Ing. Jaroslav Parma.  Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Zvětšovací a předčítací programy pro slabozraké
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP workshop Olomouc, 29. května 2006.
Nástroj pro prezentace
Textový procesor (MS Word)
MATURITNÍ OKRUH Č. 15 TEXTOVÝ EDITOR
MS Office PowerPoint 2007 pro pokročilé – praktický kurz
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
L ICENCE SOFTWARU. O BSAH Open source software Freeware Donationware Plná verze Trial Shareware Demo.
Microsoft Office OneNote
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Právní aspekty užívání software
Univerzální software Ht Monit
Nástroj pro prezentace
Ing. Bohuslava Vitekerová
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Ing. Jaroslav Parma.  Seznámení s MS OFFICE 2010  PROCVIČENÍ PROGRAMŮ MS OFFICE 2010  DISKUSE  ZÁVĚR.
Snímek 1 PDF2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Adobe Acrobat.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
{ Microsoft Office 2010 Vytvořil: Petrásek Jan Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint.
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
OvzdusiSQL Kvasar, spol. s r. o.. Obsah Opravy Novinky Nastavení programu Nastavení pro IT Export hlášení ISPOP Karta měření Karta emise Možnosti importů.
(další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – č tení a tvorba)
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
NERO 11 praktický kurz Ing. Jaroslav Parma.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
Brno Jan Mach Radka Tichá Jak na převody do pdf Jan Mach, VŠE Radka Tichá, ZČÚ.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dagmar Vítková Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Opakování učiva pro 8. ročník
Identifikátor materiálu: EU
Počítačová grafika a prezentace
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
PDF formát dokumentů Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Informační a komunikační technologie PDF Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník: 4.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Grafika Kateřina Šebestová Grafika Druh výtvarného umění Více exponátů stále originály Vznik 6. století v Číně 868 první kniha 13. století tisk na plátno.
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Postup a způsob.
Operační systém Windows
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Rozdělení software podle účelu 2
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Portable Document Format
SOFTWARE II Aplikační software.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Opakování učiva pro 8. ročník
Digitalizace textů obsahujících matematickou symboliku
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Ing. Jaroslav Parma

 Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty  OCR program ABBYY FINE READER 10.0

 Instalace programu ABBYY Fine Reader 10.0 Trial ◦ Verze Trial je plnohodnotná verze, ale časově (15 dnů) a rozsahově (50 uložených stran) omezená ◦ Z si stáhnete instalační soubor (FR10PE.exe) a nainstalujete na PChttp://data.sw.cz/sw/extranet/FR10PE.exe ◦ Na školení C:/instalačka_PDF/FR10PE.exe ◦ Překopírovat K:/uzivatel/Práce s PDF na svůj FlashDisc

 PDF = zkratka Portable Document Format = univerzální formát pro přenos dokumentů.  Dokumenty PDF se čtou ve speciálním prohlížeči  PDF dokumenty jsou vhodné zejména pro tisk.  Soubor typu PDF může obsahovat text i obrázky, libovolný dokument se na všech zařízeních zobrazí stejně.  Soubor může být chráněn heslem, a to jak pro zápis, tak i pro čtení. Rovněž může být zakázán tisk souboru a přenos dat ze souboru přes schránku.  Formát PDF se stal nepsaným standardem pro archivaci technických dokumentů.

 Vytváření a úprava dokumentů: pomocí speciálních programů (Adobe Acrobat)  Export do PDF má většina dobrých grafických programů a textových procesorů. Microsoft Office (ve verzích 2007 a 2010) podporují export vytvářených dokumentů do formátu PDF.  Vytvořit PDF soubor lze z textu také jeho odesláním na virtuální tiskárnu, která netiskne na fyzický papír, ale do souboru.

 S vytvářením PDF dokumentů z aplikací vám pomohou softwarové nástroje, fungující jako virtuální tiskárny. Stačí je instalovat a pak v nabídce tisku vybrat virtuální tiskárnu.  PDF Creator stahujte ze Slunečnice zde (17,5 MB, open source)zde  BullZip PDF Printer stahujte ze Slunečnice zde (4 MB, freeware) zde  PrimoPDF 5 stahujte ze Slunečnice zde (7,3 MB, freeware)zde

 Existuje spousta freeware aplikací nejen na převod z PDF do jiného formátu, jeho editaci, připojení dodatečného textu, či pro jeho rozdělení.  Volně použitelné programy Volně použitelné programy

 Zdarma dostupný program pro prohlížení a tisk dokumentů Adobe PDF  Přehrávání různého vloženého multimediálního obsahu např. QuickTime nebo MP3  Čtení a organizování eBooks  Aktivní vyhledávání v PDF dokumentech  Od verze 9.0je možnost zvýrazňovat v PDF dokumentech části textu a přidávat komentáře a poznámky (pokud není dokument proti těmto úpravám uzamčen).  Možnosti pokročilých úprav PDF dokumentů zůstávají u Adobe výsadou programu Adobe Acrobat, jehož licence přijde na více než Kč.

 Praktická práce ◦ Kopírování textu ◦ Psaní poznámek, přehled poznámek ◦ Zvýraznění textu ◦ Vyhledávání v textu (Úpravy)

 ABBYY FineReader  je aplikace pro optické rozpoznávání znaků (OCR)  ABBYY FineReader je možné zakoupit ve verzi  Home (domácnosti a studenti - pouze nekomerční využití!),  Professional

 Praktická práce s programem

 Dotazy ?  Ing. Jaroslav Parma 