VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Číslo v digitálním archivu školy
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vzdělávací obor: Svět práce
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
Příběh rodiny Pažoutovy… Shoda jmen může být náhodná, příběh není podle skutečné události…
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.17
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jak na pracovní pohovor?
Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1. – 4. ročník.
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
SVNIT Přednáška M. Horáková
Administrativní styl PaedDr
VY_32_INOVACE_08_PEK_443_Mus
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
JAK NAPSAT ŽIVOTOPIS.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
První zaměstnání Petr Machala.
Dobrý den, dovolte, abych se představil Strukturovaný životopis  1. Osobní informace  2. Historie zaměstnání  3. Dosažená vzdělání  4. Počítačové.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Personální písemnosti II
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Adéla Sopková Můj Telefon: ICQ:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DUM II. / 7. osobní doklady Bc. Zdeněk Klíma. Osobní doklady.
TVORBA STRUKTUROVANÉHO ŽIVOTOPISU. Obecné poučení Životopis (biografie, curriculum vitae ) – přehledný soupis informací o určité osobě, které se požadují.
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Strukturovaný životopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_299 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_01_SLOH_A_KOMUNIKACE.
MOTIVAČNÍ DOPIS. Vážený pane Batrlo, reaguji na Vaši nabídku brigádnické výpomoci na pozici správce sítě zveřejněnou dne na serveru
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Životopis 1 Hradec Králové CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Výchova k občanství – 7. ročník Důležité životní doklady.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Důležité osobní doklady
ŽIVOTOPIS části ŽOMJ-Životopis-části-karty-Výzva 2016.docx
Funkční styl administrativní
Základní informace o přijímacím řízení na střední školy
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13

ŽIVOTOPIS

Životopis = curriculum vitae - z latiny přeloženo znamená běh života zkratka CV přikládá se nejčastěji k žádosti o zaměstnání, jako součást přihlášky nebo žádosti apod. Má za úkol nás představit a vyzdvihnout naše schopnosti a přednosti Zaměstnavatelé často chtějí pro ověření pravdivosti doložit příslušné doklady – např. kopie maturitního vysvědčení apod.

Druhy životopisu: Vypracován v bodech Stručný Přehledný Většinou zaměstnavatelů upřednostňovaný Vypracován jako souvislý text Členěný do odstavců Větší prostor pro vyjádření Náročnější na vypracování (stylistika, stavba vět…) Strukturovaný Klasický

Požadavky: Uvádíme pravdivé údaje Objektivnost Údaje nijak nehodnotíme (na maturitním vysvědčení mám tři čtyřky, protože komise nebyla spravedlivá ) Nezamlčujeme podstatné informace Soustřeďujeme se na fakta, která jsou důležitá pro daný účel (potenciálního zaměstnavatele zajímá především naše vzdělání a profesní minulost, nikoli naši sourozenci)

Obsahuje: Osobní údaje – jméno a příjmení datum a místo narození současné bydliště rodinný stav (svobodný, ženatý, rozvedený, vdovec) kontakt (mailovou adresu, telefon)

Studium (typ školy, doba studia nebo rok ukončení, způsob ukončení – maturitní zkouška, státní zkouška) jednotlivé školy řadíme od posledně ukončené (VŠ – SŠ – ZŠ) Dosavadní zaměstnání (název zaměstnavatele, doba zaměstnání, pracovní zařazení, příp. získané zkušenosti) opět řadíme od posledního/současného zaměstnání k tomu prvnímu

Další dovednosti a zájmy (řidičský průkaz, znalost cizích jazyků a její úroveň, práce na PC) Dosažené úspěchy Zdravotní stav a bezúhonnost (dobrý - s omezením, čistý trestní rejstřík)

Životopis Jmenuji se Rudolf Lesný. Narodil jsem se 28.4.1997 v Plzni. Nyní trvale žiji v Bělé nad Radbuzou, Za Pivovarem 84. Moje matka Jana Lesná pracuje jako úřednice Městského úřadu v Domažlicích. Můj otec Ferdinand Lesný vlastní firmu na výrobu autopotahů. Mám staršího bratra Josefa, který studuje Filozofickou fakultu UK v Praze. Od roku 2003 navštěvuji Základní školu v Bělé nad Radbuzou. Nyní jsem žákem 9. ročníku. Od 3. třídy se učím angličtinu a od 6. třídy také němčinu. Mezi mé zájmy patří především sport. Navštěvuji atletický kroužek, pravidelně se zúčastňuji atletických soutěží. Již dvakrát jsem se stal vítězem Bělské pětky. Rád poslouchám moderní hudbu. Můj zdravotní stav je dobrý. V budoucnu bych rád studoval na sportovním gymnáziu a později na FTVS v Praze. Mým snem je stát se trenérem. V Bělé nad Radbuzou dne 6.10.2010 Rudolf Lesný

Strukturovaný životopis Osobní údaje: Studium: Zaměstnání: Dovednosti a schopnosti: Zájmy: Zdravotní stav:

Úkol: Zpracujte svůj vlastní strukturovaný životopis

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13