Téma: CorelDRAW - uspořádání dokumentu, šablony - 9. díl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačová grafika Nám umožňuje:
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
CorelDRAW Začínáme… Grafika této prezentace byla vytvořena v programu CorelDRAW.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Nastavení zarážek tabulátoru WORD
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Textový procesor (MS Word)
TEXTOVÝ EDITOR.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce ve vektorovém editoru Autor:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Téma: Vektorizace obrázků -10. díl
Vkládání kreslených útvarů
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Power Point– popis prostředí
Malování.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Hladiny – praktické využití Zoner Callisto
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
ProgeCAD Hladiny a kóty.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Vytváříme „složku dokumentů“
Tipy a triky (Corel Draw) Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Corel DRAW Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
CorelDRAW – práce s textem (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_048.ICT.13 Zoner Callisto - úvod.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – textový editor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - tabulátory Co se všechno naučíme??? Zarovnání.
Téma : ArchiCAD skladba keramického stropu Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek.
Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
WORDPAD Textový dokument.
CorelDRAW – vlastnosti objektů
ZONER CALLISTO Ovládání programu
OKNa/ práce s oknem ve windows
CorelDRAW – práce s rastrovou grafikou
SP3 - ARCHICAD NASTAVENÍ VRSTEV
CorelDRAW - dokument.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ProgeCAD Hladiny a kóty.
SP3 - ARCHICAD VLASTNÍ TABULKY + ID + ŠABLONA
ing. arch. Vladimíra Jínová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Téma: CorelDRAW - uspořádání dokumentu, šablony - 9. díl Vypracovala: Ing. Jana Wasserbauerová

Uspořádání dokumentu patří sem práce s: - vrstvami - pravítky vodícími linkami mřížkou přichycení k objektům zarovnání objektů pořadí objektů rozmístění objektů

Vrstvy CorelDRAW umožňuje pracovat s vrstvami. Vrstvy jsou obdobné jako v ArchiCADu, lze si je představit jako průhledné folie umístěné na sobě. Rozmístění objektů a vrstev lze zjistit pomocí Správce objektů.

Vrstvy Pořadí jednotlivých objektů ve vrstvě 1 Struktura vrstev a prvků dokumentu (oko = viditelnost vrstvy, tiskárna = tisknutelnost, tužka = upravitelnost, čtverec s barvou = barva objektu v drátěném modelu)

Pravítka Zobrazení: Zobrazit / Pravítka. V dokumentu po stranách najdete svislé a vodorovné pravítko. Nastavení pravítek: Možnosti/Pravítka Pravítky pohybujeme pomocí myši při stisknuté klávese Shift.

Mřížka Zobrazit / Mřížka Může být tvořena body nebo čarami. Nastavení: Možnosti → Mřížka V nabídce Zobrazit lze nastavit přichytávání objektů k mřížce. Během posunu se objevují značky, kterou částí bude objekt přichycen k mžížce

Vodící linky Vodící linky vytváříme tažením myši od pravítka směrem k pracovní ploše. V panelu Vlastností nastavujeme jejich přesné umístění. Pomocí nabídky Zobrazit lze nastavit Přichycení objektů k vodícím linkám.

Přichycení k objektům Zobrazit / Přichytit k objektům Na objektech jsou kontaktní body (ve středu objektu, středu stran a rozích), kterými se objekty k sobě přichytávají

Zarovnání objektů Změnit / Zarovnat a rozmístit Postup: Označí se objekt, který má být zarovnán, potom pomocí klávesy Shift se označí i objekt, podle kterého se bude objekt zarovnávat. Lze zarovnávat i objekt ke stránce (označit rám stránky).

Šablony Šablony v CorelDRAW plní stejnou funkcí jako šablony ve Wordu. Lze vybrat šablony již vytvořené nebo vytvořit šablonu novou. Vytvoření šablony: Soubor / Uložit jako Jako typ souboru se zvolí CorelDRAWtemplate –CDT Otevření šablony stávající: Soubor / Nový ze šablony.

Konec prezentace Děkuji za pozornost.