Ekologický audit. Moje jméno: Jména č len ů mého týmu- t ř ída: Škola: Kontakt na tým: T ř ídní u č itel: tel: e-mail: Kateřina Vágnerová VII. A Zuzana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Oprava vozovky silnice II/468 (ulice 1. máje, Jablunkovská) termín: 24
Advertisements

…za vším hledej tělo ženy
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
AUDIT Školní svačina.
STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY Letohrad a okolí Mgr. Blanka Vohníková
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
Technika,tak jak ji vidím já…
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_02.
Vyhledávání dopravního spojení na internetu
Jízdní řády, grafy a diagramy 5. ročník
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava Nabízí kurzy se zaměřením na stavbu automobilů Popularizace technických oborů u žáků ZŠ – EkoCar CZ.1.07/1.1.07/
Vliv dopravy na životní prostředí z hlediska tvorby hluku a vibrací
„EU peníze středním školám“
PROJEKT REGION VZNIK EKOSTEZKY NA ZŠ ANEŽKY ČESKÉ ÚSTÍ NAD LABEM.
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Bezpečné cesty do školy
2. Smečka vlčat. Kdo je kdo aneb Znáte nás Šťopka Růženka ČonkinŠalin Jáca.
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola PF Hradec.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Den bez aut Jak to začalo… Dne jsme si v ZŠ Masarykova připomněli, že ne vždy se do zaměstnání, školy či kamkoliv jinam musí.
Dělení desetinným číslem
Dotazníkové šet ř ení Mapa školy Ú č ast v projektu: 140 základních škol Celkový po č et respondent ů : Po č ty respondent ů : ž áci (89%), rodi.
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
LOM SVĚTLA Jaroslav Solfronk 2013 Příroda II.
Konference projektu Cesta ke kvalitě Brno 20. října 2009.
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
4. července Den otevřených dveří - exkurze po celý den
ZŠ Meteorologická a MŠ Montessori
MS PowerPoint Příloha - šablony.
Kateřina Hrdličková - Matýsek
Jan Šafařík Ondra Hurtík Zatmění Slunce Při zatmění Slunce naráží sluneční svit do Měsíce a tím vytváří stín, který dopadá na kousek Země.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Matematika 5.ročník Poláková J., ZŠ Věšín
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
K u d y n a a k c i a c o t a m k d e b u d e a u t e m a l e i j i n a k 112.6km, 1h17min Do centra 113.1km, 1h19min Do Bynova Poslední barák pod lesem,
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Hawa Bah. Kontaktovali jsme neziskovou organizaci Wontanara a vybrali si adoptivn í d í tě - 11letou holčičku Hawu Bah z Guinei. „ Udělej něco dobr é.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Obzory V této prezentaci vás seznámíme s prvnímy šesti levely:Naše obec.
Markéta Králíková Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry : Naše obec.
MNOŽINY – poslední příklad
Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad.
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry:Naše obec.
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
Moje Rodina Lucka.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_42_INOVACE_12_23 Název materiáluVennovy.
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY VY_32_Inovace_20VA-2 Vypracovala : Mgr. Alena Vaňková ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Autor: Mgr. Radana Marelová
Sbor dobrovolných hasičů LUČICE pořádá
EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.22_Dopravni_prostredky.
AUTOR: Mgr. Milada Zetelová NÁZEV: VY_52_INOVACE_12_FYZIKÁLNÍ VELIČINY
Transkript prezentace:

Ekologický audit

Moje jméno: Jména č len ů mého týmu- t ř ída: Škola: Kontakt na tým: T ř ídní u č itel: tel: Kateřina Vágnerová VII. A Zuzana Fridrichová VI. A Klára Šímová VI. A Vladimír Vacík VII. A Kristýna Fišerová VII. A ZŠ Anežky České 702/17, Ústí nad Labem,

Do 6. ročníků jsme rozdali dotazníky. Po vyplnění jsme je vybrali zpět a vyhodnotili. (viz následující grafy) Náš dotazník: jméno: třída: doprava do školy ( čím): vzdálenost (km): místo bydliště:

Celkem chodí do 6. ročníků 57 žáků, z toho 10 dojíždí a 47 chodí pěšky. Z dojíždějících je 5 chlapců a 5 dívek. CELKOVÝ GRAF

Místo odkud žáci dojíždějíKmGramů oxidu uhličitého na osobu Dopravní prostředek Doba jízdy/hod. Dobětice2,3181,7Auto0:03 h Dobkovice15,0 (11+4) 384Vlak + MHD0:12 h Centrum města3,464,6MHD0:04 h Libouchec15,0 (12+3) 441Autobus + MHD 0:14 h Koštov9,3176,7MHD0:08 h Neštěmice3,668,4MHD0:04 h Střekov(Nová)2,955,1MHD0:02 h Mojžíř1,222,8MHD0:01 h Severní Terasa5,095MHD0:05 h Střekov(Českých Bratří)3,974,1MHD0:05 h

Keplerova Na Sklípku Jungmannova Neštěmická Žežická Vojanova A. České V Oblouku Přemyslovců Křižíkova Janáčkova Dr. Horákové U Pivovarské zahrady Husova Družstevní

47 žáků 6.ročníků chodí do školy pěšky -> nulová zátěž pro životní prostředí 7 z deseti dojíždějících žáků dojíždí do školy MHD -> také chválíme VELIKÁ POCHVALA TAKÉ VELIKÁ POCHVALA

Jeden žák dojíždí z Dobkovic vlakem v kombinaci s MHD. V rámci možný dopravních prostředků je jeho volba nejekologičtější. Dalším možným řešením by bylo, kdyby navštěvoval ZŠ v místě bydliště, pak by ekologická zátěž byla nulová. Když ale ta naše škola je prostě nejlepší. V RÁMCI MOŽNOSTÍ TAKÉ CHVÁLÍME.

Jeden žák dojíždí z Libouchce autobusem v kombinaci s MHD. V rámci možný dopravních prostředků je jeho volba nejekologičtější, neboť do Libouchce MHD nejezdí. Dalším možným řešením by bylo, kdyby navštěvoval ZŠ v místě bydliště, pak by ekologická zátěž byla nulová. Poslední z deseti dojíždějících žáků jezdí s rodiči autem. Doporučili bychom mu MHD nebo chodit pěšky, vždyť to má jen půl hodinku chůze. Kromě toho, že nezatíží životní prostředí, udělá ještě něco pro své zdraví.

Žáci šestých ročníků cestou do školy vyprodukují celkem 1563,4 gramů oxidu uhličitého. V průměru to vychází na 27,43 gramů oxidu uhličitého na osobu. Myslíme si, že „šesťáci“ jsou jedničky.