•Satelitní komunikace – řešení pro jednotky na cvičišti i na bojišti, nezávislé na terénu, přímé linky do štábů - bez přepojování. Záložní linky pro pozemní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
... základní informace úvodní snímek E.z. BOL / H / 008
Advertisements

Mise AČR v letech
Síťové prvky.
SATELITNÍ KOMUNIKACE Martina ŠKVAŘILOVÁ, 4.Z.
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Hosting informačního systému K2
Datové přenosy v ISDN Mobilní systémy, PF, JČU.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
kpt. Ing. Veronika Krausová kpt. Ing. Martina Štěpánková
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Energetická bezpečnost ČR závěry NEK – aktualizace Václav Pačes Hynek Beran.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
ISSS 2004 Technická infrastruktura IZS kraje Vysočina.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Nasazení sil a prostředků AČR v zahraničních a pozorovatelských misích v roce 2006.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Celostátní informační podpora krizového řízení
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Letecká záchranná služba
INTERNET Možnosti připojení.
Informační podpora při krizovém řízení
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Druhy připojení k internetu
Mezinárodní vztahy Bc. Lukáš Vacík
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Satelitní systémy Mobilní systémy, PF, JČU. Telefonní (radiové) sítě Telefonní sítě Přepojování okruh Přenos hlasu Datové/IP sítě Přepojování paketů Přenos.
Svět po útoku Petr Machala. 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete.
1 Vyhodnocení splnění hlavních úkolů Armádou České republiky v roce 2007 Generální štáb Armády České republiky.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
GSM.
Družicové datové přenosy. Družicové komunikační systémy jsou v dnešní době velmi důležitou součástí komunikačního řetězce. Doplňují pozemní kabelové,
Historický vývoj telekomunikací
PB169 – Operační systémy a sítě Přenos dat v počítačových sítích Marek Kumpošt, Zdeněk Říha.
1 Aktuální hrozby pro 21.století a ochrana obyvatelstva.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII TELEKOMUNIKACE.
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Seminář „Investiční a exportní příležitosti v Litvě, Lotyšsku a Estonsku“ MZV ČR
Možnosti připojení k internetu
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Navigační systémy + úkol na konci prezentace
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Mezinárodní organizace
Vojenství od konce Studené války
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
Anotace Žák se seznámí s problematikou vzniku, historií a fungováním Severoatlantické aliance a jejím významem pro obranyschopnost České republiky Autor.
Předmět: Informatika Ročník: VI.
OHNISKA NEKLIDU V SOUČASNÉM SVĚTĚ
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

•Satelitní komunikace – řešení pro jednotky na cvičišti i na bojišti, nezávislé na terénu, přímé linky do štábů - bez přepojování. Záložní linky pro pozemní a radiové spoje. Jediné řešení pro globální sběr i distribuci informací. •NATO – satelitní komunikace jsou jedním z kroků transformace a výsledků tzv. Pražského summitu Programy jsou stanoveny na období 2005 – až •Satelitní spojení je jeden z prvků tzv. digitálního bojiště 21. století •Jsou vyvíjeny vysokorychlostní systémy pro mobilní použití. •Řešení spojení při živelných katastrofách, (útoku teroristů na infrastrukturu), rozmístění jednotek mimo dosah stávajících prostředků •Instalace spoje závislá jen na dopravě zařízení do místa určení Bez spojení není velení

Vývoj potřeb satelitního spojení pro armádní a vládní účely • Vývoj posledních 15 let dán situací na BSV – války v Iráku a Afghánistánu – bude dominantní min. až do roku 2012 • Boj proti terorismu • Spojení pro mírové mise • Spojení v rámci přípravy obrany vlastního území – krizové řízení

Firewall Typická konfigurace spoje Bod-Bod Tel. ústředna Internet VPN VOICE Armádní datová síť Intranet VOICE Internet Ethernet Garantovaná přenosová rychlost od 64 do 2048 kbit/s Anténa 1,2 nebo 1,8 m Kterýkoliv satelit na pozici od 70E do 45W Armádní telefonní síť

Globální spojení •Terminály Inmarsat BGAN •Telefony Iridium INTV – distributor termimálů Thrane&Thrane a služeb Inmarsat pro ČR

Spolehlivé spojení pro zahraniční mise AČR od roku 2002 Polní nemocnice – Afghánistán 2002

KFOR - Kosovo Letiště Priština

Válka v Zálivu Kuvajt Irák

• mise AČR v Afghánistánu a síly KFOR v Kosovu • vzdušné síly, hydrometeorologickou a geografickou službu AČR • je připravena služba pro jednotky v rámci BGE EU • jednotky cvičící doma i v zahraničí • pro AČR poskytujeme i globální spojení přes systémy Inmarsat, Iridium, Thuraya V současnosti poskytujeme satelitní spojení pro:

Když to jinak nejde… •Nenahraditelnost satelitního spojení při: –Živelných katastrofách – stávající spojení obvykle nefunguje, sítě jsou navíc přetížené –Teroristických útocích – náhrada, rychlá obnova, rychlá instalace v prostoru –Rozmístění v novém prostoru – jiné prostředky nejsou k dispozici –Mobilní spojení na větší vzdálenosti –Záložní spojení pro důležité komunikace