SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU Dotazník Rodinného centra Kašpárek Mělník, o. s. 22.4.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Advertisements

Regenerace sídliště Hromůvka
SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
PARK A HŘIŠTĚ u Základní školy Třebovská v Ústí nad Orlicí - HYLVÁTY Návrh klubu VV Ústí nad Orlicí Pardubický kraj.
Stavební akce 2013 Města Benešov nad Ploučnicí stav k
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj.
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Pokračujte zde. P ř edstavení restaurace Restaurace Na Ostrově a celý areál sídlí na vyjímečném místě v přírodě, dostupné několik minut přímo z centra.
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 11. dubna 2013, SD Jilm.
Bezpečná hřiště Tisková konference prvního náměstka primátora hl. m. Prahy JUDr. Rudolfa Blažka a ředitele Městské policie hl. m. Prahy Mgr. Vladimíra.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Výsledky výzkumu mezi obyvateli MČ Praha 2 a návštěvníky Riegrových sadů „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“ 28. června 2011 / Prezentace.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Sportovní vyžití v Karviné
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
Protidluhové poradenství Most, Duchcov Výzkum v Duchcově – 2011 KVANTITATIVNÍ ČÁST STUDIE – ANKETNÍ ŠETŘENÍ.
Návrhy na rekultivaci pozemků u Berounky. Kde se nachází pozemky?  První pozemek najdeme u prvního stupně u lávky...  Druhý pozemek se nachází blíže.
otevřené setkání v rámci celorepublikové kampaně Sítě mateřských center „Město pro děti“. Cílem setkání bylo sesbírat co nejvíce podnětů a.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY V
Zeleň: parky, stromy v ulicích, vnitrobloky Ovzduší – co zlepšuje ovzduší: zeleň - co zhoršuje ovzduší: doprava (Magistrála), vytápění, průmyslová výroba.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Prezentaci vytvořila: Jiřina Hamplová, ředitelka.
Koncepce dětských hřišť a sportovišť v Mohelnici Únor 2015.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2011.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015.
VLIV DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ OBYVATEL NA KVALITU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Lenka ZAJÍČKOVÁ, Jaroslav BURIAN, Vít VOŽENÍLEK GIS v plánování.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2010.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
S NÁMI PRO VÁS ZA JEDEN PROVAZ aneb TOP 10 VE VSETÍNĚ V ROCE 2009.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Výsledky dotazníkového šetření Co říkají Ostraváci o Ostravě?
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Pracovní skupina Za hřiště Písek. Historie jaro 2006 – vznik občanské iniciativy léto 2006 – jednání iniciativy s radnicí podzim 2006 – založení pracovní.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY-32-INOVACE-535 Dětská hřiště Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Vizualizace pro připomínky členů Spolku pro Tisou Červen 2017
Plán rozvoje obce Jenštejn
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Škola v přírodě- Březová
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Město a příměstské oblasti
Místo pro život - Dětské hřiště v Nečíni
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
„Na zahradě naši školky, nenudí se kluci, holky“
Dětské hřiště „MEZI DOMY“
Strategický plán rozvoje obce pro období
Mateřská škola Libiš okres Mělník
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU Dotazník Rodinného centra Kašpárek Mělník, o. s

Dotazník vyplnilo 122 lidí…  Nejčastěji se 2 dětmi (median) - v průměru 1,9 dětí  Nejčastěji ve věku 4 let (median) - v průměru ve věku 5,1 let

… nejvíce navštěvují hřiště na Polabí  Další hřiště: —Lesní ulice, Chloumek —Slovany u startovacích bytů —Pasáž Koruna —Sídliště Slovany Park Polabí71 Park Podolí39 Duhové hřiště na sídlišti Pivovar33 Sídliště Sportovní31 Park Junka, Mlazice16

86% lidí má výhrady ke stavu hřiště Spokojenost se stavem hřiště:  Vyhovuje úplně 14%  Vyhovuje s výhradami 55%  Nevyhovuje 31% Nejčastější výhrady:  Nečistota  Zastaralé a tedy nebezpečné vybavení  Rozbité hrací prvky, zničené od teenagerů  Chybí oplocení

79% lidí má výhrady k čistotě hřiště Nejčastější výhrady k čistotě:  Pískoviště nejsou zavřená  Psí výkaly  Odpadky  Sklo  Nedopalky  Injekce  Špatný terén z kamínků (ul. Bezručova)

Nejoblíbenější jsou klouzačky Hrací prvky podle oblíbenosti Klouzačky86 Houpačky závěsné70 Prolézačky62 Balanční prvky57 Kolotoč pro malé děti54 Uzavíratelné pískoviště53 Dřevěné domečky46

Více než polovině respondentů chybí na hřišti oplocení Dále schází:  Hrací plochy pro větší děti  Klouzačky pro větší děti  Ping-pongové stoly  Kolotoč pro malé děti  Koše na basketbal  Zatravněná plocha  Lezecké stěny  Trampolíny  Vláčky, autíčka  In-line dráha Oplocení52% Dostatek laviček48% Dřevěné domečky39% Dostatek odpadkových košů35% Uzavíratelné pískoviště35% Mobilní toalety29% Prolézačky28% Klouzačka pro menší děti27% Plochy pro míčové hry25% Provazová pyramida22% Houpačky závěsné22% Balanční prvky21%

Nejpreferovanějším povrchem je tráva Tráva59 Gumový povrch37 Písek18 Mulčovací kůra13 Štěrk3 Není podstatné17

Nejčastější náměty rodičů  Údržba a opravy —Kontrola bezpečnosti prvků  Pískoviště —Výměna písku —Zakrytí plachtou (na Polabí velmi těžké víko, 1 maminka nemůže sama zakrýt)  Oplocení  Mobilní toalety  Častá kontrola —Kamery —Prohlídky policie —Pokuty za nedodržování provozního řádu —Stanovení věkové hranice návštěvnosti hřišť (proti vandalismu) —Hlídač důchodce  Čištění, úklid

Největší zájem je o nové hřiště v centru města  Pro rekonstrukci nejčastěji občané navrhují hřiště v Parku Podolí  Možnosti umístění hřiště: —Ulice Na Aušperku —U kostela sv. Ludmily —Ulice Na Podhoří —Ulice Nad Soutokem

Výhody hřiště Na Aušperku  Dostupnost pro všechny obyvatele (částečně pokrývá absenci dětského hřiště v oblasti kolem ulice Zádušní)  Blízkost městské policie, možnost jejího rychlého zásahu a časté kontroly  Klid jak pro děti (daleko od silnic), tak z hlediska rušení obyvatel Mělníka  Výborná poloha (řeší otázku toalet a mytí rukou) —100m od zámecké restaurace —200m od kavárny Želva —200m od cukrárny (vše nekuřácké prostředí vhodné pro děti)  Bez nutnosti velkých povrchových úprav  Město Mělník vlastní pozemek

Řešení vyplývající z jednání se zástupci města v období 03-09/2010  Ideálním řešením je hrací sestava s domečkem a klouzačkou v prostoru Jungmannových sadů mezi hradbami —největší zájem mají občané Mělníka o nové hřiště v centru —z herních prvků nejvíce občanům Mělníka chybí dřevěný domeček —nejoblíbenějším prvkem je klouzačka —bez nutnosti oplocení, které je občany Mělníka poptáváno hlavně z důvodu znečištování pískovišť zvířaty —v centru kromě pískovišť v Pasáži U Koruny a v kavárně Želva brzy vznikne 3. pískoviště u RC Kašpárek, poptávka je tedy hlavně po dalších hracích prvcích —lze připojit velmi žádaný hrací prvek závěsnou houpačku —klid jak pro děti, tak z hlediska rušení obyvatel Mělníka —výborná poloha (řeší otázku toalet a mytí rukou) —cena obdobné sestavy cca 55 tis. Kč (ceny sestav jsou v rozmezí od 30 tis. do 100 tis. Kč)