Seminář ČLFA k Leases ED 10. září 2013 Dopady na poskytovatele leasingu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Czech Invest Investiční pobídky Praha, Prosinec 2013.
Advertisements

Ekonomické posouzení možnosti zajištění údržby vozů metra na trase A a B formou plného outsourcingu Připraveno pro Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. Listopad.
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
1 Tisková konference ČLFA, 7. února 2013 Financování spotřebitelů v roce 2012 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
LEASING z pohledu daně z příjmu
Zákon roku 2013 Tomáš Babáček, Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Pojištění úvěrů pro české investice v zahraničí Nový produkt dle VPP „If“ pro investiční úvěry poskytnuté finančními institucemi.
Financování Vniřní a vnější. Vnitřní financování  Důvody:  Větší hospodářská a finanční nezávislost  Lepší likvidita  Lepší přístup k úvěrům  Menší.
Investiční společnosti a podílové fondy
Bilance a bilanční princip
Judikatura SDEU a její reflexe v českém právním řádu
Transakční náklady českých ekonomických subjektů…
IAS 17 - Leasing ..
Tato prezentace byla vytvořena pro potřeby kursu FU_558 (seminář IAS) na VŠE Praha. Prezentovali – David Kužela – Jan Friček Tato prezentace je autorským.
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Dodání zboží uvnitř Společenství
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 34Číslo.
Judikatura SDEU (Nezákonná) správní praxe
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
IFA, Česká republika 17. května 2011
Účetnictví – Rozvaha, její funkce, obsah a členění
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_156.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Kapitálová a majetková struktura podniku
Kapitálové trhy Finanční systém Finanční investování
6. přednáška Finanční řízení podniku – základní charakteristika Finanční řízení podniku – základní charakteristika.
Finanční analýza.
IAS 1 - Sestavování a zveřejňování účetní závěrky Cíl : - srovnatelnost s ÚZ předchozích období - srovnatelnost s ÚZ jiných podniků.
Předběžné posouzení potenciálu využití finančních nástrojů v OP PIK
IAS 1 - Sestavování a zveřejňování účetní závěrky
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
Dlouhodobé financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Příklad Využijte níže uvedené účetní výkazy (v mil. Kč) k sestavení základních poměrových ukazatelů rentability (ROE, ROA a ROS), likvidity (L1, L2, L3),
Finanční výkazy obchodních společností
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
INFORMAČNÍ ZDROJE FINANČNÍ ANALÝZY
IFRS 1 První aplikace IFRS.
Cenný papír Je listina, s níž zákon spojuje určité právo.
IAS 17 Leasingy. Cíl standardu Stanovit účetní pravidla pro zobrazení leasingů v účetních závěrkách nájemců a pronajímatelů.
Alternativní zdroje financování prof. Ing. Jiří Polách, CSc.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_19 Název materiáluLeasing.
Téma 11: Dlouhodobé financování investičního majetku 1. Třídění finančních zdrojů 2. Financování z externích zdrojů 3. Financování z interních zdrojů.
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
1 Tisková konference ČLFA, 11. února 2016 Komentář k výsledkům za r Spotřebitelské úvěry (údaje za členské společnosti ČLFA)  objem nově poskytnutých.
Akademie STING, téma 3 z 61 Bankovnictví Téma 3: Aktivní bankovní obchody 1.Typologie aktivních obchodů 2.Proces úvěrování 3.Finančně úvěrové obchody.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
1 Tisková konference ČLFA, 13. února 2014 Financování spotřebitelů v roce 2013 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Účtování obchodních společností - zvláštní účetní případy
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
AKTIVA a PASIVA AKTIVA = PASIVA
Dopady změn směnných kurzů
Finanční zdroje obchodní korporace
IAS 12 Daně ze zisku.
IAS 12 Daně ze zisku.
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Obchodní právo I. Akciová společnost
Definice finančního majetku
IFRS 1 První aplikace IFRS.
IAS 1 Prezentace účetní závěrky
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Nájemní bydlení Petr Hána.
Transkript prezentace:

Seminář ČLFA k Leases ED 10. září 2013 Dopady na poskytovatele leasingu

2© 2013 Deloitte Česká republika Dopady na poskytovatele leasingu •Stejné typy leasingu jako u nájemce •Typ A - Stroje a zařízení •Typ B – Nemovitosti •Obecně menší dopad než na nájemce •Zásadní dopad na operativní leasing strojů a zařízení •Malý dopad na finanční leasing a leasing nemovitosti •Volba pro krátkodobé leasingy Seminář ČLFA

3© 2013 Deloitte Česká republika Dopady na poskytovatele leasingu •Účetní zachycení: •Nemovitosti – vazba na IAS 40 (investiční majetek) •Profit z prodeje realizován na počátku Seminář ČLFA TypPředmětRozvahaVýsledovkaVýnos AStroje a zařízení•Pohledávka •Zůstatková hodnota •Úrokový výnos (obě aktiva) Úrokově klesající BNemovitost•Předmět leasingu •Nájem •Odpis Lineární

4© 2013 Deloitte Česká republika Dopady na kapitálovou přiměřenost •Kapitálová přiměřenost – povinnost zachovávat určitou výši kapitálu pro regulované společnosti •Založeno na poměru aktiv a kapitálu •Vyšší rizikovost vede k vyšší potřebě kapitálu •V současnosti dáno 8%, bude navýšeno •Omezuje vyplácení dividend •BASEL III •Pronajímatel •Bez zásadního vlivu Seminář ČLFA

5© 2013 Deloitte Česká republika Dopady na kapitálovou přiměřenost •Nájemce •Navýšení aktiv při operativním leasingu povede k vyššímu kapitálovému požadavku •Right to use – klasifikováno podle najatého aktiva •ED neupravuje nehmotná aktiva (nehmotná aktiva vyžadují 100% krytí kapitálem) Seminář ČLFA

Deloitte označuje jednu či více společností Deloitte Touche Tohmatsu Limited, britské privátní společnosti s ručením omezeným zárukou, a jejích členských firem. Každá z těchto firem představuje samostatný a nezávislý právní subjekt. Podrobný popis právní struktury společnosti Deloitte Touche Tohmatsu Limited a jejích členských firem je uveden na adrese © 2013 Deloitte Česká republika