Workshop 14.února 2008 SU R O Z V O J DISTANČNÍCH KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V OŠETŘOVATELSTVÍ NA SLEZSKÉ UNIVERZITĚ V OPAVĚ Projekt OP RLZ MSK 2007 -2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ošetřovatelství a porodní asistence
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Opava 2008 Podpora tvorby studijních textů pro potřeby distančního vzdělávání Petr Korviny OP RLZ (CZ / /0015) Rozvoj distančních kurzů dalšího.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Vítáme Vás na pilotním ověření e-learningového vzdělávacího programu.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Průběžné výsledky zjišťování absorpční kapacity v oblasti vzdělávání Projekt: Šance pro Moravskoslezský kraj – Vzdělaní lidé a připravený venkov.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Workshop 14.února 2008 SU R O Z V O J DISTANČNÍCH KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V OŠETŘOVATELSTVÍ NA SLEZSKÉ UNIVERZITĚ V OPAVĚ Projekt OP RLZ MSK CZ / /0015 PhDr.Dagmar Mastiliaková, PhD., PhDr., Ing. Hana Danihelková, PhDr., Ing. Hana Danihelková, Inf. Petr Korviny Inf. Petr Korviny Ústav ošetřovatelství FPF SU v Opavě

Workshop 14.února 2008 SU Zkušenost k nezaplacení ! Zkušenost k nezaplacení !

Workshop 14.února 2008 SU Fáze 1 Nadšení, Radost, Optimismus Nadšení, Radost, Optimismus Máme projekt ! Máme projekt !

Workshop 14.února 2008 SU HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Vytvořit základní strukturu 15 distančních kurzů pro další vzdělávání v ošetřovatelství pro cílovou skupinu (všeobecných sester) Vytvořit základní strukturu 15 distančních kurzů pro další vzdělávání v ošetřovatelství pro cílovou skupinu (všeobecných sester) v Moravskoslezském kraji. v Moravskoslezském kraji.

Workshop 14.února 2008 SU Dílčí cíle 1. Pro vybraná témata zpracovat distanční výukové opory; 2. Vytvořit tématické kurzy s využitím vytvořených distančních výukových opor; 3. Převedení vytvořených kurzů do virtuálního e-learningového vzdělávacího prostředí

Workshop 14.února 2008 SU Klíčové aktivity 1. Zahájení projektu 2. Podpora projektu – metodická, technická a organizační; organizační; 3. Tvorba distančních studijních opor; 4. Tvorba elektronických on-line kurzů; 5. Vypracování oponentských posudků; 6. Vyhodnocení procesů uskutečněných v rámci projektů; projektů;

Workshop 14.února 2008 SU Řídící tým projektu • Vedoucí řídícího týmu (ošetřovatelství) – PhDr. D.Mastiliaková, PhD. • Specialista na e-learning – Ing. Petr Korviny • Specialista na pedagogickou metodologii e- learningu – PhDr. Ing. Hana Danihelková

Workshop 14.února 2008 SU Zahájení projektu - Informovanost • Dotazníkové šetření leden-únor 2007 Cílová skupina: všeobecné sestry Cílová skupina: všeobecné sestry Moravskoslezský kraj: 5 nemocnic a 3 sociální zařízení Moravskoslezský kraj: 5 nemocnic a 3 sociální zařízení • z 534 vráceno 357 dotazníků

Workshop 14.února 2008 SU 357 respondentů (91% všeobecných sester): nejvyšší dosažené profesní vzdělání SZŠ, VZŠ, VŠ;

Workshop 14.února 2008 SU 357 respondentů: vyhovující forma dalšího vzdělávání

Workshop 14.února 2008 SU 357 respondentů: Preference nabídnutých témat 1. – 10. místo

Workshop 14.února 2008 SU Distanční studijní text-opora pro 15 e-kurzů • elektronický studijní/pracovní materiál je sestaven problémově - je plný otázek, úkolů, námětů na procvičení, krátkých testů, případových studií, aj. je sestaven problémově - je plný otázek, úkolů, námětů na procvičení, krátkých testů, případových studií, aj. • je napsán speciálně vyškoleným autorem (vyučujícím předmětu) autorem (vyučujícím předmětu)

Workshop 14.února 2008 SU ZNAČKY, SYMBOLY A ZKRATKY v šabloně pro psaní distančních studijních opor (DSO) • informativní, navigační, orientační • ke splnění úkolu, kontrolní, pracovní • výkladové • náměty k zamyšlení, pro další studium

Workshop 14.února 2008 SU Seznam vytvořených 15 DSO (15 e-kurzů) 1. Komunikace ve zdravotnictví 1 2. Komunikace ve zdravotnictví 2 3. Zdravotnická psychologie 4. Edukační činnost sestry 5. Základy první pomoci 6. Bazální stimulace 7. Právo a legislativa v ošetřovatelství 8. Etika v ošetřovatelství

Workshop 14.února 2008 SU 9. Filozofie a rozvojové trendy v ošetřovatelství ošetřovatelství 10. Výživa a dietetika 11. Ošetřovatelská péče v psychiatrii 12. Ošetřovatelská péče o seniory 13. Ekonomika zdravotnických a sociálních služeb služeb 14. Potřeby člověka a ošetřovatelský proces 15. Standardní model ošetřovatelství

Workshop 14.února 2008 SU Fáze 2 MONITOROVACÍ ZPRÁVY a administrativa - charakter důkazních podkladů - charakter důkazních podkladů včetně fotodokumentace (např.pořízených PC, knih, apod.) s označením esf včetně fotodokumentace (např.pořízených PC, knih, apod.) s označením esf Praktický problém: Praktický problém: Kde nalepit toto označení? Kde nalepit toto označení? Na monitor? Na monitor? Na klávesnici ?, Na klávesnici ?, Na hardware ? Na hardware ?

Workshop 14.února 2008 SU PŘÍKLAD PŘÍKLAD Dobrý den, Dobrý den, na základě pokynu finančního úřadu, který je rovněž oprávněn provádět kontroly dotací z EU, musí být veškeré zpoždění v doručení MZ odůvodněno písemně. na základě pokynu finančního úřadu, který je rovněž oprávněn provádět kontroly dotací z EU, musí být veškeré zpoždění v doručení MZ odůvodněno písemně. Postačí sdělení poslané em, z jakého důvodu byla určitá MZ poslána později, resp. že pozdější zaslání MZ bylo domluveno telefonicky s pracovníkem KÚ MSK. Postačí sdělení poslané em, z jakého důvodu byla určitá MZ poslána později, resp. že pozdější zaslání MZ bylo domluveno telefonicky s pracovníkem KÚ MSK. U Vašeho projektu CZ / /0015 je evidováno zpoždění dle přiložené tabulky, prosím o kontrolu těchto údajů (datum doručení je den doručení na podatelnu, resp. datum na předávacím protokolu). U Vašeho projektu CZ / /0015 je evidováno zpoždění dle přiložené tabulky, prosím o kontrolu těchto údajů (datum doručení je den doručení na podatelnu, resp. datum na předávacím protokolu). Žádám o zaslání sdělení em v co nejkratším ternímu. Žádám o zaslání sdělení em v co nejkratším ternímu. Děkuji za pochopení. Děkuji za pochopení. Dotazy mi, prosím, volejte na níže uvedené telefonní číslo. Dotazy mi, prosím, volejte na níže uvedené telefonní číslo. S pozdravem Bc. Jana Krulová referent pro grantová schémata odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury S pozdravem Bc. Jana Krulová referent pro grantová schémata odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury

Workshop 14.února 2008 SU Moudrost klasika: „Kdo se učí bude odměněn, kdo se neučí, bude potrestán, když ne rozzlobeným otcem, pak určitě, a mnohem tvrději, samotným životem.“ Leitner,S Leitner,S

Workshop 14.února 2008 SU Doporučení realizačního týmu Nedílnou součástí projektu Nedílnou součástí projektu je administrativa spojená s průběžným monitorováním realizace projektu – měla by být už v období přípravy projektu více doceňována. je administrativa spojená s průběžným monitorováním realizace projektu – měla by být už v období přípravy projektu více doceňována.

Workshop 14.února 2008 SU Za pozornost děkuje Za pozornost děkuje realizační tým realizační tým projektu OP RLZ projektu OP RLZ CZ / /0015 CZ / /0015