Stanovisko TV Nova K TPP 15. 8. 2008. 2 TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
vedoucí Oddělení boje s korupcí
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Novela zákona o veřejném zdravotním pojištění: iluze a skutečnost 23. září 2008.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Výběrové řízení (aukce) na kmitočty v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz TK ČTÚ k zahájení veřejné konzultace výběrového řízení 19. března 2012.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Pracoviště Ústí nad Orlicí Jana a Jos. Kovářů 1412, Ústí nad Orlicí Hluk v legislativě platné a.
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
Liberalizace poštovního trhu v roce 2013 Ing. Petr Angelis Seminář Fontes Rerum Praha
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
Věcný záměr zákona o vysokých školách - výstup z jednání legislativní komise JUDr. Marek Hodulík Sněm RVŠ,
Jan Škorpík a Martin Štěpánek 3. prosince 2008 Zavedení II. pilíře povinného důchodového systému v ČR, hlavní principy a návrh řešení.
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
NATURA 2000 Právní rámec v ČR Prameny právní úpravy Část čtvrtá zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění Vloženo.
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
České Radiokomunikace – stabilní partner pro digitalizaci 2008 Kamil Levinský ředitel Úseku pro transformaci společnosti.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
182. Žofínské fórum Co přinese nově chystaná legislativa z Ministerstva pro místní rozvoj? 8. září 2015 Ing. Miloslav Mašek, CSc. generální ředitel.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Advokátní kancelář Pokorný, Wagner & spol. Karolíny Světlé 301/8, Praha 1 tel.: , fax:
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Vybrané náměty z připravované novely školského zákona.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
25 / 1 / 2011.
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Informace k realizaci procesu přechodu na digitální vysílání
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Kontrola činnosti oprávněných osob v praxi
Český telekomunikační úřad
Role ČT v rozvoji DTT.
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Rozhlasová digitalizace v T-DAB/DAB+
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

Stanovisko TV Nova K TPP

2 TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského analogového televizního vysílání na zemské digitální vysílání rozhodla podpořit další postup procesu podle nařízení vlády č. 161/2008 Sb. o technickém plánu přechodu (TPP) a splnit podmínky pro získání tzv. kompenzační licence  A to i navzdory k dosavadním výhradám k TPP a Digitální novele, které nedostatečně eliminují potenciální negativní dopady procesu Přechodu na diváky  Hlavní prioritou CET 21 je zajištění takových podmínek, které zaručí, že stávající diváci nebudou procesem Přechodu negativně dotčeni (ztrátou signálu)

3 Aktivní účast CET 21 v procesu digitalizace  V rámci procesu přijetí TPP poskytl CET 21 ČTÚ a státním orgánům ucelený komentář, který vycházel z technických podmínek, situace na trhu, základních principů a podmínek procesu Přechodu podle Koncepce rozvoje digitálního vysílání v ČR, z Ústavy ČR a souvisejících právních předpisů  Většina připomínek nebyla v konečném znění TPP a Digitální novely akceptována

4 Hlavní výhrady k dosavadnímu průběhu  Neexistují dostatečné záruky, že v průběhu procesu Přechodu nedojde k výpadkům možnosti sledovat zemské televizní vysílání  Rozsah, intenzita i obsah informační kampaně je definována převážně v obecné rovině, chybí závazné zakotvení v příslušných předpisech  Chybí právní záruka synchronizovaného postupu při budování jednotlivých sítí tak, aby k vypnutí analogového TV vysílání mohlo dojít k jednomu okamžiku  Podmínka dosažení dostatečné penetrace domácností zařízením pro příjem zemského digitálního televizního vysílání není v právních předpisech v souvislosti s vypnutím analogového vysílání zohledněna

5 Současná situace při naplňování TPP  Díky průtahům v procesu výběru provozovatele veřejné služby dochází již nyní k nedodržení termínů, které jsou v TPP stanoveny pro zahájení vysílání v síti 1 (v oblasti Plzně je skluz dva měsíce, k dalšímu zpoždění dochází v oblastech České Budějovice a Praha, otázka dodržení termínu je nejasná i v oblastech Ústí n/Labem, Brno město a Praha město).  Závažné porušení TPP již v počátku jeho platnosti může mít dopad i na vysílání CET 21. Není jasné, zda Česká televize opustí vysílání v síti 2 nejpozději k 30. září 2008, jak jí ukládá TPP. Omezení provozu sítě 2 ovlivní spuštění vysílání CET 21 na základě kompenzační licence.

6 Současná situace při naplňování TPP  Většina subjektů, kterým byly Radou pro rozhlasové a televizní vysílání uděleny licence k digitálnímu vysílání, ještě vysílání nezahájila ani nepožádala Radu o vydání licencí. K rozšíření programové nabídky, jež má být jedním z hlavních cílů procesu Přechodu, nedochází. Neobsazený prostor v digitálních sítích je Nova připravena pokrýt.  Novela ZEK: ustanovení o odebrání analogových frekvencí v případě, že by souběžné zemské analogové a digitální vysílání CET 21 překročilo dobu stanovenou v TPP. Jednalo by se o bezprecedentní zásah do zákonem garantovaných práv provozovatelů zemského analogového TV vysílání.

7 Garance dalšího postupu Chceme, aby…  byl v každé etapě přechodu zajištěn transparentní, rovný a nediskriminační přístup k současným provozovatelům zemského analogového TV vysílání  žádný divák nepřišel o televizní signál  byla zajištěna odpovídající a efektivní informační kampaň ze strany státu  nedocházelo ke změně právního rámce procesu Přechodu v neprospěch jednotlivých účastníků  nedocházelo k narušení hospodářské soutěže nebo vynucenému zhoršení postavení současných provozovatelů zemského analogového TV vysílání  nedocházelo ke zvýhodnění provozovatelů zemského analogového TV vysílání, kteří se procesu Přechodu dle TPP nezúčastní

8 Konec Děkujeme za pozornost.