Anotace Dum slouží jako pomocný materiál při řešení problémů předložených žákům v souvislosti s učivem „ hospodaření s potravinami“.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUDIT Školní svačina.
Advertisements

Ernährungstagebuch.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Škola: Praktická škola dvouletá
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DUM slouží při probírání učiva o lidských potřebách a jejich dělení.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Příprava stravy v rodině
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
ICT M 5.R. Desetinná čísla – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení čtení desetinných čísel. Prezentace je prezentována interaktivně.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Vypracoval Dominik Bednář
VY_62_INOVACE_A NAKUPOVÁNÍ – CENY ZÁKLADNÍCH POTRAVIN AUTOR: Mgr. Radka Koldinská VYTVOŘENO: březen 2012 STRUČNÁ ANOTACE: vytvoření představy o cenách.
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ.1.07/1.4.00/ Prvouka 1. ročník Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_17_Mouka Jméno autora: Soňa Lekešová.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
ČTVRTEK Polévka Houbový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková 25,- Kč.
Dietní Normování. Dietní systém Historie jednotného dietního systému sahá do padesátých let minulého století byl publikován v Praze: Nový dietní.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
20. – 24.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
13.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s krupicí a vejcem
Potraviny a výživa – Sýry
6. – 10. června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
26. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
září 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – 13. května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
23.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Kuřecí vývar s mušličkami
ÚTERÝ Polévka Česnečka 20,- Kč Polévka Hrášková 25,- Kč.
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Autor: Mgr. Marcela Holubová
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK Státní svátek
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
10. – 14. října PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
27.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
27.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
17.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Sportovní výživa Ing. Babet Linhartová.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ / /21
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
8.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
10.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Jídelníček od 3. do 7. června 2019 změna jídelníčku je možná
Transkript prezentace:

Anotace Dum slouží jako pomocný materiál při řešení problémů předložených žákům v souvislosti s učivem „ hospodaření s potravinami“.

Hospodaření s potravinami

Představ si, že vám v kuchyni zůstávají potraviny, kterým hrozí, že skončí v odpadkovém koši. Uměl/a bys je ještě nějak využít?

Dva suché rohlíky

• Na strouhanku • Žemlovka • Do polévky • Zapéct • Do těsta • Do štrůdlu

Bílý jogurt (nechutná Ti)

• Do salátu • Tiramisu • Přidat ovoce … • Dresing • Do omáčky • Do polévky

Půl krajíce téměř tvrdého chleba

• Obalit ve vajíčku • Do česnečky • Topinku • Nastrouhat do guláše • Pod smažené potraviny

Zbytek mléka

• Do těsta • Krupice • Palačinky • Zásmažka • Puding • Žemlovka • Koktejl • Lívance

Otevřená krabička sardinek

• Pomazánka • Do salátu • Do polévky

Pár nepěkných jablek

• Mošt • Koláč, buchta, žemlovka • Čaj • Usušit • Přesnídávka • Do salátu • Upéct

Okoralý tvrdý sýr

• Omáčka • Pomazánka • Na pizzu • Smažený sýr

Nezkažené zbytky uzenin

• Bramborový guláš • Opéct • Do míchaných vajíček • Pomazánka

Zdroje obrázků • Rohlíky: • Jogurt: • Chleba: • Mléko: • Sardinky: • Jablka: • Sýr: • Uzenina: /ekonomika.aspx?c=A120302_145431_ekonomika_vem