Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Klíčová aktivita 03 l Tuzemské a zahraniční stáže vedoucích pracovníků a učitelů mateřských škol Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
se sportovním zaměřením IČO
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Vybrané kapitoly srovnávací pedagogiky KPE/SBCK 7 PaedDr
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Stěžejním motivem je představení netradičních a inovativních výukových.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D.
Prezentace 5 lekcÍ MUZIKOTERAPIE Mgr. Bc. Svatava Drlíčková
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
dotazníkové šetření na vysokých školách
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Práce s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. Příklady dobré praxe.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
Pavel Slouka.
ARTETERAPIE.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2015
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Základní škola Velká Bíteš, Tišnovská 116, příspěvková organizace.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Š A B L O N Y II.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání Expresivní terapie jako cesta k sebeponání (zážitkový, prakticky orientovaný kurz) lektorky: Mgr.Svatava Drlíčková – muzikoterapie a muzikofiletika doc.Jitka Géringová, Ph.D. – arteterapie a artefiletika délka kurzu: celkem 42 hodin počet účastníků: max. 16 termíny: Muzikoterapeutický blok (16 hodin), 2.-3.10. 2014 (8+8 hodin) Arteterapeutický a artefiletický blok (16 hod), 30.-31.10. 2014 (8+8 hodin) Společný blok (10 hod), 27.-28.11.2014 (7 + 3 hodiny) Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/48.0133

Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání Mgr.Svatava Drlíčková – muzikoterapie a muzikofiletika Vzdělání: UP PF Olomouc – speciální pedagogika, arteterapie, muzikoterapie, UP FF – celostní muzikoterapie. Místopředsedkyně České muzikoterapeutické asociace CZMTA. Praxe: muzikoterapeut ve školách, sociálních a zdravotnických zařízeních ( např. MŠ a ZŠ Žďár nad Sázavou, Domovy osoby se zdravotním postižením Křižanov, Dětská psychiatrická nemocnice Velká Bíteš a další). Lektor muzikoterapie FF UP v Olomouci a SLU v Opavě. Realizuje mezinárodní projekty zaměřené na tuvinskou hudbu a zpěv, vydala několik cd, zaměřuje se na muzikofiletické aktivity u dětí předškolního a školního věku. doc.Jitka Géringová, Ph.D. – arteterapie a artefiletika Vzdělání: PF UJEP Ústí nad Labem – výtvarná výchova a historie, VŠUP Praha – ateliér alternativních technik, Výcvik v psychodynamické a hlubině orientované psychoterapii se speciálním zaměřením na využití arteterapie (Česká arteterapeutická asociace, akreditace MŠMT a SUR, 521hodin). Praxe: od 1994 na UJEP, od 2007 spolupráce s Poradnou pro mezilidské vztahy v Ústí nad Labem, od 2011 soukromá praxe arteterapie. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/48.0133

Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání Muzikoterapie a muzikofiletika 2.10.-3.10. 2014 (8+8 hodin) Využívání a hra na jednoduché hudební nástroje z celého světa, muzikoterapeutické relaxační techniky, práce s tělem, dechem a hlasem. Muzikofiletické příběhy. Reflexe a diskuse. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/48.0133

Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání Arteterapie a artefiletika 30.-31.10. 2014 (8+8 hodin) Hry a cvičení s barvami a tvary, využívání různých výtvarných materiálů a technik. Zážitkové aktivity, práce s tělem, relaxace s malováním. Reflexe a diskuse. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/48.0133

Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání Společný blok 27.-28.11.2014 (7 + 3 hodiny) Společná muziko a artefiletická aktivita (Pan a Syrinx) Prevence psychosociálních problémů v pomáhajících profesích, syndrom pomáhajících Reflexe a diskuse, zkušenosti se zaváděním aktivit do praxe Tvořivé aktivity a děti se speciálními vzdělávacími potřebami v MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/48.0133