Erasmus na PřF UK v Praze

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
 Směrnice děkana 5/2011 (nahrazuje 1/2008) ◦ 
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 18. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
MOBILITA/FREEMOVER 2014 Informační seminář. Základní podmínky vycházející ze zadání rozvojového programu MŠMT  pobyt v zahraničí musí trvat minimálně.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+
Informační systémy na FHS UK
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Univerzita Karlova v Praze Studium v Itálii, Španělsku a Portugalsku 9. prosince 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Informační schůzka pro studenty Studijní pobyty ERASMUS+: Erasmus 2015/2016 Útvar pro zahraniční vztahy Rektorát JU Mgr. Věra Filipová.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Inspirace pro FREEMOVERS 3. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+ MUDr. Jana Dáňová, Ph.D. Mgr. Marika Bendová.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Informace Erasmus+ Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus+ v akademickém roce 2014/15 Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+
Erasmus+ student mobility
Studijní pobyt ERASMUS+
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Zahraniční studia Petra Nováková
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Pracovní stáže
Erasmus 2010/11.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Transkript prezentace:

Erasmus na PřF UK v Praze Radka Výborná 2. nav. mag. Demografie radka.vyborna@gmail.com

Zdroje informací o Erasmu Dva hlavní zdroje: Fakultní stránky: http://www.natur.cuni.cz/erasmus/ Celouniverzitní stránky: http://www.cuni.cz/UK-231.html

Chci jet do zahraničí, nevím kam http://www.natur.cuni.cz/erasmus/ Podívat se na seznam bilaterálních smluv s katedrou, kdo je koordinátor Koordinátor vybírá studenty, zajít za ním a zeptat se na počet volných míst

Katedra demografie http://www.natur.cuni.cz/erasmus/08/sm104.html Smlouva s Universiteit van Amsterdam na rok 2007/2008 Tři studenti a 15 měsíců (i.e. 1 student na 5 měsíců) Koordinátor dr. Kučera Řím a Strasbourg na další rok uzavřeny nejsou

Administrativní postup (1) http://www.cuni.cz/UK-779.html Přihlášky odevzdat do 30.5. na zimní semestr a do 30.10. na letní semestr (na Evr. kancelář, i.e. Michalu Maršálkovi) Vyplňování formulářů: Formuláře: http://www.cuni.cz/UK-780.html

Administrativní postup (2) Student Application Form – razítko a podpis fakultního koordinátora + Evropské kanceláře → zaslat na zahraniční univerzitu Evidenční list – odevzdat na Evropské kanceláři Protokol o studijním plánu v zahraničí (u nás se většinou jedná o volitelné předměty, musí podepsat garant programu, fakultní koordinátor a proděkan pro studijní záležitosti)

Administrativní postup (3) Ze zahraničí se vrátí St. Appl. Form + Akceptační dopis (důležitý dokument pro přidělení stipendia!) → zajít za fakultním koordinátorem, ten vystaví Rozhodnutí děkana o přidělení účelového stipendia, podepíše Protokol o studijním plánu... Vyplnit Prohlášení studenta (bude se ale měnit na Smlouvu) – na něm i číslo účtu u KB

Administrativní postup (4) S rozhodnutím o stipendiu, Prohlášením studenta a Akceptačním dopisem zajít do Evropské kanceláře, která vystaví Nominační dopis (důležitý pro přihlášení na cizinecké policii, je na něm i předělená finanční částka, kterou také někdy v zahraničí vyžadují) Zřídit si pojištění (individuální iniciativa)

Administrativní postup (5) Na konci pobytu v zahraničí: Confirmation of LLP study period Transcript of Records (někdy zahr. univerzita zasílá poštou) Závěrečná zpráva z pobytu

Zkušenosti studentů Amsterdam: http://www.cuni.cz/UK-1708.html#3 Strasbourg: http://www.cuni.cz/UK-1726.html#45 Řím: http://www.cuni.cz/UK-1722.html

Hodně štěstí a při rozhodování neváhejte a jděte do toho, protože zkušenosti ze zahraničního pobytu jsou k nezaplacení! 

Erasmus klub na PřF Pokud se chcete připravit na setkávání se zahraničními studenty, angažujte se v Erasmus klubu! Check out our website  http://erasmusclub.natur.cuni.cz erasmus.natur@gmail.com