikulárního transportu během vývoje a stresu rostlin prof. Hirt (Francie) studium proteomu rostlin při stresu a fosfoproteomu u MAPK mutantů měření aktivity MAPK v rostlinách prof. Lichtscheidl (Rakousko) rozvoj metodik elektronové a konfokální laserové mikroskopie při studiu rostlin a studium vlivu těžkých kovů u rostlin pomocí mikroskopie dr. Pechan (USA) studium proteomu rostlin při stresu

KA 3: ROZVOJ MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE VÝZKUMNÉHO TÝMU MIKROBIÁLNÍ BIOTECHNOLOGIE (doc. Frébortová) využití mikrobiálních technik pro produkci enzymů a dalších proteinů příprava komerčně využívaných sloučenin pomocí mikroorganismů prof. O. Adachi (Yamaguchi University, Japonsko) příprava metabolitů šikimátové dráhy, purifikace enzymů, výzkum mikrobiálních fermentací prof. H. Toyama (University of the Rykyus, Okinawa, Japonsko) biogeneze kofaktoru PQQ

KA 4: POSÍLENÍ A ROZVOJ VÝZKUMNÉHO TÝMU PROTEINOVÁ BIOTECHNOLOGIE (prof. Frébort, prof. Tanizawa) studium vlastností enzymů (struktura proteinů a mechanismus enzymových reakcí s ohledem na možnosti jejich průmyslového využití) 6 pracovníků na pozici Junior researcher prof. Tanizawa (Institute of Scientific and Industrial Research, Osaka University, Japonsko) struktura, katalytický mechanismus a biogeneze enzymových kofaktorů 246 odborných prací (3.868 citací, h-index 35) 91 patentů v oblasti využití enzymů pro biokonverze, přípravu biosensorů a tzv. systémů gene/drug delivery pomocí bionanokapsulí

KA 5: POSÍLENÍ A ROZVOJ VÝZKUMNÉHO TÝMU ROSTLINNÁ GENOMIKA A CYTOGENETIKA (Ing. Šimková, prof. Endo) studium struktury genomu obilovin s cílem získat poznatky a připravit materiály potřebné pro využití nových genomických a biotechnologických postupů ve šlechtění rostlin 6 pracovníků na pozici Junior researcher prof. Endo (Kyoto University) využití cytogenetických linií pro mapování a sekvenování genomu obilovin na vývoji nových delečních a introgresních linií 97 odborných prací (3.480 citací, h-index 30)

KA 6: VZDĚLÁVÁNÍ TÝMU V OBLASTI OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ A KOMERCIONALIZACE VÝSLEDKŮ VÝZKUMU semináře o ochraně duševního vlastnictví: národní a mezinárodní průmyslově protektivní a licenční politika semináře o komercionalizaci výsledků výzkumu: možnosti a formy transferu výsledků výzkumu do praxe včetně zkušeností ze zahraničí a možností fungování spin-off firem

Děkuji za pozornost