Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/27.0040 od 1. 1. 2012 do 31. 12. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Poslání Intervenčního centra
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY INSTITUCIONÁLNÍ PODPORY ROZVOJE CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ V KRAJI Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Informace o výzvě pro školy
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Výzva k předkládání žádostí
Výzva k předkládání žádostí
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Co je program Mládež v akci?
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do

O ČEM O cizím, o jiném, o neznámém Vytváříme prostor pro bezpečné setkávání se s cizím, jiným nebo neznámým. O seberozvoji V cizím, jiném, neznámém pomáháme dětem a mládeži hledat inspiraci pro jejich vlastní osobnostní seberozvoj. O síťování Vytváříme síť multikulturních otevřených klubů, které jednotně realizují aktivity vedoucí k naplnění cílů projektu.

CÍLE PROJETKU Vznikne 1 síť Multikulturních otevřených klubů (SMOK), ve které se realizuje jednotná metodika práce pro formování očekávaného chování v zájmovém a neformálním: 8 regionálních koordinátorů-lektorů rozvíjí aktivity v MOK. Založíme minimálně 8 MOKů, které svou činností pokryjí území 13 krajů. Vytvoříme celkem 11 učebních pomůcek, a to:  6 interaktivních výstav  5 výukových publicistických nebo dokumentárních filmů vždy s metodikou pro navazující aktivity po zhlédnutí výstavy nebo filmu

 4 metodiky s následným ověřením v různých typech organizací působících v oblasti zájmového vzdělávání dětí a mládeže Zrealizujeme 160 programů ve 13 krajích ČR. Provozujeme 1 portálu pro online poradenství a prezentaci multikulturního žákovského časopisu SMOK. Zrealizujeme 11 setkání pedagogických pracovníků v období od do

PRO KOHO Projekt pro děti a mládež a jejich volný čas – programy, výstavy, filmy, besedy, víkendovky. Pro organizace působící ve volném čase dětí a mládeže – rozvíjení nabídky programů pro děti a mládež. Pro pedagogické pracovníky formou – rozvíjení pedagogických přístupů.

KDO Z ORGANIZACÍ Asociace středoškolských klubů České republiky, o.s. Agentura rozvojové a humanitární pomoci Olomouckého kraje, o.p.s. Občanské sdružení Edukana KLUB EXPEDIČNÍ FOND, o.s LOS – Liberecká občanská společnost o.s. OBČANSKÉ SDRUŽENÍ HODINA H OPIM o.s. – Organizace na podporu integrace menšin KDO Z LIDÍ 8 regionálních koordinátorů lektorů, kteří spravují a organizují aktivity jednotlivých multikulturních otevřených klubů v celkem 13 krajích.

JAK Neformálně, interaktivně, prožitkově, hravě, zajímavě a nově. Prostřednictvím regionálních koordinátorů-lektorů a lektorů, kteří v první fázi vyvíjejí a následně realizují aktivity v „Multikulturních otevřených klubech“. Multikulturní otevřený klub je prostor, který pro účely projektu poskytují instituce pracující s dětmi a mládeží v jejich volném čase. Jsou to zejména středoškolské kluby, školy, domy dětí a mládeže, střediska volného času, neziskové organizace, informační centra pro mládež, městské knihovny.

CO  Realizace programů s tématikou cizosti, jinakosti a neznámosti.  Zapůjčení výstav.  Zapůjčení vzdě lávacích publicistických nebo dokumentárních filmů.  Realizace rozvojových večerů.  Setkání s dobrovolníky evropské dobrovolné služby a cizinci.  Realizace „Živých knihoven“.  Provoz portálu pro online poradenství a prezentaci multikulturního žákovského časopisu SMOK.

KONTAKTY ZAPOJTE SE I VY A KONTAKTUJTE NÁS Petr Kantor manažer projektu Tel.: , Lenka Dudková metodik projektu Tel.: , Lucka Gižová manažer koordinátorů a lektorů Tel.: , Pavel Zdráhal finanční manažer Tel.: ,