, Ajaccio-Korsika – , Svatá Helena

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Napoleon Bonaparte Narodil se ve městě Ajaccio v roce 1769 na Korsice, studoval na vojenské škole v Briene Podporoval revolucionáře a tak se stal dělostřeleckým.
Advertisements

Napoleon Bonaparte na cestě k moci
Kariéra „malého velkého muže“
Napoleon Bonaparte.
Napoleon Bonaparte - bitvy
Napoleonské války Evropa na počátku 19. století.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 6.
Napoleon Bonaparte SORRY!.
Malý velký muž Císař a válečník
Napoleon Bonaparte Lucie Totušková. Napoleon a ženy Napoleon Bonaparte se narodil 15.srpna 1769 v Ajacciu na ostrově Korsika ve Středozemním moři jižně.
Vypracoval: Mgr. Jiří Sedlařík Datum:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Evropa za napoleonských válek
Direktorium a konzulát
Napoleon Bonaparte.
8. ročník Novověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
Autor: Mgr. Alena Jirsáková Datum: Ročník: 8. ročník
Napoleonské války.
Martin Smrkal 8.tř.. Napoleon Napoleon Bonaparte (15. srpna 1769 Ajaccio, Korsika – 5. května 1821 Longwood House na ostrově Svatá Helena) byl francouzský.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Pád Napoleona I..
VELKÁ FRANCOUZSKÁ REVOLUCE
Velká francouzská revoluce
Napoleon Bonaparte ( ) Martina Hejretová 3.A.
Napoleonská doba Dějepis VY_32_INOVACE_320, 16. sada, D Anotace
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,
VELKÁ FRANCOUZSKÁ REVOLUCE
Napoleon Bonaparte Označení materiálu: VY_32_INOVACE_15_napoleon.ppt
Napoleon Bonaparte Sen o ovládnutí Evropy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavel Poštulka. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Napoleon Bonaparte (15.srpna května 1821)
Napoleon Bonaparte – ruské tažení a pád
Bonapartův přechod přes Alpy
Napoleonské války.
Napoleon Bonaparte.
Vypracoval Pavel Piterna
Napoleon Bonaparte a napoleonské války
Napoleon I..
8. ročník Novověk.
Napoleon Bonaparte - císařství
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS.
Napoleon I. Bonaparte.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Petra Brůzlová NÁZEV:Napoleonská epopej – život Napoleona Bonaparta.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Napoleon Bonaparte Číslo vzdělávacího materiálu: ICT2-6 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NAPOLEON BONAPARTE  vládne jako první konzul  má velké pravomoci: a)Výkonná moc b)jmenuje ministry c) zákonodárná moc – dohlížel i na schvalování zákonů.
NAPOLEON BONAPARTE. Nar. na Korsice; Vojenská škola – dělostřelectvo; Měřil jen 165 cm.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Jaklová Název materiálu: VY_32_INOVACE_D.8.A.11_napoleonuv_pad Datum: Ročník: osmý Vzdělávací.
listopad 1797 listopad 1797: Napoleon Bonaparte se pevně chopil moci prosinec 1797 prosinec 1797: v platnost vstoupila nová ústava – značnou zákonodárnou.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
NAPOLEON I
Počátky a první porážka Mgr. I. Roubalíková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NAPOLEON BONAPARTE.
NAPOLEONSKÉ VÁLKY. NAPOLEONSKÉ VÁLKY po převratu v r Napoleon potlačil opozici a posílil ústřední vládu – nová ústava soustředila zákonodárnou.
Francie válčila nepřetržitě od roku 1792 až do roku 1815:
Napoleonské války Autor: Lenka Mulačová
Anotace: Prezentace pro 8. ročník. POMOCNÝ MATERIÁL K VÝKLADU
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Napoleon Bonaparte a napoleonské války
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Císařství Napoleona I..
Vláda direktoria ( ) po odstranění jakobínské diktarury nová ústava opět zaveden volební cenzus parlament = rada pětiset + rada.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
Napoleon I. Bonaparte a jeho bitvy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

15. 8. 1769, Ajaccio-Korsika – 5. 5. 1821, Svatá Helena Napoleon Bonaparte 15. 8. 1769, Ajaccio-Korsika – 5. 5. 1821, Svatá Helena

Francouzský generál a císař ( 1804 –1814, a 1815) Jeden z největších vojevůdců v historii lidstva První manželka - Josefína Beauharnaisová Druhá žena - Marie Louisa habsburská, s níž měl syna Napoleona II. (Napoleon François Bonaparte )

Mládí a kariéra v armádě Studoval na vojenské škole Podporoval revolucionáře V roce 1763 utekl z Korsiky Obležení Toulonu - povstání proti jakobínskému teroru Spřátelil se s ml. Bratrem M. Robespierra, po jeho svržení byl krátce vězněn (1794)

První konzul Povstání proti direktoriu ( 1799 ) Stal jedním z konzulů Posílení svých pozic a uskutečnění některých reforem Reformoval starý systém školství a nefungující systém státní správy Code Napoleon 1802 byl doživotně zvolen 1. Konzulem 1804 se stal francouzským císařem Napoleonem I.

Napoleonské války Italské tažení (1796-1797) Francie x Rakousko Napoleon Vítězně postupoval přes Itálii, překročil řeku Pád Tažení bylo ukončeno ve Vídni, kde byl uzavřen mír

Invaze do Británie Úhlavní nepřítel Konkurence v ekonomice Britové se o plánované invazi dozvědělinová protifrancouzská koalice v čele s Rakouskem Odjel do války s Rakouskem Rozdrceno spojené F-Š loďstvo v námořní bitvě u Trafalgaru admirálem Nelsonem

Tažení do Rakouska Obsadil opuštěnou Vídeň 1805 bitva u Slavkova – Napoleon zvítězil Bitva tří císařů Rusové se stáhli, Rakousko- podepsali mír neomezený vliv v Itálii a v Německu

Španělská válka Napoleon zde zaznamenal velký neúspěch Zemi sice dobyl, ale za obrovských ztrát

Tažení do Ruska Podpora Rakouska a Pruska Vyhýbal se střetu a postupoval směrem k Moskvě 7. 9. 1812 krvavá bitva u Borodina Protivník generál Kutuzov Napoleon vstoupil do Moskvy, marně čekal na nabídku míru Nucený ústup, pronásledován Bitva u Bereziny

Vyhnanství na Elbě a stodenní císařství 1814 - donucen vzdát se trůnu a byl vykázán na Elbu Ludvík XVIII. Nebyl oblíbenýNapoleon toho využil. 1815 se bez boje zmocnil trůnu Na trůnu byl jen 100 dní po prohrané bitvě u Waterloo (18. 6. 1815) byl donucen abdikovat

Konec života na ostrově sv. Heleny Vzdal Velké Británii Deportace na ostrov Svaté Heleny Zajatec Britů Na tomto ostrově 5. 5.1821 zemřel

Zdroje www.wikipedia.org www.google.com Otův slovník Dějepis v kostce 2 Dějiny novověku Encyklopedie Diderot