Když se děti samy nabízejí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tomáš Pergler, manažer produktového týmu Kde všude bude digitálně.
Advertisements

EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Sreality.cz Trendy topování, novinky Jan Mertl / manažer Sreality.cz.
Webkamera A její využití.
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Monitorovací systém Asistent
Gastouderopvang Holandský boom hlídání dětí a jeho dopady na pečovatele Tijne Berg- le Clercq 30. listopadu 2010.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Název: VY_32_INOVACE_VZK689_ Autor: Mgr. Lucie Fajfrová
Kampaň Nahá celebrita Martin Kožíšek, Manažer pro internetovou bezpečnost.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Prezentace k semináři „ePraha – výzvy a příklady řešení“ ANALÝZA INFORMAČNÍCH POTŘEB (V PRAZE) Březen 2006 / Petr ŽIŽKA / STEM/MARK, a.s.
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
1 Proč OI ? Informatický program zaměrený na základy matematiky a algoritmizace, programování a počítačových věd Malý program s osobním přístupem odborníků.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Aktualizace aktivit projektu E-Bezpečí v oblasti prevence rizikové virtuální komunikace
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
(NE)BEZPEČNÝ INTERNET
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Bloomberg terminál Pavlína Hříbalová MA381 2 Obsah € Co je to € Funkce € Práce s Bloombergem € Zdroje.
Pravidla soutěže Vytvořte hudební videoklip (současné hudební styly, např.: Rap, Hip hop, elektronická hudba apod.) zaměřený na téma kyberšikany (kyberšikana,
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
Typy elektronické komunikace
Reklama na internetu zdarma ne všude je třeba platit Radek Volf |
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
Internet– přenos dat Bohumil Bareš. Přenos dat – pomocí E-meilu 2 Jak vidíte k e-meilu můžete přiložit různé soubory, jako je obrázek, pdf soubor, prezentaci.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
HOAX Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Nebezpečí na internetu KYBERGROOMING
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Kyberšikana.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
JAK LZE VYUŽÍVAT INTERNET - SABINA JANDÁČKOVÁ -. -KOMUNIKACE, SDÍLENÍ MULTIMEDIÁLNÍCH DAT, ZÁBAVA (HRY, APLIKACE) -ZAKLADATEL: MARK ZUCKERBERG -PŮVODNĚ.
Nové trendy, hrozby a možnosti v oblasti bezpečného používání internetu Odborný seminář v rámci projektu i-bezpečná škola reg. číslo: CZ.1.07/1.3.50/
_ Marketingový mix na podporu domácího cestovního ruchu 21/05/13 Radka Neumannova.
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU KOMUNIKAČNÍ VÝCHOVY RVP ZV VE VÝUCE ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY NA ZŠ A VÍCELETÝCH GYMNÁZIÍCH REGISTRAČNÍ.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
SEX, EROTIKA A PORNOGRAFIE
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Jak lze využívat internet
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Transkript prezentace:

Když se děti samy nabízejí Martin Kožíšek, Manažer pro internetovou bezpečnost

Obsah Webcam trolling – aktuální trend Sex přes webovou kameru Sex za peníze Vydírání Výzkum rizikového chování dětí FB/SeznamSeBezpecne

Stručně Webcam trolling Podvodné nahrávání videohovoru přes různé komunikační programy (Skype, FB videochat, G+ Hangout, ICQ..) Útočník používá falešnou identitu Ke komunikaci je používán software, který umí oběti promítat videosmyčku, tzv. virtuální webkameru FB/SeznamSeBezpecne

Návody, software Webcam trolling Software je na internetu ke stažení zdarma, některé sofistikovanější programy se nabízejí za cenu 200 Kč. FB/SeznamSeBezpecne

Falešné videosmyčky Na Internetu je celá řada videozáznamů, které lze použít k webcam trollingu FB/SeznamSeBezpecne

„Nejpopulárnější“ záběry Děti, ve věku 12-16 let, většinu tvoří chlapci. Největší počet přehrání pak mají skupinové záznamy. Počet serverů s těmito záběry prožívají BOOM. FB/SeznamSeBezpecne

Trend Sex přes webovou kameru zjištění Oběť nevyžaduje, aby se druhá strana také „ukázala“, stačí ujištění, že to dneska z nějakého důvodu nejde a spokojí se např. jen s fotografiemi I když oběť viděla preventivní snímky typu Seznam se bezpečně!, tak se ukáže, třeba bez hlavy. Videohovory jsou nahrávány a umisťovány na zahraniční servery bez vědomí obětí . FB/SeznamSeBezpecne

Poptávka po „domácí erotice“ je obrovská FB/SeznamSeBezpecne

Statistika Chat Lidé.cz

Četnost nabídek k webcam konverzaci se sexuálním podtextem FB/SeznamSeBezpecne

Nabídka webcam konverzace se sexuálním podtextem FB/SeznamSeBezpecne

Sex za peníze

Trend Sex za peníze Častější nabídky jsou od dívek 77% Chlapci přijímají nabídky spíše pasivně Z 1800 oslovených dětí s nabídkou výdělku „pokud se nestydíš“ souhlasilo 21% Průměrná cena hetero sexu 750 Kč, gay nabídky 2700 Kč. . FB/SeznamSeBezpecne

Trend Sex za peníze . FB/SeznamSeBezpecne

Typické výzvy Hledám klučinu 12-14 let co se nudí jak já, bez fotky nepište Dítě většinou nevymezuje věkovou hranici, pokud si chce jen popovídat Kluk co se nudí a šel by třeba na webku? Kolem 13ti? Většinou pak ta webka nejde. Zajištěný podnikatel hledá… Hledám holku, co by se nechala rozmazlovat Hledám kluka co by to chtěl zkusit s gayem, nebudeš litovat Následuje okamžitá nabídka finanční odměny Byla jsem se ptát v mekáči, ale tam brigádníky nehledají Výzva hozená do vzduchu, následují nabídky na sex za peníze FB/SeznamSeBezpecne

Vydírání

Vydírání FB/SeznamSeBezpecne

Vydírání FB/SeznamSeBezpecne

Vydírání FB/SeznamSeBezpecne

Výzkum rizikového chování dětských uživatelů internetu 22.000 dětí

Témata výzkumu FB/SeznamSeBezpecne

Kyberšikana FB/SeznamSeBezpecne

Kyberšikana v číslech FB/SeznamSeBezpecne

Sexting FB/SeznamSeBezpecne

Sdílení erotických fotografií FB/SeznamSeBezpecne

Důvody zaslání fotografie FB/SeznamSeBezpecne

Děkuji za pozornost Martin Kožíšek, manažer pro internetovou bezpečnost, Martin.Kozisek@firma.seznam.cz FB/SeznamSeBezpecne