Frankfurt nad Mohanem Jan Beneš 16.4.2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BERLÍN – EVROPSKÁ METROPOLE Berlín – město, kde se moderní dějiny staly symbolem poválečné Evropy
Advertisements

Londýn.
ČESKÁ REPUBLIKA – SÍDELNÍ STRUKTURA
Orientace ve městě.
PRAHA.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Singapur.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Cestovní kancelář Silesia
Sídla.
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Karlův most Jakub Kořínek VI.S. Logo cestovky Co je to Karlův most??? Karlův most je nejstarší stojící most přes řeku Vltavu v Praze a druhý nejstarší.
Procházka městem Brnem
Umělecké směry 20. století
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Praha.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Evropa – Střední Evropa
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Opava.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Darek Matwikow Jan Jelínek
Plzeň Plzeň.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Česká republika Hlavní město Praha
Praha Andy Poláková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Německo Jan Dušek.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Francie Miroslav Chmelka.
D ř Hlavní město Čínské lidové republiky -Aglomerace (2009) -39° 54′ 20″ s. š., 116° 23′ 29″ v. d. -Urbanizace.
PRAHA – MATKA MĚST.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS17 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
NĚMECKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Střední Evropa.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Transkript prezentace:

Frankfurt nad Mohanem Jan Beneš 16.4.2004

Základní údaje o městě Německy Frankfurt am Main, leží na středozápadě Německa ve spolkové zemi Hesensku. Ve Frankfurtu žije více než 700000 obyvatel. Je to město finančnictví a průmyslu (strojírenský, chemický, elektrotechnický, automobilový a další). Frankfurt je znám také jako dopravní křižovatka- železnice, silnice, říční přístav a hlavně letiště. Pořádají se zde světoznámé veletrhy (automobilový, knižní). Mapa Německa s Frankfurtem

Základní údaje o městě Centrum Frankfurtu Jen málokteré evropské město si "umělo" vybrat tak výhodnou polohu jako německý Frankfurt nad Mohanem.ačkoli má Frankfurt oproti Praze jen poloviční počet obyvatel, bezesporu je nejsebevědomějším německým městem. Člověk si toho všimne hned při první návštěvě: spíše než v Německu si připadá jako na newyorské Wall Street či v londýnském City. Centrum Frankfurtu

Základní údaje o městě Historické jádro města Prosklené mrakodrapy v centru a moderní architektura bankovních domů dávají tušit, čím město žije. Ulicemi se pohybují především seriózní finančníci ze všech koutů světa. Ostatně Frankfurt je městem, kde má nejvíce obyvatel jiný pas než německý. Ale ani milovníci starých zákoutí si v dynamickém Frankfurtu nemusí zoufat. Přestože bylo město za války rozbombardováno, řadu památek se podařilo zrekonstruovat, a tak ani dnes návštěvník nepřijde o požitek ze zdejšího Dómu či budovy Staré opery. Historické jádro města

Historie města Od roku 1527 se zde korunovaly němečtí králové. Od roku 1562 zde probíhaly korunovace německých císařů. 1815-1866: sídlo spolkového sněmu. Za války byl Frankfurt vybombardován. Centrum města

Historie města Většina opevněného středověkého města byla v r.1944 zničena nálety a byla nahrazena moderními mrakodrapy ze skla a oceli. Původní podoba byla zachována pouze u středověké katedrály, radničních domů s kašnou na historickém náměstí Römerberg a u rodného domu J. W. Goetha. Město je též kulturním centrem s řadou galerií, muzeí, vědeckých ústavů, vysokých škol a vyhlášenou univerzitou z roku 1914. Pohled na město

Commerz Bank Ústředí jedné z největších bank v Německu založeno na důsledně šetrném užívání energií spojených s provozem budovy. Celá budova je propracována do posledního detailu.  Commerz bank je s výškou 260 metrů nejvyšší budovou Evropy. Frankfurtské mrakodrapy

Commerz Bank Velmi příjemná je rovněž veřejná část banky, která zapojuje celý komplex do organismu města a banka se tak stává jeho přirozenou a živou součástí. Commerz bank ve Frankfurtu je jedním z vrcholných děl moderní architektury konce 20. století.   Commerz Bank

Main Tower Pohled na mrakodrap Realizace: 1997-1999 Výška: 99 m Nejnovější přírůstek do frankfurtského Manhattanu si nic nezadá s již stojícími mrakodrapy. Hned v sousedství slavné Commerzbank vyrostl v roce 1999 šperk evropské výškové architektury. Velmi pozitivní vlastností mrakodrapu je veřejně přístupná střecha, z které je možné velmi dobře sledovat urbanistickou situaci Frankfurtu nad Mohanem.

DG Bank DG Bank Realizace: 1988-1993 Výška: 208 m Nezaměnitelná koruna frankfurtského mrakodrapu se stala součástí panoramatu Manhattanu v roce 1993. Administrativní prostory vyplňuje 208 metrů vysoký válec zakončený vzletnou korunou.

Messeturm Realizace: 1988-1991 Výška: 256 metrů Mrakodrap pro Frankfurtské veletrhy připomínající nabroušenou tužku.Messeturm se stala v době svého vzniku nejvyšší stavbou Evropy, po šesti letech však byla poražena sousední Commerzbank. Messeturm

Procházka městem Noční Frankfurt Vydáte-li se na procházku centrem města, budete možná překvapeni nevelkými vzdálenostmi. Nejlépe je vyrazit od budovy Hlavního nádraží směrem k frankfurtským mrakodrapům.neměli byste minout Goethe Haus místo, kde se narodil J. W. Goethe a kde je dnes jeho muzeum. Tady je jakési centrum dnešního města A vydáte-li se odsud směrem k řece, určitě narazíte na historickou radnici z roku 1405 a na frankfurtskou katedrálu . Přejdete-li most, dostanete se do Sachsenhausenu - historického centra starého Frankfurtu s desítkami tradičních hospůdek Noční Frankfurt

Sport Ve Frankfurtu se můžete bavit i sportem, frankfurtští hokejisté jsou mistři 1.hokejové ligy. Fotbalový tým je v Bundeslize. Frankfurtský fotbalový stadion

Ubytování Poblíž hlavního nádraží, velmi blízko nejvýznamnějších ulic s obchody a veletržního centra, budete hostem hotelu Kaiserhof  Hlavní památky Frankfurtu jsou od hotelu jen kousek pěšky a letiště je jen 11 minut metrem. Dvojlůžkový pokoj od 69 eur Ve Frankfurtu samozřejmě jsou desítky dalších hotelů.Tenhle je jen vybraný. Mapa s hotelem Kaiserhof

Jak a kudy do Frankfurtu? Základní záchytné body trasy při cestě z Prahy jsou: Plzeň - Norimberk - Würzburg - a konečně Frankfurt. Jste-li pohodlní a rozhodnete se pro leteckou dopravu, připravte si přibližně 7 - 10 tisíc Kč. Cesta autobusem přijde na 2 000 korun a trvá asi 9 hodin. Za zpáteční cestu vlakem zaplatíte něco málo přes 4 000 korun a pojedete alespoň 8 hodin. Jedna z mnoha dálnic vedoucích do Frankfurtu

Fotogalerie Znak Frankfurtu Muzeum Centrum města