Beseda s paní spisovatelkou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moje dětství s knihou knižní hrdinové
Advertisements

Ajovna U Velkého šálku Čajovna U Velkého šálku. Jak to všechno začalo  Láska k čaji  Dědictví- ideální místo pro čajovnu  Zahrada aneb,,mini plantáž“
Pěkně vyčertěné Vánoce na skanzenu 2009 přímo v nepřímém přenosu.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Po 38 letech Zvuk Hele další a kdopak to je ? Veselá a srdečná debata nastala mezi všemi.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Zámeček  Zámeček je časopis pro dětské domovy, diagnostické ústavy nebo pro výchovné ústavy  Velkou část redakce tvoří především děcka.  Pravidelně.
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
Knihovna Český Těšín K nihovnu navštěvujeme každý měsíc. Líbí se mi tam. Vybíráme si knížky na dané téma nebo máme volný výběr. Také tam mají leták, kde.
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
PEK ELNĚ SE SO USTŘEĎ PEXESO V neděli pořádala jihlavská ROSKA ve Ville Eden v Jihlavě od 14.hodin pexesový turnaj za účasti „zahraničních“,
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
Holly Blacková KRONIKA RODU SPIDERWICKŮ. Proč jsme si to vybrali Knížka plná kouzelných bytostí, která nás po přečtení zaujala Příběh zaujme tajemstvím.
Sčítálek.
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
ŠKOLNÍ KNIHOVNA  ZŠ Tečovice na Zlínsku má nejlepší školní knihovnu.
Věta vedlejší příslovečná podmínková
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
Knížka, kterou mám rád: Bratři lví srdce vytvořil: Milan Urbánek.
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_01.
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
Technologie.
Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
eTwinningové odpoledne s rodinou ZŠ Hustopeče, Nádražní ul.
 Pomáhá lidem k výpočtům nějakých důležitých věcí například  Práce  Škola (fyzika)
Městská knihovna Břeclav Útvar regionálních služeb doporučuje….
KAREL ČAPEK 1890 – 1938.
DÍLNA 3 TÉMA: Vesmírné pohádky. CO NÁS ČEKÁ? o NÁVŠTĚVA MĚSTSKÉ KNIHOVNY o OBJEVOVÁNÍ POHÁDKOVÝCH KNÍŽEK S VESMÍRNOU TÉMATIKOU o POVÍDÁNÍ O KNÍŽKÁCH o.
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
Rozfoukané pohádky Určeno pro MŠ a 1.tř. ZŠ Beseda s převážně praktickou částí (celkově tvořena ze 2 částí) Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková.
Sloup 26.června hostil žáky, kteří tam nastoupili do měšťanky v roce 1944 a sešli se na svém srazu.
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
Štěňátko puntík, co mělo puntík Autor:Katka Lacinová.
Velikonoční hry Pozvali jsme děti z MŠ na dopoledne plné zábavy a her.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
Perníková chaloupka aneb
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením,
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Městská knihovna Sezemice Sezemice. Nejžádanější žánry v knihovně Romány historické Romance Detektivky Thrillery,horory, sci-fi Naučná literatura Dětská.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Mateřská škola Kyjovice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Michaela Blažková VY_32_Inovace_ Zájmena
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
„ Z pohádky do pohádky“ Projekt ŠD Medvědi, Pejsci, Zajíčci leden 2012
Podzimní soutěž.
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
ČTEME S BEKSOU – 3. třída V pátek jsme navštívili Krajskou knihovnu v Pardubicích na Perštýnském náměstí. V knihovně nás přivítala vedoucí dětského.
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Zdravé město Prachatice k Roku Olgy Havlové (zakladatelka Nadace VDV by se dožila letos 85 let )
Pracovní společenské události
Nejdřív jsme si ukázali, co kočička s pejskem do dortu všechno dali.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Beseda s paní spisovatelkou Olgou Černou

Při našich návštěvách knihovny nás zaujala kniha Z domu a zahrady Při našich návštěvách knihovny nás zaujala kniha Z domu a zahrady. Paní knihovnice nás proto pozvala do knihovny, abychom se mohli setkat přímo s paní spisovatelkou Olgou Černou.

Paní spisovatelka nás přivítala se svojí knížkou Kouzelná baterka a začalo vyprávění.

Ukázala nám kouzelnou baterku, kterou když posvítíme na nějakou věc, tak ta obživne, třeba z pejska z pet lahve se rázem stal Petalík, z peřiny velká housenka.

Celou knihu doplňovaly krásné koláže Michaely Kukovičové a kniha byla vyhlášena třetí nejkrásnější knihou roku.

Paní spisovatelka vyprávěla potom se jí děti mohly zeptat,co je zajímalo, třeba jak dlouho se taková kniha píše, jestli jí někdo pomáhá.

Nakonec jsme paní spisovatelce moc poděkovali za krásné povídání a předali jsme jí ilustrace z její knížky Z domu a zahrady. Už se těšíme, až si poslechneme všechny příběhy z Kouzelné baterky.