65.1 Potok, řeka, rybník - zásobník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rostliny našich rybníků 4.ročník
Advertisements

U vody Živočichové DUM 19/1.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Název:Živočichové kolem nás Autor: Mgr. Marcela Hradecká,
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.14 Anotace:
Elektronická učebnice - I
63.1 Přírodní společenství - pole - zásobník
Živočichové našich rybníků – ryby, obojživelníci a plazi
Přírodní společenstvo řeky
Elektronická učebnice - I
46.1 Olomoucký kraj – poznáš jeho dominanty?
Opakování obojživelníci
Obojživelníci Zástupci.
Opakování -obojživelníci a plazi
OBOJŽIVELNÍCI
Název:Zástupci obojživelníků
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_10.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Obojživelníci Základní škola Žižkov, Kremnická 98, Kutná Hora
Obojživelníci pro 5. ročník ZŠ
Elektronická učebnice - I
62.1 Rovnováha v přírodě, potravní řetězec
VY_52_INOVACE_13 Ryby pro 5. ročník ZŠ
18.1 Obratlovci Kdo jsou obratlovci?
Elektronická učebnice - I
Elektronická učebnice - I
2.1 Sluchová diferenciace
Elektronická učebnice - I
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Elektronická učebnice - I
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
Obojživelníci Ocasatí Bezocasí.
stavba těla, rozmnožování
Základní škola Kladruby
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Elektronická učebnice - II
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VODNÍ EKOSYSTÉMY V ČR přirozené: umělé: se stojatou vodou:
NAŠI OBOJŽIVELNÍCI Obr.1.
EKOSYSTÉM RYBNÍK, POTOK, ŘEKA - poznávačka
 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem  Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka  projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme Tento projekt č. CZ.1.07/1.1.07/ spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_PRVOUKA.
Jméno:. * Pstruh říční * Zelené řasy * Rak říční * Kapr obecný * Štika obecná * Skokan hnědý * Blatouch bahenní * Leknín bělostný * Kachna divoká rybník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
SPOLEČENSTVO VOD Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Živočichové u vody 3. ročník.
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_25_U vody – ve vodě
Ekosystém rybník Rostliny
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Základní společenstva – vody, mokřady a prameniště
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
VY_32_ INOVACE_ 06_ PŘÍRODOVĚDA 5
Společenstva vod Živočichové
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání
Poznávání obojživelníků
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_12_Ekosystém_řeka
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
VY_52_INOVACE_13_ Rostliny v okolí řeky
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
SPOLEČENSTVO VOD Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4.
OBRATLOVCI - POPIS Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Poznávačka živočichové a rostliny vod
Transkript prezentace:

65.1 Potok, řeka, rybník - zásobník Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 65.1 Potok, řeka, rybník - zásobník Co je rybník, řeka a potok Rostliny u vody Ryby u nás V čistých vodách Obojživelníci Zvířata kolem vod Skokan hnědý Procvičení Víte, kdo způsobuje angínu, chřipku, nebo neštovice? Autor: Mgr. Hana Kopčanová

65.2 Co je rybník, řeka a potok? Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.2 Co je rybník, řeka a potok? Potok je přirozený vodní tok, který je menší než řeka. V létě může vysychat a naopak na jaře mívá více vody díky tání sněhu. Potok se obvykle vlévá do řeky nebo rybníka. Rybník je vodní plocha, která je uměle vytvořená člověkem. Slouží především k chovu ryb. Nejvíce rybníků je u nás okolo Třeboně. Najdi, který rybník je u nás největší a kde leží? Řeka je také přirozeným tokem. Bývá větší než potok, takže v létě většinou nevysychá. Která řeka je nejdelší řekou v ČR?

65.3 Rostliny u vody. Poznáš je? Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.3 Rostliny u vody. Poznáš je? orobinec úzkolistý blatouch bahenní vrba smuteční leknín bělostný Ve vodě také nalezneme nejrůznější druhy řas, které nemají stonek, ani listy a květy. Vyhledej, které další rostliny můžeš vidět u vody.

65.4 Ryby v našich vodách. Zkuste vyjmenovat i další. Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.4 Ryby v našich vodách. Zkuste vyjmenovat i další. kapr obecný sumec velký štika obecná

65.5 Živočichové v čistých vodách Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.5 Živočichové v čistých vodách Někteří živočichové a rostliny žijí pouze v čistých vodách. Znečištěné vody jsou pro ně smrtelné. Podle toho, zda se živočichové ve vodě vyskytují, můžeme určit její čistotu. rak říční Vyhledej, které další rostliny či živočichy najdeš v čistých vodách, uveď příklady. pstruh obecný

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.6 Obojživelníci Obojživelníci jsou druhy živočichů (obratlovců), kteří žijí ve vodě i na souši. Vajíčka kladou do vody či vlhkého prostředí a nově narození jedinci se nejprve vyvíjejí ve vodě. Nejčastějším zástupcem, kterého můžete potkat, je žába. ropucha obecná mlok skvrnitý čolek obecný

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.7 Zvířata kolem vod vážka obecná kachna divoká čáp bílý komár pisklavý

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.8 Skokan hnědý Patří k obojživelníkům, tzn. že je přizpůsoben k životu ve vodě i k životu na souši. Mezi prsty má plovací blány. Živí se hmyzem, který chytá pomocí dlouhého jazyka, který vystřeluje. Skokan se rozmnožuje tak, že samička naklade vajíčka na břeh v teplé vodě. Z vajíček se vylíhnou pulci, kteří žijí pouze ve vodě. Pulcům se postupně vyvíjejí končetiny a začínají se přizpůsobovat životu i na souši.

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.9 Zvířata Podtrhni červeně, která zvířata žijí ve vodě nebo u vody, pojmenuj je.

Elektronická učebnice - I Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.10 Použité zdroje, citace http://www.penzion-chlumutrebone.cz/images/text/volny-cas/vylov.jpg http://www.garten.cz/images_data/5070-salix-alba-tristis-1.jpg http://fotoblog.in/galerie/albums/flora/2205082.jpg http://sas.srs-vodnany.cz/srs/vos3_09/cilek/obrazy/kapr_obecny_zrcadlo.jpg http://www.nepise.cz/img/skola/3716.jpg http://www.chytej.cz/foto/atlas_ryb/sumec_velky/sumec_velky.jpg http://crsmo-litomysl.wbs.cz/rak_kamenac.jpg http://www.biolib.cz/IMG/GAL/112809.jpg http://zena-in.cz/media/2009/08/10/Komar.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/be/European_Common_Frog_Rana_temporaria_%28cropped%29.jpg/265px-European_Common_Frog_Rana_temporaria_%28cropped%29.jpg http://domskola.bloger.cz/obrazky/domskola.bloger.cz/frog-life-cyclejj.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Mlok.JPG/260px-Mlok.JPG http://prirodakarlovarska.cz/images/carousel/colek-obecny-triturus-vulgaris.png

65.11 Anotace Autor Mgr. Hana Kopčanová Období 07 - 12/2012 Ročník Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 65.11 Anotace Autor Mgr. Hana Kopčanová Období 07 - 12/2012 Ročník 4. ročník Klíčová slova Přírodní společenství – potok, řeka, rybník – zásobník. Anotace Prezentace popisující učivo o rostlinách a živočiších ve vodě a u vody.