Průmyslová střední škola Letohrad

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Podpora technického vzdělávání v Plzeňském kraji
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY Letohrad a okolí Mgr. Blanka Vohníková
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA TECHNICKÁ
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Při vzdělávání dospělých vychází naše škola z Programů profesního vzdělávání dospělých,
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Programátor CNC strojů
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Nástroje daňových úlev
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Prospěchová stipendia ve školním roce 2017/2018 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury podzim 2016.
Průmyslová střední škola Letohrad Od došlo ke spojení SOU Letohrad a SPŠ Letohrad V roce 2011 jsme oslavili 60. výročí školy.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
„Okna technickým oborům dokořán“
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Setkání kariérových poradců
Prospěchová stipendia
Podpora procesů uznávání
Prospěchová stipendia
Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Transkript prezentace:

Průmyslová střední škola Letohrad Další vzdělávání dospělých a spolupráce s významnými zaměstnavateli regionu

Čtyřleté denní s maturitou Vyučované obory   Čtyřleté denní s maturitou Stavebnictví – zaměření pozemní a dopravní stavitelství Geodézie a katastr nemovitostí Tříleté denní s výučním listem Nástrojař ( s rozšířenou výukou obrábění na CNC strojích) Strojní mechanik ( podporován stipendiem Pardubického kraje) Elektrikář – silnoproud Elektrikář – slaboproud Elektromechanik pro zařízení a přístroje Tříleté večerní nástavbové studium Provozní technika Provozní elektrotechnika

Další vzdělávání na škole akreditovaná svářečská škola vzdělávací kurzy pro dospělé Další vzdělávání dospělých je úzce a dlouhodobě propojeno s potřebami největších zaměstnavatelů regionu. Zapojení školy do projektů Pardubického kraje v rámci dalšího vzdělávání SÍŤ ŠKOL PARDUBICKÉHO KRAJE PRO POSKYTOVÁNÍ DALŠÍCH KVALIFIKACÍ PROHLOUBENÍ SPOLUPRÁCE ODBORNÝCH ŠKOL A ZAMĚSTNAVATELŮ V PARDUBICKÉM KRAJI

Projekt UNIV 2 KRAJE Pilotní ověřování programu: Metody programování, obrábění a dokončovacích operací ve strojírenství Spolupráce s firmou ISOLIT-BRAVO, spol. s r.o., Jablonné nad Orlicí

Tvorba programu: Sociální partneři: Isolit-Bravo, spol. s r.o., Jablonné nad Orlicí OEZ s.r.o., Letohrad – člen skupiny Siemens Požadavky partnerů: vzdělávat dělnické profese a středně technický personál oblast programování, technologie, výkresové dokumentace a norem Vlastní program: rozčleněn do 10 modulů délka modulu dána vstupními předpoklady uchazeče a požadavky firmy - moduly lze absolvovat v plném rozsahu, jednotlivě nebo různě kombinovat

Pilotní ověřování: Účast : 10 pracovníků firmy Isolit- Bravo, spol. s r.o., Jablonné nad Orlicí Vzdělání účastníků: ÚSO, VOŠ a VŠ, většinou v oblasti strojírenství Pracovní pozice: pracovníci řízení jakosti, obchodní zástupci a manažeři projektů Vlastní program: upraven dle požadavku firmy řešeny konkrétní úkoly a příklady z praxe - odborné diskuze a konzultace mezi lektory a účastníky Význam: v rámci diskuzí a konzultací mezi lektory a účastníky se řešily konkrétní příklady z praxe přiblížení prostředí školy k prostředí firmy

Metody programování, obrábění a dokončovacích operací Fotodokumentace z pilotního ověřování ve dnech 15. 5. až 21. 5. 2012 Program: Metody programování, obrábění a dokončovacích operací

Poděkování firmě Isolit-Bravo, spol. s r.o., Jablonné nad Orlicí za : spolupráci při tvorbě a realizaci pilotního ověřování - dlouhodobou spolupráci se školou - podporu výuky žáků podporu studentských odborných soutěží

Děkuji za pozornost! Poděkování - všem dalším firmám a zaměstnavatelům, kteří podporují školství všem, kteří se podíleli a podílejí na podpoře a realizaci projektů vzdělávání Děkuji za pozornost!