Státní veterinární správa České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
Advertisements

[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv PADĚLKY A NELEGÁLNÍ LÉKY
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
VÝVOJ NÁSTROJŮ PRO HODNOCENÍ MNOŽSTVÍ A JAKOSTI VOD
Celní správa České republiky
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Není značka jako značka
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Bezpečné potraviny na českém trhu
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
ORGANIZACE STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY
Bezpečnost potravin v ČR
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Potravinová bezpečnost z pohledu Státní veterinární správy
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Kontrola potravin Hejmalová Michaela.
Poznatky Státní veterinární správy ČR Cíl: Úplná pasportizace zpracovatelských provozů pro oblast surovin a potravin živočišného původu.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
REALIZACE PŘEVODU NA CENTRÁLNÍ SYSTÉM správních evidencí MV Zrušení okresních počítačů Nové funkcionality Nový přístup externích subjektů Čištění dat Školení.
CIS Cizinecký informační systém
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Využití GIS pro potřeby krizového managementu při nákaze ptačí chřipkou v Jihočeském kraji na jaře 2006 Jiří Bárta Mgr. Petr Horn GIS Krajského úřadu Jihočeského.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
2004 KEVIS & HelpDesk Konference ISSS 2004 Autor:Jan Ježek Datum: MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám. 26.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
INSPIRE Stav a výhled.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Hygienická problematika produkce zpracování a prodeje medu
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
ISSS 2005 Spolupráce projektu PVS a ePUSA Konference ISSS 2005 Autor:Jan Ježek MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám Plzeň.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Veterinární asanace Veterinárními asanačními činnostmi jsou
Odborná veterinární činnost
Dozor státní veterinární správy v zařízení stravovacích služeb
Navrhované změny legislativy ČR a EU v oblasti veterinární hygieny
Větrný Jeníkov MVDr. Eva Cipínová
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární.
Nejčastější závady v označování
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Portál územního plánování v praxi
Trh s potravinami živočišného původu z pohledu Státní veterinární správy Žofínské fórum 2015 Doc., MVDr. Milan Malena, Ph.D.
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon) Vyhláška č. 289/2007 Sb., o.
Odborná veterinární činnost
Novela veterinárního zákona
Kontrola zdraví zvířat – myslivost rok 2017
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Transkript prezentace:

Státní veterinární správa České republiky Informační systém SVS ČR Oldřich Valcl, Odbor informačních a komunikačních technologií Liberec, 2010

Povinnosti SVS ČR Veterinární zákon Monitoring a prevence výskytu nákaz zvířat Ochrana lidí před zoonózami a nebezpečím ze živočišných produktů Welfare a ochrana zvířat proti týrání Ochrana území EU před zoonózami a nebezpečnými živočišnými produkty

Struktura krajů a KVS v ČR 3

Státní veterinární správa České republiky Způsob importu: Import z XLS Přes pravé tlačítko – velikost 110% Přes tlačítko kreslení – zarovnat vodorovně na střed snímku Přes pravé tlačítko – umístění svisle 2.2” od levého horního rohu Oddělit a znovu seskupit

Státní veterinární dozor hospodářská zvířata divoká živočišného původu potravina vařené jídlo výrobna potravin jatky chovatel krmivo maso prodejna syrové mléko vejce, med... zvěřinový závod restaurace výrobny krmiv rostlina na poli technické suroviny doprava ... doprava ... doprava ... doprava ... doprava ... doprava ... doprava ... doprava

Co je IS SVS? IS SVS – Informační Systém Státní Veterinární Správy České republiky Hardware Standardní PC sestava Uzavřená komunikační infrastruktura (KIVS) Vazba na internet Software Komerční software – Microsoft Office NOD, Adobe Acrobat Reader Software na zakázku Aquasoft s.r.o. HVS Group a.s., Labsystém Lidé Výstupy jsou pouze tak dobré jako vstupy IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi.

Co IS SVS dělá? Vkládání dat Místní zpracování dat Přenosy dat Státní veterinární dozor ZE STÁJE NA STŮL Veterinární bod 1 bod 2 SVS ČR ředitelství Úřad pro státní Informační systém Evropské Společenství centrální výstupy IS je založený na obecně platném pravidle - ze stáje na stůl. IS SVS shromažďuje veterinární a ekonomická data týkající se státního veterinárního dozoru. Umožňuje uživatelům z mnoha různých míst vkládat data, lokálně je zpracovávat, připravovat je pro přenos do centrální databáze a zajišťuje po celou dobu jejich bezpečnost. Na centrální úrovni potom spojuje data ze všech pracovišť SVD a připravuje z nich centrální výstupy. Vkládání dat Místní zpracování dat Přenosy dat Centrální zpracování dat Konečné výstupy Ochrana dat

Části Informačního systému IS SVS Vstup primárních dat a místní zpracování Asi 250 aplikačních serverů Asi 1000 uživatelů (Active directory) oficiální komunikační infrastruktura ČR (KIVS) Zeměpis – distribuce dat Moduly klienta IS SVS Datový sklad 1 databáze pro všechny uživatele Reporting services MS datový můstek k ostatním IS ČR i EU

Ukázka uživatelského rozhraní klienta IS SVS

Datový sklad

IS SVS – základní schéma kontrolní protokol vstup primárních dat databáze IS SVS inspektor Subjekt pod SVD IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi.

Distribuce dat – akce a podřízené úkony datový sklad IS SVS interní web veřejný web SVS ČR partnerské IS (MZe, ČR, EU, svět) KVS b KVS a IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. pracoviště SVD kraj a pracoviště SVD kraj b 12

Distribuce dat – subjekty, nákazy datový sklad IS SVS interní web veřejný web SVS ČR partnerské IS (MZe, ČR, EU, svět) KVS b KVS a IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. pracoviště SVD kraj a pracoviště SVD kraj b

Přednostní distribuce dat AI a navázaný AI-alert SVS ČR SMS e-mail max. 2 hodiny KVS a IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. SMS: Ve Vasem emailu je dulezita informace z IS SVS CR – Aviarni influenza. OIKT z čísla 602 225 911 pracoviště SVD kraj a

Struktura aplikačních dat základní jednotka – kontrola, akce – výběrová distribuce podřízené záznamy – výběrová distribuce vzorky porušení legislativy sankce propojení na subjekty – globální distribuce registr subjektů pod SVD úřední inspektoři laboratoře číselníky – globální distribuce centrální správa zoologická taxonomie, tkáně zvířat, potraviny, atd...

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Moduly IS SVS Veřejné zdraví a veterinární hygiena Zdraví zvířat prohlídka porážených zvířat veterinární hygienický dozor nad živočišnými produkty prohlídka ulovené zvěře monitoring kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami veterinární laktologie Zdraví zvířat epizootologický dozor a ozdravovací programy práce s ohnisky nákaz Welfare a ochrana zvířat Registr subjektů a jeho management

Laboratorní diagnostika SVS ČR KI FM NJ OP BR SU PV BM BO SY PR VS KM ZL UH HO BV ZN JH CB TA PE BN PY PZ AB ME JC TU SM JN LB CL DC CV MO TP UL LT LN spolupracující laboratoře MB NA JE KV SO HK KL NB RK RA SVÚ Hradec Králové SVÚ Praha PU CH KO PS BE KH TC RO CR PM PB HB SVÚ Olomouc PJ DO ZR BK PI JI KT ÚSKVBL Brno ST VY SVÚJihlava TR PT SVÚ České Budějovice CK 25

Akce – vzorek – výsledek vzorky vzorek výsledky Tento snímek ukazuje vztahy IS SVS v rámci ČR. A také ukazuje nové napojení na evropský veterinární systémy ANIMO a ADNS. akce : vzorek : výsledek 1 : m 1 : n

Převod dat o vzorku do Labsystému SVS ČR server v SVÚ XML můstek KVS b KVS a IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. pracoviště SVD kraj a pracoviště SVD kraj b

Převod dat o výsledcích z Labsystému do IS SVS SVS ČR server v SVÚ XML můstek KVS b KVS a IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. pracoviště SVD kraj a pracoviště SVD kraj b

Typy výsledků Kvantitativní výsledek Kvalitativní výsledek nejsložitější typ výsledků s největší vypovídací hodnotou; podává informaci o tom, KOLIK určitého jevu bylo ve vzorku v laboratoři zjištěno Kvalitativní výsledek typ výsledků, který podává informaci o tom, zda určitý jev byl ve vzorku zjištěn nebo nebyl ve vzorku zjištěn; často se používá pro souhrnné vyjádření výsledku vyšetření skupiny vzorků Popisný výsledek typ výsledků, který je datově nezpracovatelný, protože podává slovní popis výsledku určitého speciálního úkonu, typicky pitvy Tento snímek ukazuje vztahy IS SVS v rámci ČR. A také ukazuje nové napojení na evropský veterinární systémy ANIMO a ADNS.

Datové propojení IS SVS a Ministerstvem zemědělství ČR SZR přenosový XML formát databáze IS SVS IZR LPIS Tento snímek ukazuje vztahy IS SVS v rámci ČR. A také ukazuje nové napojení na evropský veterinární systémy ANIMO a ADNS. inspektor možnost práce s webovým rozhraním C-C 30

Vyšetření BSE rychlými testy 1.1.2009 až 31.12.2009 Způsob importu: Import z XLS Přes pravé tlačítko – velikost 110% Přes tlačítko kreslení – zarovnat vodorovně na střed snímku Přes pravé tlačítko – umístění svisle 2.2” od levého horního rohu Oddělit a znovu seskupit „A“ utracená zvířata „B“ podezřelá zvířata „C“ uhynulá zvířata „D“ nutně poražená zvířata „E“ přeřazená zvířata „F“ zvířata z normálních porážek Ukázka výstupních dat

Pozitivní nálezy BSE Ukázka výstupních dat Způsob importu: Import z Corela Přes pravé tlačítko – velikost na 60% Přes tlačítko kreslení – zarovnat vodorovně na střed snímku Přes pravé tlačítko posunout na umístění svisle 2,6” a vodorovně 1,85” od levého horního rohu Oddělit a znovu seskupit Přes pravé tlačítko upravit polohu na hodnoty 2,6” a 1,85”, velikost na hodnoty 3,74” a 6,48” Ukázka výstupních dat

Prohlídky poráženého skotu (včetně telat) Ukázka výstupních dat Způsob importu: Import z Corela Přes pravé tlačítko – velikost na 60% Přes tlačítko kreslení – zarovnat vodorovně na střed snímku Přes pravé tlačítko posunout na umístění svisle 2,6” a vodorovně 1,85” od levého horního rohu Oddělit a znovu seskupit Přes pravé tlačítko upravit polohu na hodnoty 2,6” a 1,85”, velikost na hodnoty 3,74” a 6,48”

Srovnání počtu prohlídek jatečných zvířat za roky 2008 a 2009 kategorie zvířat 2008 2009 index 2009/2008 krávy 120 801 132 619 1,098 jalovice 25 624 27 863 1,087 ostatní skot 132 713 114 878 0,866 celkem dospělý skot 279 138 275 360 0,986 telata 10 860 10 789 0,993 prasnice 109 566 79 262 0,723 ostatní prasata 3 562 213 3 210 499 0,901 celkem prasata 3 671 779 3 289 761 0,896 ovce, jehňata 14 431 11 083 0,768 kozy, kůzlata 691 627 0,907 koně, hříbata 274 332 1,212 celkem velká zvířata 3 977 173 3 587 952 0,902 kuřata 130 294 615 128 600 598 0,987 slepice, kohouti 3 484 062 3 181 681 0,913 krůty 283 655 202 741 0,715 hrabavá drůbež 134 062 332 131 985 020 0,985 kachny, husy 3 111 158 3 007 115 0,967 králíci, nutrie 1 254 516 837 589 0,668 běžci 1 477 1 233 0,835 celkem všechna zvířata 142 406 656 139 418 909 0,979 34

Poskytování dat veřejnosti oficiální webové stránky SVS ČR www.svscr.cz česká a anglická mutace vybraná data z IS SVS primární nebo agregovaná data tiskové zprávy seznamy schválených závodů digitální publikace (Informační bulletin) 35

www.svscr.cz 36

37

TRACES In 2004 a new web-based system was introduced to manage animal movements and prevent the spread of animal diseases. the first EU-wide e-government application in the field of food safety using just one electronic form rather than the separate systems and paperwork a single central database to track the movement of animals and certain types of products

Veterinární osvědčení pro vnitřní trh Obchodování uvnitř EU IS Traces členská země EU 1 členská země EU 2 kopie kopie centrální kompetentní úřad centrální kompetentní úřad zpráva oznámení krajská veterinární správa krajská veterinární správa zásilka zboží 41

SVVD Import ze třetí země IS Traces členská země EU kopie třetí země centrální kompetentní úřad oznámení zpráva pohraniční veterinární stanice krajská veterinární správa zásilka zboží 42

TRACES – vstup do systému (c) TRACES Team – DG SANCO 43

TRACES – tvorba INTRA certifikátu (c) TRACES Team – DG SANCO 44

Spojení z ČR do TRACES Uživatelé KVS a SVS ČR Ekonomičtí operátoři vstup dat o zásilkách, kontrola dat obdržení dat v místě určení (průvozu) Ekonomičtí operátoři vstup dat o zásilkách ve stavu „prevalid“ System to System národní kopie části databáze TRACES týkající se ČR XML Gate of DG SANCO výměna dat mezi TRACES a národními databázemi zvířat Výměna dat mezi TRACES a národními registry schválených závodů BUDOUCNOST IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. 45

Vnitřní ALERT systém SVS ČR navazuje na odborný IS SVS dnes XLS zprávy, mailová konference, správci, odkaz na klienta IS SVS v budoucnosti součást klienta IS SVS zjištění KVS, která přesahují hranice kraje pevný formát (tabulka MS Excel) pravidla pro pojmenovávání tabulek a vyplňování předmětu zprávy problémy: oprávněnost zařazení zprávy včasnost zprávy dodržování pravidel IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. 46

Nejdůležitější úkoly hlavní části každého DOSovského programu na OVS. 47

Interní alert systém SVS ČR e-mail e-mail e-mail PNZ Prevence nákaz zvířat ENZ Evidence nákaz zvířat OZ Ochrana zvířat VPJZ Veterinární prohlídka jatečných zvířat VHED Veterinární hygienický a ekologický dozor VL Veterinární laktologie krajská veterinární správa 1 SVS ČR ústředí ostatní krajské veterinární správy 48

Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF - DG SANCO) Dear Madams, Dear Sirs, let me keep up with the subject of this meeting and talk to You for a while about veterinary informatics in Czech Republic. The time set up for this presentation is not going to be enough to describe it in its entirety. Take this presentation as a short introduction to our veterinary informatics. There will be enough time at the end to answer all Your questions. 49

Tento snímek ukazuje polohu České republiky v srdci Evropy. Jak můžete sami vidět, snaha o plnou integraci do EU je vcelku logická. 50

Tok informací NKM -> SVS ČR Národní kontaktní místo SVS ČR ostatní členové sítě RASFF v ČR KVS ÚSKVBL Nejdůležitější úkoly hlavní části každého DOSovského programu na OVS. KI PVS oznámení zasíláno pouze, pokud se daných členů týká oznámení zasíláno vždy 51

Tento snímek ukazuje polohu České republiky v srdci Evropy. Jak můžete sami vidět, snaha o plnou integraci do EU je vcelku logická. 52

Tok informací SVS ČR -> NKM Národní kontaktní místo SVS ČR ostatní členové sítě RASFF v ČR KVS ÚSKVBL Nejdůležitější úkoly hlavní části každého DOSovského programu na OVS. KI PVS oznámení zasíláno pouze, pokud se daných členů týká oznámení zasíláno vždy 53

Tento snímek ukazuje polohu České republiky v srdci Evropy. Jak můžete sami vidět, snaha o plnou integraci do EU je vcelku logická. 54

Vztah RASFF - IS SVS VEN: mimo KVS, zajišťuje ústředí SVS ČR primární informace – klient IS SVS DOVNITŘ: z ústředí SVS ČR – mailová informace na KVS akce klient IS SVS zpětné hlášení (ústředí SVS ČR) IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. 55

ADNS Animal Diseases Notification System – v ČR od května 2002 primární informace – ohniska nákaz v klientu IS SVS KVS – žádná přímá povinnost vůči ADNS hlášení zajišťuje KC SVS ČR Brno prohlížeč zpráv je součástí Portálu SVS ČR IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. 56

Information System of DG SANCO Nejdůležitější úkoly hlavní části každého DOSovského programu na OVS. Residues Monitoring Information System of DG SANCO 57

World Animal Health Information System (WAHIS)

WAHIS World Animal Health Information System obdoba ADNS primární informace – ohniska nákaz v klientu IS SVS KVS – žádná přímá povinnost vůči WAHISu hlášení zajišťuje KC SVS ČR Brno IS je komplex hardwaru, softwaru a lidských zdrojů. Software na zakázku byl vyroben speciálně pro náš IS a byl vyvinut za úzké spolupráce mezi SVS ČR a dvěma soukromými společnostmi. 59

ISSA a jeho rozhraní