Vytvoření menu K čemu slouží Jak se s ním pracuje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Co takhle DOTAZY? OBSAH: Y 1) Co jsou to dotazy ve WinBase Y 2) Vytvoření jednoduchého dotazu Y 3) Použití dotazu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Hromadná korespondence
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Power Point– správa prezentace
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
PRÁCE S POHLEDY Ivona Hrušková. ÚKOL: Vytvořte novou tabulku. Vytvořte ji tak aby obsahovala údaje o zaměstnancích, které si sami zvolíte. Potom vytvořte.
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Power Point– popis prostředí
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Žákovská knížka Základní škola Osečná.
Téma: Úvod do Corelu Photo Paint -11. díl
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Menu Vytváření menu.
Od návrhu k hotové kartě
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Vytvoření formuláře Access (11).
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Vytvoření menu K čemu slouží Jak se s ním pracuje

Co je menu? Uživatelské menu umožňuje nadefinovat nejen vlastní položky, ale i příkazy, které mají být při jejich provedení vykonány. Práce s aplikací spočívá v editování obsahu tabulek pomocí pohledů a tiskové sestavy.

Jak menu funguje? Nejviditelnější část je hlavní menu, jeho položky slouží k tomu, aby otevřely další menu Položky submenu slouží k provedení nějaké akce nebo k otevření dalšího submenu

Návrh uživatelského menu Vytváří se v prostředí návrháře menu 1. Stiskneme tlačítko Menu 2. Dále tlačítko Vytvořit 3. Přesuneme se do Návrháře uživatelského menu

Návrhář menu Často používaný pojem - Fiktivní položka Kliknutím na ni se otevře dialogové okno

Výběr druhu nové položky Klikneme na tlačítko Editace - Vložit, vytvoří se tabulka

Struktura menu Druh položky Nápis Pohledy do tabulek Vysvětlující text To vidíme v předcházející tabulce

Akce položky menu Klikněte na submenu, vyberte akční položku Vyberte akci, kterou otevřete pohled Dále vyberte akci, kterou zavřete pohled

Poslední položka menu Ukončí běh aplikace a vrátí se tam, odkud bylo menu zavoláno. Musíme vytvořit novou akční položku Konec, která provede akci Zavřít pohledy a odstranit menu.

Startovní objekt Aby se menu načetlo, musíme jej označit jako Startovní objekt. Zvýrazněte své menu, rozviňtě submenu aplikace, vyberte položku Startovní objekt a potvrďte. Aplikace se sama spustí.