Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě, 10. 12. 20091.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl Slovenská republika – Česká republika.
Advertisements

Kongresová turistika pro Pardubický kraj Chrudim Spolkový dům Záměr vzniku.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Spolupráce s mikroregiony
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Institucionální a finanční zajištění destinačního managementu
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Perspektivy rozvoje spolupráce v příhraničním regionu Ostrava
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Destinační management TO Jeseníky-východ
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Duben ’15Plzeň Odpady Aspekty energetického využívání odpadů, srovnání situace v ČR a EU. Pavel Bartoš – FITE, a.s. Dagmar Juchelková – VŠB-TU Ostrava.
Krzysztof Murawski ProQuest Vladimír Karen Albertina icome Praha s.r.o. Bibliotheca Academica UTB Zlín.
Zabezpečení dokumentů Oracle Information Rights Management Patrik Plhoň Alžběta Králová ConsultantSales Manager.
Mezinárodní konference Ekonomické fórum ČR – SR 2010 Možnosti přeshraniční spolupráce 2007 – 2013 Ostrava 28. – , hotel Imperial Ing. Rostislav.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství SYNERGIE v přístupu k rozvoji venkova Představení projektu a vybrané poznatky Seminář Venkov 2009 – 5.
Prezentace turistické oblasti
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Krnovsko a EU. K RNOVSKO A EU Otázky pro začátek Ve kterém roce vstoupila Česká republika do Evropské unie? Slyšel jsi někdy pojem.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Jakub Alexa Zita Dostálová
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
turistická oblast v srdci Čech
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Transkript prezentace:

Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,

Obsah prezentace  Krátké představení Euroregionu Praděd  TO Jeseníky, území dvou krajů  Euroregion Praděd partnerem krajů  Projekt „Podpora cestovního ruchu v Euroregionu Praděd“  Projekt „Neobjevené Jeseníky“  Naplňování společných cílů v rozvoji CR Konference v Ostravě,

Představení Euroregionu Praděd Konference v Ostravě,

Preambule  Euroregion Praděd je dobrovolným sdružením českých a polských spolků a svazků měst a obcí, které se nacházejí na území krajů Moravskoslezského a Olomouckého v České republice a na území Opolského vojvodství v Polské republice  Euroregion vznikl v roce 1997 podpisem rámcové smlouvy o založení euroregionu, Euroregionu Praděd Konference v Ostravě,

Délka hranice, počet obyvatel, členové  Délka společné hranice = 199,8 km  Počet obyvatel  česká strana  polská strana  celkem  Počet obcí české strany 73  Počet obcí polské strany 36  Od se stává Olomoucký kraj přidruženým členem euroregionu. Konference v Ostravě,

6

Turistická oblast Jeseníky Konference v Ostravě,

Územní uspořádání nás rozdělilo mezi dva kraje, MSK a OLK  Praxe přináší problematiku týkající se území Jeseníků jako celku bez ohledu na administrativní hranici  Cestovní ruch chápeme jako jednu z důležitých ekonomických priorit  Rozdělení Jeseníkům neprospívá Konference v Ostravě,

Rozvoj cestovního ruchu  Oba kraje mají vypracovány strategie rozvoje cestovního ruchu  Potřebujeme společnou regionální koncepci, strategii  Perspektiva rozvoje cestovního ruchu v Jeseníkách je ve spolupráci všech v místě působících subjektů Konference v Ostravě,

Euroregion Praděd partnerem krajů Konference v Ostravě,

Konference v Ostravě,

Území okresu Bruntál – periferie kraje  Pojem „periferie“ oficiálně prezentovaný a námi cítěný  Schází jedno dominantní spádové centrum  K aktivitám MSK v oblasti CR je nutný koordinovaný přístup Konference v Ostravě,

Dohoda o spolupráci v oblasti rozvoje cestovního ruchu  Uzavřena v roce 2007  Signatáři města Bruntál, Krnov, Rýmařov, Vrbno pod Pradědem a Euroregion Praděd  Iniciátorem spolupráce Euroregion Praděd  Pro zúčastněná města ekonomický přínos  Sekretariát euroregionu plní roli zprostředkovatele a koordinátora Konference v Ostravě,

Projekt „Podpora cestovního ruchu Euroregionu Praděd“ Konference v Ostravě,

Cíl projektu: společná prezentace území Euroregionu Praděd  Úspěšná žádost ve Fondu mikroprojektů  Předfinancováno vklady čtyř spolupracujících měst  Realizace v roce 2009  Pod hlavičkou Euroregionu Praděd účast na osmi veletrzích a výstavách CR  Vydání turistické mapy, informačních a propagačních materiálů Konference v Ostravě,

Konference v Ostravě,

Konference v Ostravě,

Nový projekt „Neobjevené Jeseníky“ Konference v Ostravě,

Nabídka tzv. Neobjevených Jeseníků  Zaměřen na správní území původních čtyř měst + Jeseník  Spolupráce za hranice MSK do OLK a do Polského příhraničí  Aktivity s prezentací nabídky pro cílové trhy – ČR, Polsko, Slovensko  Integrovaná komunikační kampaň pokrývající cílové skupiny  Realizace v roce 2010 Konference v Ostravě,

Cíle v rozvoji cestovního ruchu Konference v Ostravě,

Hlavní cíl  Vytvořit z Jeseníků cílovou oblast trvale udržitelného cestovního ruchu Konference v Ostravě,

Předpoklady pro plnění cíle  Posílení spolupráce v oblasti cestovního ruchu  Prezentace Jeseníků jako cílové oblasti cestovního ruchu  Tvorba výrazného profilu  Využití regionálních produktů  Sledování rozvoje cestovního ruchu a jeho účinků Konference v Ostravě,

Jak cílů dosáhnout?  Spoluprací, spoluprací, spoluprací  Všech, kterým na rozvoji Jeseníků záleží Konference v Ostravě,

Kde nás najdete EUROREGION PRADĚD  Nové Doby 111, Vrbno pod Pradědem  Tel.:   Konference v Ostravě,

Konference v Ostravě,

Děkuji za pozornost  Ing. Zdeněk Jarmar  Konference v Ostravě,