Anotace Dum slouží jako pomocný materiál při řešení problémů předložených žákům v souvislosti s učivem „ hospodaření s potravinami“.
Hospodaření s potravinami
Představ si, že vám v kuchyni zůstávají potraviny, kterým hrozí, že skončí v odpadkovém koši. Uměl/a bys je ještě nějak využít?
Dva suché rohlíky
• Na strouhanku • Žemlovka • Do polévky • Zapéct • Do těsta • Do štrůdlu
Bílý jogurt (nechutná Ti)
• Do salátu • Tiramisu • Přidat ovoce … • Dresing • Do omáčky • Do polévky
Půl krajíce téměř tvrdého chleba
• Obalit ve vajíčku • Do česnečky • Topinku • Nastrouhat do guláše • Pod smažené potraviny
Zbytek mléka
• Do těsta • Krupice • Palačinky • Zásmažka • Puding • Žemlovka • Koktejl • Lívance
Otevřená krabička sardinek
• Pomazánka • Do salátu • Do polévky
Pár nepěkných jablek
• Mošt • Koláč, buchta, žemlovka • Čaj • Usušit • Přesnídávka • Do salátu • Upéct
Okoralý tvrdý sýr
• Omáčka • Pomazánka • Na pizzu • Smažený sýr
Nezkažené zbytky uzenin
• Bramborový guláš • Opéct • Do míchaných vajíček • Pomazánka
Zdroje obrázků • Rohlíky: • Jogurt: • Chleba: • Mléko: • Sardinky: • Jablka: • Sýr: • Uzenina: /ekonomika.aspx?c=A120302_145431_ekonomika_vem