MEZIKNIHOVNÍ VÝPŮJČNÍ SLUŽBA V OKRESE ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Mgr. Libuše Foberová Pardubice 15. – 16. dubna 2003 KNIHOVNA MATĚJE JOSEFA SYCHRY VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Co na knihovnický web? Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem.
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Spolupráce s mikroregiony
Portál jihočeských knihoven Jihočeská vědecká knihovna PhDr. Zuzana Hájková
STATISTIKA 2013 NIPOS Kult (MK) STATISTIKA  Je věda, která se snaží zkoumat reálná data.  Je metoda, jak vyjádřit nejistá data s přesností.
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Regionální funkce a meziknihovní služby Jindřiška Pospíšilová a Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Meziknihovní služby v roce 2010 Knihovny současnosti 2011.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2007 Zapojení regionálních knihoven do spolupráce se Souborným katalogem ČR Celostátní seminář Regionální.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
KNIHOVNA JEVIŠOVICE
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Otto Chmelík, Státní okresní archiv Děčín
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Prezentace pečovatelské služby
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
STATISTIKA Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Seminář neprofesionálních knihovníků 23. dubna 2009 Knihovna Karla Dvořáčka.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_14 Název materiálu:Knihovny a jejich služby Tematická oblast:Český jazyk 1. ročník Anotace:Prezentace.
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Setkání uživatelů, Vsetín 2008 Využití regionálních funkcí a WWW rozhraní v integrovaném knihovním systému KpwinSQL Ing. Václav Trunec KP-sys spol. s r.o.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
Souborné katalogy Meziknihovní služba Úkol. Typy katalogů podle: druhu dokumentů –katalog monografií, periodik, hudebnin dosah působnosti –regionální,
MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna.
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
Co by měla splňovat pověřená knihovna (Atest) Pardubice Zlata Houšková.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Souborný katalog ČR Seriály
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Transkript prezentace:

MEZIKNIHOVNÍ VÝPŮJČNÍ SLUŽBA V OKRESE ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Mgr. Libuše Foberová Pardubice 15. – 16. dubna 2003 KNIHOVNA MATĚJE JOSEFA SYCHRY VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU

Meziknihovní výpůjční služba v Knihovně M. J. Sychry: oKMJS poskytuje MVS denně v oddělení pro dospělé čtenáře v době od do hod. a v sobotu od 9.00 do hod. očtenáři a knihovníci z jiných knihoven mají možnost využít elektronický formulář a on-line katalog fondu knihovny, který je k dispozici na webových stránkách knihovny Požadavky na knihovny očtenáři si mohou objednat knihu z kterékoliv knihovny v ČR nebo v zahraničí, stačí když znají název knihy a autora, ostatní údaje jim vyhledá knihovnice opoužíváme karvinský modul pro MVS ( omodul prochází současně více on-line katalogů knihoven

odále využívá možnost odeslat elektronickou žádanku příslušné knihovně, která má požadovaný dokument k dispozici oproces objednání knihy je rychlý a efektivní, většinou je u nás kniha do jednoho až dvou týdnů pro čtenáře nachystaná k vyzvednutí očtenář zaplatí při zadání požadavku MVS 8,- Kč a při samotné realizaci doplatí 17,- Kč, celkem tedy 25,- Kč Požadavky na knihovnu okterákoliv knihovna z ČR může využít webových stránek naší knihovny ( kde je k dispozici on-line katalog fondu a elektronický formulář pro službu MVSwww.knihzdar.cz oknihovnice denně prochází požadavky z jiných knihoven a požadovanou knihu ihned zašle žádající knihovně oknihovnám tuto službu poskytujeme zdarma

Elektronický formulář na

Úsek pro výkon regionálních funkcí Knihovna M. J. Sychry je od roku 2002 pověřenou knihovnou pro výkon regionálních funkcí  úsek začal budovat výměnný fond (3000 svazků), v roce 2003 plánujeme nákup výměnného fondu za 1 mil. Kč (8000 svazků)  úsek vystavuje na on-line katalog výměnného fondu a informace pro knihovny okresuwww.knihzdar.cz  úsek vytvořil a vyexpedoval 40 výměnných souborů (AKS: KPWIN)  úsek proškolil 50 knihovníku z oblasti ICT a zorganizoval dvě setkání knihovníků „okresu“  úsek nabízí meziknihovní výpůjční službu z fondu naší knihovny a z fondu jiných knihoven  meziknihovní výpůjční službu nabízí také profesionální knihovny okresu: MK v Bystřici nad Pernštejnem, MK v Novém Městě na Moravě, MK ve Velkém Meziříčí, MK ve Velké Bíteši

 zpřístupnit svým uživatelům knihovní fondy bez ohledu na místo jejich uložení  efektivní využití knihovního fondu knihoven („okres“ Žďár 600 tis. svazků)  upozornit na tuto službu nejen knihovníky, ale především čtenáře  proškolit knihovníky, aby tuto službu dokázali efektivně využívat a poskytovat  propracovat tuto službu tak, aby plynule navázala na krajskou koncepci htm „Koncepce regionálních funkcí do roku 2005 “ htm Meziknihovní výpůjční služba v „okrese“ Žďár nad Sázavou Cíl

Knihovny „okresu“ Žďár nabízí svým čtenářům:  vlastní fond  výměnný fond  meziknihovní výpůjční službu

Kalkulace: 1) oznámení čtenáři: 6,40 Kč dopis 7,10 Kč korespondenční lístek 2) zaslání balíku: do 1kg = 26,- Kč + pojistka 4,- Kč celkem 30,- Kč

 na území „okresu“ Žďár se nachází 108 veřejných knihoven a z toho je 5 profesionálních  „okres“ má 126 tis. obyvatel a z toho je 17 tis. čtenářů  v knihovnách „okresu“ je 600 tis. svazků  v roce 2002 si čtenáři vypůjčili 1 mil. svazků  z objemu výpůjček bylo zprostředkováno službou MVS 0,03 % fondu

 kraj Vysočina má 521 tis. obyvatel a z toho 76 tis. pravidelně navštěvuje knihovny  kraj má 552 veřejných knihoven (34 profesionálních), které mají celkem 2,400 tis. svazků  v těchto knihovnách pracuje 195 knihovníků a v roce 2002 vypůjčili 4 mil. svazků  z objemu výpůjček bylo zprostředkováno službou MVS 0,07 % fondu

DĚKUJI VŠEM ZA POZORNOST A TĚŠÍM SE NA SHLEDANOU KONTAKT Mgr. Libuše Foberová Tel.: Mobilní tel.: